רפלקס בבינסקי

yonikoren1

New member
רפלקס בבינסקי

מה פירוש המונח "רפלקס בבינסקי"? כיצד ניתן לזהותו? מהם דרכי הטיפול? האם זה הפיך?

בבינסקי

כאשר מגרים את החלק התחתון של כף הרגל ע"י מגע מסוים ומתקבלת תגובה של הרמת הבוהן הראשונה למעלה זה נחשב כסימן בבינסקי חיובי. באופן נורמלי התגובה היא כיפוף של האצבעות.(אצל תינוקות זה שונה) סימן בבינסקי חיובי מעיד על פגיעה במסילה הפירמידלית של מערכת העצבים המרכזית. בבינסקי הוא רק סימן לבעיות עיצביות ולכן לא מטפלים בו אלא בבעיות. איך זה קשור לפציעה שלך? יעל

yonikoren1

New member
בהמשך......

הפציעה שלי היא לחוד. אני עוסקת בספורט טיפולי, עובדת אחד על אחד עם ילדים מסורבלים. קלטתי שלאחת מהמטופלות שלי יש בעיה קשה מעבר לכך שהיא היפוטונית, קשה לה להתנתק מהריצפה, היא נעולה לחלוטין ברגליים, גם בצואר יש לה קשיחות (איבחון אמנם לא השטח שלי, אבל יש לי קצת אינטואיציה), אז לא לקחתי ריסק, כי זה בהחלט לא השטח שלי, והפניתי את האמא לנוירולוג, שמיד היפנה אותה ל-EMG' ול-MRI. ובין היתר מה שנכתב שם היה חשש לרפלקס בבינסקי, שהאמת היא שמעולם לא שמעתי עליו עד עכשיו. האמא מאוד מודאגת יען כי הנוירולוג לא הסביר לה מה משמעות העניין. אז החלטתי לברר על מנת להרגיע את האמא הצעירה והלחוצה. כי היא טוענת שעד לפני כשנה הילדה הייתה פשוט שדה. אני מה זה מודה לכם על הטיפול והתשובות המהירות. כל הכבוד לך!!! יישר כוח, ואם יש לך עוד אילו פרטים על הרפלקס הזה, כמו, מה ניתן לעשות בנדון? כיצד מטפלים בו, האם חיים עם דבר שכזה עד בכלל? נורא נורא תודה, יוני.

יוני שלום,

בהמשך למה שכתבתי...לא מטפלים בסימן בבינסקי. זהו אחד ממספר רפלקסים פתולוגים שמעידים על בעיה מסוימת. טוב שהילד נשלח לאיבחון נוירולוגי ולבדיקות נוספות. לאחר שיהיה איבחון לגבי מה הבעיה יהיה יותר קל לתת תשובות כיצד ניתן לטפל. להתראות, יעל

yonikoren1

New member
תודה.

נורא תודה, וסביר להניח שאחזור אליך בקרוב לאחר שנקבל את התוצאות של הבדיקות. ביי ושוב תודה. יוני

למעלה