רפלקסולוגיה

tzuky1

New member
רפלקסולוגיה

שלום לכם, אני מתעניין בלימודי רפלקסולוגיה ורציתי בבקשה לדעת מספר דברים: א. היכן הכי טוב ללמוד? ב. האם יש לימודי רפלקסולוגיה מרוכזים שנמשכים פחות משנה לשם קבלת מוסמך? ג. מהי העלות של קורס רפלקסולוגיה? אשמח לתשובתכם, בברכת כל טוב ושבת שלום לכולם

0 אור 0

New member
לימודי רפלקסולוגיה

ראשית, חשוב שתדע שלימודי רפלקסולוגיה לדרגת מוסמך אינם מוכרים על ידי איגוד הרפלקסולוגיה לצורך עבודה במקצוע וטיפול באנשים. רק לימודים של שנתיים לדרגת בכיר מאפשרים הכרה של האיגוד. בהתאם,גם הלימודים בהרבה מאד מכללות מחולקים כך שבשנה הראשונה מעמיקים יותר ביסודות, ולא לומדים דברים מהותיים לטיפול באנשים. לשאלותיך: א. צריך למצוא מקום שלא מחפף, בעל אוירה הוליסטית, ובעיקר - שהמורה שילמד אותך יהיה מהעילית שבעילית. דבר עם הסטודנטים והבוגרים במקומות שקרובים אליך ונראים מתאימים כדי לוודא את זה. ב.כאמור - הלימודים הם שנתיים. יש מכללות קקמייקה שמציעות רפלקסולוגיה, שיאצו, ו4 שיטות עיסוי בפחות משנה, וככה זה בדיוק נראה. בנוסף לעניין הההכרה של האיגוד, חשוב לציין שרפלקסולוגיה היא מקצוע הוליסטי ועצם התהליך האישי שאתה עובר בתוך הלימודים מצריף את משך הזמן הזה - גם אם אולי ניתן לרכז את הידע בלבד על זמן קצר יותר, מפספסים את התהליך ואת התרגול ג.המחירים משתנים ממקום למקום - אבל ס"ג של כמה אלפי שקלים לשנה.

היי אור

בעקבות תגובתך נכנסתי לאתר של איגוד הרפלקסולוגים והסכלתי על המכללות שמוזמכות ללמד, האם הגיוני שרידמן לא נמצאת ברשימה זו??? ולא הבנתי את מה שרשמת : " שלימודי רפלקסולוגיה לדרגת מוסמך אינם מוכרים על ידי איגוד הרפלקסולוגיה לצורך עבודה במקצוע וטיפול באנשים" איפה זה מוצהר/כתוב וכו' שאפשר לקרוא על זה אשמח לאינפרומציה נוספת תודה ושבת שלום אפרת

0 אור 0

New member
אני לא יודעת איפה זה כתוב

אם לא היית אומרת לי שנכנסת לאתר של האיגוד, הייתי שולחת אותך לשם. כשאני למדתי, לימודי רפלקסולוגיה היו של שנה, ואז שינו והכניסו את השיטה של המוסמך ובכיר - לפני כמה שנים היה על זה גם הסבר באיגוד, ואין לי מושג אם זה עדיין קיים ואיפה. עכשיו , בנושא האיגודים - בכל תחומי הרפואה המשלימה - אני בעד האיגוד שמכניס נורמות של רמה מקצועית תקינה וכיול לייצג מול גורמי ממשל עוינים, אבל מה שמפריע לי זה הקטע של פוליטיזצית יתר שמשתקף בהקשר של הכרה במכללות. למשל, ללא ספק רידמן היא מכללה שתוכנית הלימודים שלה יצרה בזמנו את הנורמה ללימודי רפלקסולוגיה. שמואל זיידל, שפעם אחרונה שבדקתי הוביל שם את המגמה , הוא ללא ספק מבכירי ומובילי התחום - אז אם המכללה לא מופיעה כמוכרת על ידי האיגוד, יש עם זה בעיה רצינית מאד. לעומת זאת , בתחום העיסוי יש שתי מכללות שידועות כמחפפות שכל מי שחושב על עיסוי בצורה רצינית ירחק מהן, ובפעם האחרונה שבדקתי , שתיהן הופיעו ברשימת המוכרות על ידי האיגוד. בעיה רצינית! אני קצת עסוקה, אז אם אני אמצא זמן אני אגלוש ואנסה למצוא לך את התקנון - בתקווה שלא ירדו ממנו ... ואולי את או מישהו אחר תמצאי את התקנון ותשימי כאן קישור.

