רפלקסולוגיה

שובשוב2

New member
רפלקסולוגיה

אני לא יודע אם זה בתחומי הפורום, אני מתעניין ברפלקסולוגיה עקב בעיה רפואית (מחלה כרונית, בעיה לא פשוטה).
אשמח אם תוכלו להכווין למובילים והמומלצים ממש, אולי גם כאלה שמדריכים בבתי ספר לרפואה משלימה, או מטפלים בכירים (לפחות את המסלול של 3 שנים אבל כמובן שאני מכוון ל"תותחים/יות". אני במרכז אבל אם יש משהו טוב, אולי שווה ליסוע.

0 אור 0

New member
רפלקסולוגיה זה בהחלט בתחומי הפורום

בהחלט כדאי למצוא מטפלים בכירים וטובים ועם המלצות,
לגבי השנה השלישית כדאי שתוריד מרשימת הדרישות , כי בבתי הספר הטובים לימודי רפלקסולוגיה לעומק הם שנתיים. ואח"כ בגלל שהאיגוד קבע מסגרת של 3-4 שנים אז יש 3 אפשרויות לבעלי תעודה של שנה 3:
1. בבתי ספר גרועים מורחים את החומר של שנתיים על פני 4 שנים - יצא לי בשנה של הבכיר לפגוש בוגרות של בית ספר כזה, שלא למדו בשנה מה שאנחנו למדנו בחודש הראשון של השנה הראשונה (ודחינו את התחלת הקורס כדי שהם יקבלו מרתון השלמה כמה חודשים)
2. יש בתי ספר מהידועים והמפורסמים שבהם השנה השלישית היא אוסף של נושאים מעניינים וחשובים ומרחיבי דעתו של המטפל, אבל לא קשורים לרפלקסולוגיה. בהשוואה בין מטפל שלמד רק שנתיים רק רפלקסולוגיה למטפל שיש לו את ההעשרה הזו זה בודאי מועיל, אבל מטפל רב תחומי בעל נסיון מקבל את הידע הזה מלימודיו האחרים (מדובר במבואות וטעימות לכל מיני נושאים)
3. רק בתקופה האחרונה שמעתי שיש גם מסלול שבו לומדים כמו שצריך בשנתיים הראשונות ואח"כ מעמיקים בהתמחויות שקשורות לרפלקסולוגיה עצמה. זה ממש מעולה, אבל המטפלים הותיקים והטובים בעלי הנסיון סיימו במסלול של שנה או שנתיים הרבה לפני שהמציאו את האופציה הזו .וכמובן שאם הוא מטפל טוב הוא לומד כל הזמן מנסיונו וסמינרים וכד'
&nbsp

למעלה