רצועת מפשעה למאזן

רצועת מפשעה למאזן

יש לי בעיה מטרידה של מאזן וסט (פרוסב בן 10 שנים) שבזמן הצלילה "מטפס" למעלה על הגוף. מפעם לפעם, אני נאלץ למשוך אותו למטה. סגירת המאזן היא ע"י שני אבזמי שיחרור מהיר ורצועה רחבה עם סקוץ´ שמהווה את ההידוק העיקרי באזור הכרס. ניסיתי להדק את המאזן כמו מחוך, אבל תנועות הגוף והמאזן בזמן הצלילה מאפשרות לו לגלוש למעלה בכל זאת. הוזכר כאן הנושא של רצועת מפשעה. זה נשמע טוב. האם יש דרך פשוטה להוסיף אותה למאזן? האם זה כדאי? איך עושים את זה ואיפה קונים?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רצועת מפשעה - עשה במו ידיך

בזמנו נגשתי לשוא ים ע"מ לרכוש רצועה כנ"ל למאזן הריינג´ר שלי, המחיר דאז כ 85 ש"ח הרתיע אותי. לאחר התבוננות קצרה במבנהו ניגשתי לחנות שממול (כיום כמדומני זה באותה חנות) ורכשתי רצועות, אבזמי שחרור מהיר וטבעות D קטנות והכנתי אותו לבד. סה"כ כ 12- ש"ח לחומר + רבע שעה עבודה. מאמין שכל אחד יכול. ו ב ב ח י " נ

שרקי..

New member
שיח אולי תצלמן לנו תרצעות?

זה יעזור לי להכין רצועה לזיגל שלי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ביקשת קיבלת

להלן המתכון: המצרכים: 1 רצועה ברוחב 40 מ"מ ובאורך 450 מ"מ. 1 רצועה ברוחב 25 מ"מ ובאורך 600 מ"מ. 2 אבזמי חיבור מהיר (זכר + נקבה). 2 טבעות D קטנות. 2 רצועות באורך 100 מ"מ וברוחב 25 מ"מ. אופן ההכנה: א. לחמם תנור לחום של 175 מעלות. ב. לקפל את הרצועה הדקה באמצעה בזוית של כ 60 מעלות ולתפור אותה היטב לקצה הרצועה העבה לקבלת צורת Y. ג. להשחיל את קצות הרצועות הדקות דרך הזכרים של האבזמים ולתפור בקצה את טבעות ה D. ג. לקפל שני קיפולים באורך של 20 מ"מ בקצה הרצועה העבה ולתפור במרכז הקיפול כך שניתן להפוך את קצה הרצועה לצורת T. ד. לתפור את שתי הנקבות לשתי הרצועות הקצרות, לחורר אותן במרחק של כ 10 מ"מ מהקצה (רצוי בעזרת מלחם) ולחברם לחזית המאזן ליד כיסי המשקולות בעזרת הברגים התקניים ש 4 מהם אמורים להיות מסופקים עם המאזן. ה. להשחיל את קצה ה - T של הרצועה העבה לאבזם שבחלקו האחורי התחתון של המאזן. ו. ללבוש את המאזן ולהתאים את אורכי הרצועות על פי גודל הוובוס. בנתים בת הזוג מכניסה לתנור עיגולי בצק ואופה פיתות. הערות: א. מצורפת תמונה ב. ברשותי כמה תמונות מזויות נוספות, שתוכל לקבלן בדוא"ל(לא רציתי להעמיס את הפורום בהודעות נוספות). ג. תוכל תמיד ליצור איתי גם קשר טלפוני לפרטים נוספים. ו ב ב ח י " נ

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצל המנוסים האיזור הזה לא רגיש.....

........סתאאאאאאאאאאאם. אם תשים לב לתיאור ולצילום, הרצועה יוצאת מחלקו האחורי של המאזן כרצועה אחת עבה ומתפצלת לשתים דקות ויחד יוצרות את צורת האות Y. שתי הרצועות המפוצלות עוקפות את האיזור הרגיש מימינו ומשמאלו. ובא לציון גואל ולח"י מושיע ואמרו אמן

שרקי..

New member
רצועות מפסעה - בטיחות חשוב!!!! ../images/Emo18.gif

למי שמשתמש במאזן עם רצעות מפסעה וחגורת משקולות רגילה סדר לבישת הציוד הפוך קודם המיכל עם המאזן ורצעות המפסעה ורק אחר כך חגורת המשקולות. כבר ראיתי בימי חלדי חגורת משקולות שמישהו ניסה להשליך תלויה לו בין הרגליים בחוסר אונים כמו זנב מסוכן... שרקי

קותי

New member
שרקי, אני מצדיע

הערה בטיחותית חשובה ביותר. אסור לשכוח!

eradochan

New member
לכן משולבת...

זו הסיבה שבגללה מאזנים טכניים שבאים עם רצועת מפשעה- כמו הסי-קווסט שלי, כוללים מערכת משקולות משולבת.

למעלה