תודה על התשובה

אני אנסה לחפש מידע נוסף בנושא, ואשמח להוסיף במידה ואמצא משהו רלוונטי

תקנון הלימודים מהאתר של איגוד הרפלקסולוגים הי

כמי שרק לפני כ-3 שבועות נרשמה ללימודי רפלקסולוגיה ברידמן אני ממש בשוק אבל.... נראה מה יעלה כאן. ביום חמישי הקרוב אהיה שם ואבדוק אצלם (רידמן) מדוע אינם רשומים ואם בכלל מודעים לזה. רפורמה בהכשרת מטפלים הכשרה מקצועית ותקנים רפורמה בהכשרת מטפלים ההכשרה למקצוע הרפלקסולוגיה תמשך 3 שנים ותהיה מגמה בפני עצמה. שנה א בתום הלימודים הבוגר יוכל לעבור לשנה ב' לאחר שיעמוד בהצלחה בבחינות האיגוד שנה ב - דרגת רפלקסולוג בכיר בתום הלימודים הבוגר יוכל לעבור לשנה ג' יוסמך על ידי האיגוד לדרגת בכיר, לאחר שיעמוד בהצלחה בבחינות האיגוד. שנה ג - דרגת רפלקסולוג בכיר מתקדם בתום הלימודים הבוגר יוסמך על ידי האיגוד לדרגת בכיר מתקדם לאחר שיעמוד בהצלחה בבחינות האיגוד. תואר רפלקסולוג מומחה רפלקסולוג בעל ניסיון מעשי של שנתיים בדרגת בכיר מתקדם, אשר יצבור לפחות 1500 שעות לימוד לפי הפירוט הר"מ, יוסמך על ידי האיגוד לתואר רפלקסולוג מומחה פירוט שעות לימוד סה"כ התפתחות אישית רפואה מערבית רפלקסולגיה בחירה חובה 300 קליניקה עיוני 1500 100 400 700 לשעות הנ"ל יש להוסיף 150 שעות פיקוח על בתי ספר מוכרים ע"י האיגוד. סהF שעות לקבלת תואר מומחה 1650 שעות. הרפורמה תכנס לתוקף החל משנת הלימודים תשס"ה. שעות לימוד - לשנת תשס"ה שעות הלימוד הן שעות אקדמיות 45 דקות התואר סה"כ נושאים אחרים רפואה מערבית רפלקסולגיה שנה בחירה חובה קליניקה עיוני 'סיום שנה א 324 100 50+40 134 'א בכיר 396 40 100 56+40 160 'ב בכיר מתקדם 380 60 60 100 160 'ג 400 40 114 246 מומחה 1500 100 300 400 700 סה"כ כאמור לעיל, לקבלת תואר מומחה יש להוסיף 150 שעות פיקוח על בתי ספר מוכרים. סה"כ שעות לתואר מומחה 1650 שעות. שעות הקליניקה הנוספות (50 בשנה א' ו-40 בשנה ב): הן שעות קרדיט לסטודנטים על טיפולים שהם מקיימם בביתם בהתאם לנלמד בכיתה ומותנים בהגשת דוחות טיפול מתאימים למורה. שנים ב +ג: התפתחות אישית: שעות אלו כוללות שיעורים וסדנאות העשרה בנושאים הקשורים ליחסי מטפלים מטופלים, לרפואה הוליסטית, לפסיכולוגיה, פילוסופיה ועוד. כמו גם לימודי גוף/נפש כגון: סדנאות נשימה, מדיטציה בתנועה, תרגילי מוח אחד וכו'. סטודנטים יקפידו לקבל אישורים על השתתפותם בשיעורים אלו על מנת לקבל את הקרדיט הראוי. סטודנטים יוכלו לצבור שעות התפתחות אישית אלו החל משנת הלימודים הראשונה. (נושאי לימוד מומלצים ברפלקסולוגיה (לשנה ג הטיפול בטראומה ופעולות איבה הטיפול בילדים תהליך הריפוי העצמי הטיפול בבני נוער מטמורפיק הטיפול בקשישים אבחון מעגלי זרימה הטיפול בחולים שיקומיים ועוד הטיפול בנגמלים מסמים הערה: הקורס יבנה 60% עיוני ו- 40% מעשי. (נושאים מומלצים בהתפתחות אישית (חובה פסיכולוגיה פסיכותרפיה פילוסופיה הוליסטית יחסי מטפל/ת מטופל/ת אתיקה מקצועית תנועה - גוף/נפש ועוד הוראות מעבר למורים במערכת 1. מורה בדרגת מוסמך - ילמד/תלמד קורסי שנה א' בלבד. 2. מורה בדרת בכיר - ילמד קורס בכיר. והיה ולימד 2 קורסי בכיר לא במקביל, רשאי ללמד שנה ג' לתואר בכיר/ה מתקדם/ת. הכשרת מורים מורה לדרגת מוסמך - וותק של 3 שנים בדרגת בכיר/ה הכשרה על פי הקריטריונים הקיימים. (אין שינוי) מורה לדרגת בכיר - וותק של 3 שנים בכיר/ה + שנתיים בכיר/ה מתקדם/ת (סה"כ 5 שנים) הכשרה - 2 קורסי בכיר כאסיסטנט/ית רשאי/ת ללמד דרגת בכיר. ילמד/תלמד 2 קורסי בכיר לא במקביל, יהיה/תהיה רשאי/ת ללמד שנהג' לתואר בכיר מתקדם. הערה: מורים שבידיהם תעודת הוראה מאיגוד הרפלקסולוגים יהיו רשאים ללמד בבתי-הספר המוכרים ע"י האיגוד. תואר מומחה - הוראות מעבר תואר רפלקסולוג מומחה רפלקסולוג בעל ניסיון מעשי בותק של שנתיים בדרגת בכיר מתקדם, אשר יצבור לפחות 1500 שעות לימוד לפי הפירוט הר"מ, יוסמך על ידי האיגוד לתואר רפלקסולוג מומחה. רפלקסולוגים במערכת צבירת וותק אשר מזכה בשעות לימוד מעשיות ועיוניות בצבירה לתואר מומחה ; כל זאת על בסיס השלמת לימודים לדרגת בכיר מתקדם. אפשרויות לצבירת שעות לתואר מומחה רפלקסולוגיה א. השתתפות בכנסים ובימי עיון של האיגוד תקנה 5 שעות לימוד לכל השתתפות. האישורים יהיו בכתב ויישלחו אחת לכל 3 חודשים. ב. וותק מקצועי - כל שנת וותק מקצועי תקנה 25 שעות לימוד עיוני ו-25 שעות מעשיות (קליניקה). ג. קורסים קצרים/ארוכים וסדנאות שיאושרו ע"י האיגוד ייקנו שעות לימוד עיוני ושעות קליניקה, ברפלקסולוגיה. נושאים ברפואה מערבית פרמקולוגיה בדיקות מעבדה התוויות נגד אמצעי הדמיה פתולוגיה מורחבת הבנה בצילומי רנטגן הערה: נושאים א,ב,ג סה"כ 60 שעות לימוד. נושאים ד,ה סה"כ 40 שעות לימוד. הגבלות: הוראות מעבר אלה תחולנה על רפלקסולוגים חברים האיגוד , החברים ברציפות של 3 שנים החל משנת 2002.

