רצון כוונה ומעשה..!

• פותח הנושא R2
  • פורסם בתאריך

R2

New member
רצון כוונה ומעשה..!

איך קורה שזה חוזר על עצמו..? אני רוצה משהו,עושה משהו אחר,ובכלל אני מתכוון לדבר שונה..? אני רוצה לפתוח את הפרז..! הוא תקוע אז אני לוקח פטיש ושובר אותו..! אבל כל הכוונה שלי היא לשתות..!ובפרז הזה אחרי ששברתי אותו,אין מים..! אז חברי מיעץ לי לתאם בין הרצון,הצורך והאפשרי,בזמן שאני מת לשתות..! מישהו יכול לעזור..?

ezmeer

New member
זה קורה בגלל

שכמו שאמרת, אינך יודע כיצד לתאם בין הרצון, הצורך והמעשה. הפתרון, הוא ללמוד לעשות את זה :)) הבעיות שהחיים מציבים לנו, הן בדיוק בעיות מהסוג הזה, בעיות שדורשות מיומנות לשלב בין הידע, הצורך, הרצון והמעשה. אלו בעיות עם מספר אינסופי של פקטורים, כאשר עלינו לדעת באיזה פקטורים להתחשב ובאיזה לא, מהו העיקר ומה יהיה הכי נכון לעשות עכשיו, בתנאים שבהם אנו נמצאים ברגע זה. ישנה טכנולוגיה, שהגיע אלינו מהמזרח הרחוק, מי שהביא אותה, היו הפטריארכים של זן. היא מאפשרת לפתור את אותן הבעיות והמקרים שנותנים לנו החיים, ע"י שילוב נכון של ידע, נסיון, מחשבה, רגש, רצון, תנאים קיימים, צורך ומטרה. :)

R2

New member
אהבתי את סוסאן..!

וקראתי על דרך הפטריארכים,אבל לא עזר לי..?

ezmeer

New member
בוודאי שזה לא יעזור :))

יש אלפי ספרים בתחום. אז מה, כל מי שקורא אותם זה יעזור לא? צריך ללמוד את זה בצורה מסודרת. בסביבה שנוצרה במיוחד למטרה זו. אם אתה רוצה ללמוד מספר, אתה צריך לדעת לעבוד עם ספרים, גם זה תחום מאוד רחב שצריך ללמוד אותו.

ezmeer

New member
אני אוכל

אבל בשביל זה אצטרך ללמד אותך עוד הרבה דברים. ללמוד מספר אפשר, כאשר יש לך כבר בסיס שמכוון אותך, אחרת זה אפילו מזיק, כי מפרשים דברים בצורה לא נכונה, עושים מזה כללים, דתות, חוגים, כתות, שאין להם שום דבר משותף עם צמיחה אישית.

תנסה אצל השכן

אולי אצלו הברז עוד תקין. ובדרך אגב תשאל אותו איך זה שאצלו הברז תקין, בעוד אתה את שלך שברת? רצון בריא הוא רצון שגדול מהיכולת (ולא תואם את היכולת כפי שמציע חברך), כך אנו גדלים לתוך יכולת גבוהה יותר, ואז כשהגענו לשם, אנחנו שוב רוצים משהוא שגדול מהיכולת שלנו...גלגל כזה.. ואם בדרך שברנו ברז או שניים לא נורא, ננסה שוב, בסוף (אם לא נמות מצמא לפני)נצליח. ואם לא אז תמיד אפשר לשתות
במקום.

R2

New member
איזה שכן..?פורום מדיטציה..?

זה מדבר,ועם הרבה סופות חול..!

מסכימה

באמת יש שם הרבה סופות חול. אין לי רעיון טוב יותר (מלבד אולי להתאמץ פחות ואז בד"כ יוצא יותר)

רוזנה

New member
וכמו שאומרים ביידיש...

