רצח בן 15 ע"י בן 16

AYELET1

New member
רצח בן 15 ע"י בן 16

זו אינה פעם ראשונה ששומעים על מקרה כזה, וכל פעם מזדעזעים מחדש ! היה ויכוח, גלש לקטטה אלימה עם סוף טראגי. מה מביא לידי מעשים כאלו, לידי תפישת עולם של "כל דאלים גבר"? חינוך מהבית (או חוסר חינוך...)? האוירה האלימה ברחוב? המצב הפוליטי (כפי שטען כאן מישהו פעם)? הנכם מוזמנים להביע דעתכם.

shy-1

New member
היי, מקרה הרצח לצערי בכל העולם

מתחילים בגיל צעיר יותר, (אם קראתם לדוגמא על שני הילדים באנגליה שרצחו). צורת החיים המודרנים בניגוד לחיים בעבר, הפכה את כולם מנוכרים זה לזה, ההורים, או ששניהם עובדים או ששניהם מובטלים, לא מקדישים לילדים את הזמן, ומעדיפים שהילד יתחנך מול הטלויזיה. וזה משפיע לרעה. ופה בארץ, גם המצב הבטחוני עוזר, משום שאין כל ערך לחיי אדם. ובהקשר לזה אני חייב לציין, שאצל הדתיים, צורת החיים שונה בתכלית ועל כן הם מצליחים לשמר על צורת החיים בעבר, ואת כל החיובי שהיה בה. ולכן אצלם ממש לא תשמעו על דברים מסוג זה, וזה אומר דרשני !!! SHY

גלי®

New member
אצלם לא תשמע על עוד הרבה דברים :

אם התחתנת , אתה תקוע שם עד סוף החיים וכאלו .... מצטערת ! שלילת האופציה שהבת שלי תרצח מישהו , היא לא סיבה מספקת עבורי לחזרה בתשובה ....

shy-1

New member
מאחר ואיני ספק סיבות, איני ממליץ

כלום. אך למען האמת ההבדל הוא לא רק במקרי הרצח !!! ואני, אם הייתי יודע שעל ידי חזרה בתשובה אני מונע בוודאות שבתי תרצח או שירצחו אותה, הייתי חוזר !!! SHY

bimbo.

New member
אצל הדתיים (אינני מתכוונת

לחרדים),נשמרים ערכים חיוביים רבים, כמו נימוס (למרות שיהיו כאלה שילגלג על התייחסותי לנימוסים), כיבוד הורים וכבוד לאדם המבוגר, שמירה על התנהגות נאותה בציבור, לא מפעילים רדיו בקולי קולות, ועוד. ונישואים לנצח, כמו שגלי חוששת מהם (ובצדק), זה אצל החרדים, לא אצל כלל הדתיים. וכן, מתי שמענו לאחרונה על רציחות אצלם? טפו... טפו...

bimbo.

New member
כדי להרצח לא צריך להגיע לכלל

קטטה. מספיק לבקש לחנות בזהירות (זכור לנו מקרה מיטשל). שימו לב לעובדה, שהנוער יוצא לבלות עם סכינים בכיס. הם "ערוכים" לכל מקרה!! מסתבר, שכשהנוער יוצא למועדונים, החשש הוא לא רק מפיגועים.

AYELET1

New member
וכתבה נוספת בעניין ../images/Emo5.gif ולשי...

קל להאשים את המצב הפוליטי בארץ. נראה לי שאתה מושפע מאד מדעותיך הפוליטיות.בעצמך ציינת התגברות האלימות בכל העולם!!! יש לי עוד הרבה מה לכתוב בנושא, אך נראה לי שזה מסיט את הדיון מהנקודה העיקרית שלו...

למעלה