רצה מתחילה

orianagm

New member
רצה מתחילה ../images/Emo178.gif

הי לכולם, וברכות על הפורום המקסים הזה. אחרי 3 שנים ללא ספורט, כשלפני זה הייתי ממוצעת במשך כמה שנים, התאמנתי 4-5 פעמים בשבוע כל פעם שעה אירובי [קרוס טריינר או הליכה מהירה, או מדרגות או אופניים] ו- 2-3 פעמים בשבוע אימון כוח. לעיתים שילבתי גם ספינינג. בקיצר, כעת אני רוצה לחזור לספורט. אני סובלת מעודף משקל של כ- 30 קילו. הכי אני רוצה לרוץ. חיפשתי וקראתי את ההודעות בפורום על התחלת ריצה, ויש לי מספר שאלות, אשמח אם תענינה: 1) אם הבנתי נכון הכי טוב כעת זה להתחיל ללכת ולהעלות את מהירות ההליכה וזמן ההליכה ורק אחרי תקופה להתחיל לשלב ריצה לפרקים של דקה אחת לכמה דקות הליכה. האומנם? האם יש מסגרת זמן מומלצת לשלבים? כלומר, האם מישהי יכולה להתוות לי תוכנית עבודה, למשל. תתחילי עם 30 דקות הליכה 3 פעמים בשבוע למשך שבוע, אח"כ.... למשך שבועיים ואז..., אח"כ... למשך שבועיים ואז, ואז תתחילי לשלב דקה ריצה כל 5 דקות הליכה.... למשך שבועיים ואז... 2) אנשים מסביבי אומרים שלרוץ על גבי הליכון זה אסון, זה דופק את הברכיים. ושבעוד 20-30 שנה אשלם על זה מחיר יקר. אני בת 38 היום. אומרים לי שאם כבר לרוץ, שגם ככה זה שנוי במחלוקת, אז רק בחוץ, כי בהליכון יש קפיץ שבולם זעזועים ודופק את הברכיים, ושהרגליים חייבות לרוץ על משטח שאינו זז. אשמח לחוות דעת. אני ממש לא מבינה בתחום. תודה רבה מראש, אוריאנה

ברוכה הבאה לפורום שלנו ../images/Emo140.gif

כל הכבוד שאת רוצה לחזור ולעשות ספורט! זה לא מובן מאליו אצל אף אחת מאתנו. מכיוון שלא עסקת כבר הרבה זמן בספורט הייתי ממליצה לך להתחיל באמת בהליכה. כמה זמן הליכה? קודם כל חשוב בעייני לא להתחיל כל כך חזק שלמחורת תהיי תפוסה או כואבת ואז המוטיבציה שלך תרד. כדי לרדת במשקל רצוי ללכת לפחות חצי שעה רצופה בקצב נשימה שלוש פעמים בשבוע. קצב נשימה - זאת אומרת, שאפשר לדבר תוך כדי. בהמשך אחרי שתראי שאת מתמידה וטוב לך תנסי ללכת כל יום ובהדרגה להגדיל את משך ההליכה כך שתהיה מעל חצי שעה. הכל צריך להיות בהדרגה ותוך התחשבות של בעצמך ובגוף שלך. את הריצה תשלבי אחרי שאת כבר חזרת קצת לכושר, וגם אותה תוסיפי לפרקים, בהדרגה. אני מבינה שאת רוצה מן תוכנית אימונים וצר לי שאני לא מכירה כזו ממש אבל את בהחלט יכולה להסתכל באתר של שוונג, איילות, אנדיור ואחרות ולחפש תוכנית למתחילים. אבל קודם הייתי מציעה לך להתחיל בשילוב, בהדרגתיות, בקשב. בהצלחה. ואם בא לך לשתף להתייעץ או סתם למצוא פה חברה - את במקום הנכון. נעמי

zzebra

New member
היי אוריאנה

ברוכה הבאה, יש תוכנית אימונים באתר של איילות לרץ המתחיל. אינ לא ניסיתי אותה אבל שמעתי עליה הרבה המלצות. תסתכלי ותתרשמי. בהצלחה! והכי חשוב- תהני.. קרן.

