אני לא יודעת איפה זה כתוב
אם לא היית אומרת לי שנכנסת לאתר של האיגוד, הייתי שולחת אותך לשם. כשאני למדתי, לימודי רפלקסולוגיה היו של שנה, ואז שינו והכניסו את השיטה של המוסמך ובכיר - לפני כמה שנים היה על זה גם הסבר באיגוד, ואין לי מושג אם זה עדיין קיים ואיפה. עכשיו , בנושא האיגודים - בכל תחומי הרפואה המשלימה - אני בעד האיגוד שמכניס נורמות של רמה מקצועית תקינה וכיול לייצג מול גורמי ממשל עוינים, אבל מה שמפריע לי זה הקטע של פוליטיזצית יתר שמשתקף בהקשר של הכרה במכללות. למשל, ללא ספק רידמן היא מכללה שתוכנית הלימודים שלה יצרה בזמנו את הנורמה ללימודי רפלקסולוגיה. שמואל זיידל, שפעם אחרונה שבדקתי הוביל שם את המגמה , הוא ללא ספק מבכירי ומובילי התחום - אז אם המכללה לא מופיעה כמוכרת על ידי האיגוד, יש עם זה בעיה רצינית מאד. לעומת זאת , בתחום העיסוי יש שתי מכללות שידועות כמחפפות שכל מי שחושב על עיסוי בצורה רצינית ירחק מהן, ובפעם האחרונה שבדקתי , שתיהן הופיעו ברשימת המוכרות על ידי האיגוד. בעיה רצינית! אני קצת עסוקה, אז אם אני אמצא זמן אני אגלוש ואנסה למצוא לך את התקנון - בתקווה שלא ירדו ממנו ... ואולי את או מישהו אחר תמצאי את התקנון ותשימי כאן קישור.