רצועות ברכיים

SideKick

New member
רצועות ברכיים

חברה לאימונים קרעה לפני שבועיים רצועה בברך בזמן אימון קראטה. הרופאים כמובן ממליצים לה בחום על ניתוח. מדובר באשה בת 48, שהתחילה להתאמן לפני חצי שנה. לפני כן היא לא היתה מאוד פעילה ספורטיבית. כרגע היא יכולה לכפוף את הברך רק עד חצי הדרך, אחרת מופיעים כאבים. הצעתי לה לחכות עם הניתוח ולבדוק חלופות נוספות. הרופאים, כאמור, להוטים. הייתי שמחה לשמוע על נסיון שלכם בנושא (דוד, כן, גם נסיון אישי), איזה שאלות נוספות יש לדעת והאם ניתוח הוא אכן הכרחי. אני חייבת לציין שאת השאלות אני שואלת בעיקר לסיפוק הסקרנות האישית שלי, שכן האשה הפצועה רחוקה בנפשה מרפואה אלטרנטיבית וכמעט בטוח שלא תשמע לעצותיי.

פגיעה בברכיים

שלום רב, לא ארבה הפעם במילים ורק אומר משהו קטן מניסיון אישי שלי בתור סובל מפציעה קשה מאד בברך. כל הבדיקות הרפואיות, כל הבדיקות אשר נערכו ע"י גדולי ומומחי רפואת הבירכיים הכל מראה כי אין לי כל סיכוי לעמוד על הרגל, כל שכן ללכת או חלילה לשאת משא. מבחינתם אני אמור להיות בכיסא גלגלים היום. והסיפור הוא אישי שלי ולא של משהו אחר. אז הצעתי לך היא מצד אחד להיות פקוח ופתוח, הסבר לאישה כי לפעמים יש צורך בניתוח ולפעמים אפשר גם אחרת. אם היא רוצה לדבר איתי אשמח לשוחח איתה באופן אישי ולספר לה במעט מה קרה לי ומה עשיתי. והאמן לי, מדובר בפציעה קשה. אני כמעט לא סובל מכאבים, אין כאב בזמן שינויי מזג אוויר ואני הולך. רפואה שלמה שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

freearth10

New member
בשבילה אולי הדרך היחידה

אך ספרי לה את כל מה שתשמעי כאן, מקסימום לצערך, ההצבעה תהיה ברגל אל כיוון בית החולים. הסיפור שלי הוא עם חלק אחר של הרגל - עם הקרסול. עם ניוונים קשים ושחיקה מוחלטת של הסחוס. רופאים החליטו כבר לפני 4 שנים על קיבוע של הרגל. המצב הפיזי של הרגל לא השתנה, מה שהשתנה זה אורח החיים שלי ושינוי מהותי בראיית העולם. מאז הכאבים הולכים ופוחתים מחודש לחודש. הרגל נעשתה הרבה יותר גמישה, הנפיחות פחתה. אל תצפי לאותו התהליך אצל חברתך, כי הבעייה שלה זו דווקא חוסר הגמישות ואי רצונה להרפות ולקבל את המצב החדש. אבל גם השיקום מהניתוח לא יהיה קל דווקא בגלל אותה הסיבה של עקשנות וגאווה.
מאיה

SideKick

New member
העליתי את הנושא כדי לספר לה...

אני יודעת שיש דוגמאות לרוב של אנשים שבחרו בדרך אישית משלהם, ולא בדרך האורתופדית הקונבנציונלית שהוצעה להם. פלדנקרייז הוא אולי אחת הדוגמאות הכי מפורסמות, וגם את זה סיפרתי לה. נדמה לי שעד שהיא לא תשמע על מקרה ספציפי שהוא בדיוק, אבל בדיוק, של אותה פגיעה כמו שלה היא לא תשתכנע. ואולי, בהמשך לדיון שנאוה העלתה, היא פשוט עדיין לא במקום הזה, ולכן היא צריכה לעבור את הניתוח. בסופו של דבר היא תעשה כמובן מה שהיא רוצה ושתואם את עולם המושגים והערכים שלה. פשוט רציתי להביא בפניה אפשרויות נוספות. אז תודה על השיתוף.

אסתי123

New member
ברכיים

כפגועת ברכיים קשה, למודת ניתוחים, ארטרוסקופיות.....אני מפנה לכתבה על ניסוי שנערך על פגועי ברכיים. אנא, קרא והעבר לחולה. ניתוח מקל על כאבי ברך - דמיון או מציאות [21-07-2002] 180 חולי אוסטאוארטרטיס של הברך חולקו לשתי קבוצות כשהאחת עברה ניתוח ברך והשנייה ניתוח דמי. במעקב במהלך שנתיים נמצא כי שתי הקבוצות החלימו בצורה דומה, ניתוח הדמי בברך לחולי אוסטאוארטרטיס שיפר את התנועתיות ועזר להפחתת הכאב כמו ניתוח ארתרוסקופי ממשי. קבוצת הפלסיבו החלימה כמובן קצת יותר מהר. תוצאות אלה דווחו גם בפגישה השנתית (2001) של האקדמיה האמריקאית למנתחים אורטופדיים. [email protected] N Engl J Med, 2002, 347(2):81-88 http://content.nejm.org/cgi/content/short/347/2/81 אני באוםן אישי ממליצה על פיזיוטרפיה לפי שיטת מייטלנד. לי היא מאוד עזרה.

למעלה