מור שלז

New member
ברוכה הבאה אוריאנה ../images/Emo140.gif

שמחה שהגעת אלינו, ואגב, מבחינתי את לא מתחילה. כבר היית שם פעם, את מכירה את אורח החיים הזה, את כבר יודעת כמה שזה עושה לנו טוב, עכשיו את רק צריכה לחזור לזה. הפורום הזה אמנם צעיר, אבל כמה וכמה מאיתנו כבר הספיקו לגלות (ואני ביניהן
) שזה מקום נהדר לקבל מוטיבציה, ולהתמיד... כך שבהחלט הגעת למקום הנכון. לגבי השאלות שלך: 1. אכן הבנת נכון, ההמלצה היא להתחיל משילוב של הליכה וריצה לסירוגין. יש כמה וכמה תכניות מומלצות, הנה קישורים לשתיים מהן: http://www.ayalot.com/modules.php?name=News&file=article&sid=344 http://www.endure.co.il/?categoryId=34867 שני העקרונות שחשוב לזכור בהתחלה: עקביות, ולהקשיב לגוף. לא להסחף עם ההתלהבות, להתאמן על כאב ולסיים עם פציעה. 2. אני לא מכירה את הטיעון הזה כנגד ריצה על הליכון. נהפוך הוא, כשההליכון מתוחזק טוב, ובולמי הזעזועים תקינים זה אמור להיות משטח ריצה נפלא. לי אישית יש בעיה בעיקר עם הפעילות בחלל סגור. אני מעדיפה לרוץ בחוץ באויר הפתוח, עם הזריחה, הרוח בפנים, הטבע... עניין של העדפות. בכל מקרה, הנה מאמר מעולה שמשווה בין ריצה בחוץ לריצה על מסילה: http://www.ayalot.com/modules.php?name=News&file=article&sid=195 ועוד מאמר מצויין שמשווה משטחי ריצה שונים, כולל הליכון: http://www.ayalot.com/modules.php?name=News&file=article&sid=386 ועוד דבר קטן, הזכרת שיש לך עודף משקל של 30 ק"ג שאת רוצה להוריד. קודם כל בהצלחה! אין ספק שעם שילוב של ספורט ותזונה נכונה תגיעי לשם. יחד עם זאת, הרבה פעמים ההמלצה היא להתחיל מהליכה, ומפעילויות אחרות בעלות אימפקט נמוך (למשל במקום הליכון אפשר קרוס-טריינר, אופני כושר, מכשיר אליפטי בחדר כושר) כדי להמנע מעומס גדול על המפרקים שיכול להוביל לפציעות. שוב ברוכה הבאה, ואת מוזמנת להשאר כאן, לשאול, לשתף, לקרוא ו... מה שבא לך

LihiTad

New member
מתחילה

ברוכה הבאה וכל הכבוד על ההחלטה! אם את כרגע לאחר 3 שנים ללא פעילות גופנית ועם עודף משקל לא בטוח שכדאי להתחיל בריצה. מה שמור כתבה מאד נכון. חשוב ביותר לשלב נכון תזונה ופעילות . לעיתים רצוי להתחיל מהליכה ומפעילויות אחרות כמו אליפטי וכדומה בשילוב עם חיזוק להגנה על המפרקים ולהכנת הגוף לריצה. התשובה איננה פשוטה ואין כללים מראש. תלוי בך, במצבך הנוכחי ובהתקדמות. אם תתקדמי נכון ובזהירות בודאי תוכלי גם לרוץ לאחר זמן מה. ליהי

orianagm

New member
ראשית, תודה רבה לכולן, על העידודים והעזרה

שנית, החכמתי מעט. נראה לי המאבק המאוד גדול עם עצמי עכשיו יהיה, הדרגה, הדרגה ועוד פעם הדרגה. יש לי נטיה לרצות להגיע לפסגה תוך שניה, מה שבספורט בטוח לא אפשרי, כבר דפקתי פעם אחת ברך... אז, הדרגה, הדרגה והדרגה
לפחות עשיתי היום את הצעד הראשון, וחידשתי את המנוי לחדר הכושר!! דרך אגב, אני קוראת פה את ההודעות, וכולי הערצה, אתן שורפות פה ק"מ בקצב... מדהים. בקרוב אצלי, אמן
סיכמתי היום עם חבר על יעד שנראה לשנינו ריאלי, להיות מסוגלת לרוץ 10 ק"מ בנובמבר שנה הבאה. אמן! אשמח להמלצות לנעלי התעמלות. סוג? ומה חשוב? חצי מידה/מידה יותר? תודה רבה.

זה לחלוטין אינדיבידואלי

הכי כדאי שתלכי לחנות שמבינה עניין. באזור ת"א אני ממליצה על טראק ברח' החשמונאים למטה. בטוחה שאחרות יתנו לך המלצות באזורים אחרים אם זה לא רלוונטי. איך יודעים שהחנות מבינה עניין? - הם שואלים בשביל מה את צריכה את הנעל. לא בטוחה אם בשלב הזה את בכלל צריכה נעל ריצה, אז אפשר להתפשר על המחיר. - הם בודקים איך את מניחה את הרגל, חלקן אפילו יתנו לך לרוץ על מסילה ויצלמו והייטק וכאלה. - הם יודעים מה זה "נעל מתקנת" וכל מיני מונחים מקצועיים כאלה. - הם לא יתיאשו אם את לא מוצאת משהו נוח בהתחלה לגבי המידה, צריך להיות לך מרחב של אצבע מהקדימה של הרגל, אבל אם את באה לחנות אחרי שעמדת על היום על הרגליים זה לא בהכרח תקף. חשוב שיהיה לך נוח! וגם אם כווווולם אומרים שאת צריכה ניו באלאנס, ולך זה לא נוח, אז שכולם ילכו לחפש כי את בסוף צריכה לנעול את זה!

למעלה