0 אור 0

New member
מה שלא כתוב בתקנון הזה והוא ידע בעל פה

שאפשר להרשם לאיגוד רק מדרגת בכיר ומעלה. אישית, אגב, אני לא מחזיקה במיוחד משנים ג'-ד' נתקלתי בשני מקריםנפוצים : 1. מכללות שלימודי שנה א וב אצלן היו כל כך שטחיות שרק בג -ד הגיעו למה שאנחנו למדנו כבר בשנה ראשונה 2. מכללות שלמדו כמו שצריך בשנתיים הראשונות , ואז בשנה ג' וד יש העשרה בתחומים שונים ומעניינים - עיסוי ושיטות טיפול נוספות, ראיה הוליסטית , אבחונים .... לא שאני נגד הדברים האלו - אני הרי לומדת כל הזמן, רק שלא קראתי לזה לימודי רפלקסולוגיה. -- האידיאלי הוא העמקה נוספת בתחומים שונים מתוך הראיה הרפלקסולוגית - זה קיים מעט מאד בכנסי האיגוד ופה ושם יש ניצנים במכללות.

לגבי רידמן והאיגוד-כנראה שזו טעות

שאלתי את ראש המגמה במכללת רידמן מה פשר העניין, והיא אמרה שבטעות הם הסירו אותם והם נפגשים השבוע להסדרת העניין. מה שגם אני קראתי ו"צדף מראש העין" כתבה עליו זה הבחינות של האיגוד לפני שעולים לשנה הבאה, זו פעם ראשונה שאני שומעת על זה, בלימודים אף פעם לא הזכירו בחינות אלו, מי שרוצה להמשיך ממשיך, ומומלץ להמשיך - זו "השטיפת מוח" שמקבלים תלמידי שנה א' מתחילת השנה.

0 אור 0

New member
כמה שידוע לי

אין בחינות של האיגוד, ברגע שהם מכירים בבית ספר, הם מפקחים על הבחינות שבית ספר עורך, אבל לא מגיעים לבחינה נוספת. לדוגמא אני זוכרת שהיינו צריכים להכין עותק של עבודות הסטאז' שלנו למשלוח לאיגוד. אבל ההסייגות לדברי היא למדתי לפני די הרבה שנים, אולי שינו משהו מאז

למעלה