און מנט שטרטעכט אונט גוט לכט... ובתרגום סימולטני בגוף הסרט- האדם מתכנן ואלוהים צוחק... וכשאתה מת לשתות, אל תנסה לשבור ברזים לך על פנטה, כי זה בטירוף שלי...
ולקצת רצינות... אולי מה שאתה חושב שאתה רוצה, אתה לא ממש רוצה אותו/שלם איתו, ולכן בצורה לא נהירה אתה מבצע משהו אחר...?!? אישית אני חושבת שלפעמים אנחנו מחליטים לעשות משהו, אבל עד לזמן בו אנחנו מבצעים את הההחלטה שלנו, אנחנו נמצאים כבר בסטייט אוף מיינד אחר, וההחלטה שהחלטנו כבר לא מתאימה את המציאות הקיומית שלנו, לכן כאשר אנחנו מממשים את ההחלטה, היא לאו דווקא מתבצעת כמו שתכננו או לעיתים במקרים הגרועים ביותר, היא אפילו לא הופכת אותנו למאושרים... הפתרוןהחלקי שלי הוא לבחון כל הזמן מה אנחנו רוצים, ובמידה וזה מתאים, אז פשוט לעשות את זה בלי תכנונים ואסטרטגיות שמיימיות, כי מה לעשות, יש בסוף מישהו שמתפקע לו מצחוק אי שם בשמיים ומשתין עלינו בקשת
(אשרי המאמין...
) יום של פנטה, רוז

חיים שלמים, שלמים מכל מימוש...

מצד שני כאשר אנחנו דוחים את מימוש הרצונות שלנו, נוכל לעבור חיים שלמים, והן ישארו שלמים, שלמים, כי עוד בכלל לא נגענו בהם... שלמים מכל מימוש...

רוזנה

New member
ומה אתה עשית בשביל החיים שלך...../images/Emo22.gif

אני חושבת שאם תגדיר מה הם חיים שלמים קודם, אוכל להגיד לך אם אני מבינה למה התכוונת... כי חיים שלמים בעיניי הם חיים שאתה מממש את הרצונות שלך, וגם אם לא ממשת את כולם, אתה מבין למה לא מימשת, ואתה יודע מה אתה כן יכול ורוצה לממש... וכל הלממש מימוש ומימושים האלו ממש התממשות החיים, לא?
יום מעולה, רוז

R2

New member
הדרך לקבלת החלטות..!

מאד קשה לי לקבל החלטה. אני בודק,חושב שוקל מכל הבחינות,וחוזר חלילה. זה מעייף אותי,סוחט את כל העצבים,אני נשחק. בסוף אני מקבל החלטה פה ושם,למרות כל זה אני לא מתקדם. אחרי שקראתי תגובתך רוז שמתי לב לנקודה חשובה, צריך גם לבצע. לא מספיק להחליט צריך גם לבצע. לא לתת להחלטה להתבצע מעצמה,או שיבצעו אותה אחרים. תודה רוז

ezmeer

New member
יפה, זאת הנקודה ההכי חשובה

"צריך גם לבצע"! יש להפוך את הבנה למעשה! כדי לקבל החלטה בצורה הנכונה והיעילה ביותר, יש ללמוד טכנולוגיה של קבלת החלטות, זה לא כל כך מסובך ומאוד יעיל. :))

רוזנה

New member
כמה שטוב לשמוע ש...

לקחת מההגיגים שלי לעצמך
אל תשכח שזה אומנם לא קל
, אבל אפשרי
!!! (עולה לי עכשיו בקול ענות גבורה השיר- "ואם עוד לא מחר, אז מחרתיים..."
) שיהיה המון בהצלחה, שלך, רוז

urifelsher

New member
בהצלחה

אוטוביוגרפיה בחמישה פרקים-פורשה נלסון 1) אני הולך ברחוב במדרכה יש חור עמוק אני נופל לתוכו. אני אבוד...אני חסר ישע. אין זו אשמתי. לוקח לי נצח למצוא דרך החוצה. 2) אני הולך באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק. אני מעמיד פנים שאינני מבחין בו. אני נופל לתוכו שוב. אני לא יכול להאמין ששוב הגעתי לכאן. אבל אין זו אשמתי. ושוב לוקח לי נצח לצאת. 3) אני הולך באותו רחוב במדרכה יש בור עמוק אני רואה אותו. אני נופל לתוכו בכל זאת...כוחו של הרגל. עיני פקוחות אני יודע היכן אני. זוהי אשמתי. אני יוצא מיד. 4) אני הולך באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק. אני עוקף אותו. 5) אני הולך ברחוב אחר.
)))))

למעלה