רפלקסולוגיה

איריסiris

New member
רפלקסולוגיה../images/Emo39.gif

כמה שאלות האם יש הבדלים בין המכונים ללימוד רפלקסולוגיה? אני מתלבטת בין סמינר הקיבוצים (עם קופ"ח כללית), השלוחה של אוניב' ת"א - קמפוס ברושים (עם איכילוב), מכללת ג'נסיס, מדיסין, המכללה למנהל ורידמן. אני רוצה לעסוק בתחום אחרי שנת לימוד אחת. יש סיכוי או שחובה ב3 שנים של לימוד . האם מעסיקים רק רפלקסולוגים מומחים ולא בוגרים? האם זה חסרון ללמוד רק רפלקסולוגיה? רצוי לשלב עם שיאצו, פרחי באך וארומתרפיה??? מה שואלים אותך במבחני הכניסה?

במענה לשאלותייך

מה שחשוב לך יותר מהכל זה.. שתלמדי בבית ספר שמוכר ע"י איגוד הרפלקסולוגים..ואת זה ניתן לברר טלפונית עם האיגוד..אחרי שנה אחת ניתן מבחינת ידע לטפל .. זה פחות טוב ממטפל שסיים שנתיים... לפי דרישת האיגוד יש לסיים לפחות שנתיים כדי לקבל תעודה...לעניות דעתי{וזארת רק דעתי האישית}.. רצוי לשלב עוד סוג של טיפול או כלי איבחון נוסף כדי לקבל תוצאות טובות יותר..במבחני הכניסה לא מצפים ממך להיות גאון..

0 אור 0

New member
תוספות ושינויים

נכון שדרישת הסף זה זבית הספר יהיה מוכר באיגוד, אבל מעבר לכך חשוב לבדוק מי המורה ומה רמתו, מה האווירה בבית הספר, מה עומק הלימוד, כמה ניתן לתרגל. הכי טוב זה להגיע לבית הספר ולראות שיעור בפועל (ודוקא לא שיעור פתוח , אלא שיעור שגרתי של קורס שמתנהל כרגע), להתרשם בעצמך, לדבר עם התלמידים ולשמוע מהם. אם אפשר שיתרגלו עליך בחלק המעשי של השיעור.. במקום שאני למדתי (בבאר שבע - אז לא רלבנטי מבחינת הרשימה שלך) - הגיעו כך רוב התלמידים, ולדעתי לאחר שהשתתפו אתנו בשיעור -שניים יכלו להחליט הרבה יותר טוב. לגבי שיטה נוספת - סביר מאד להנחי שאם תאהבי את התחום תרצילהוסיף שיטות (כך רוב המטפלים), זה יקרה באופן טבעי וזה אכן מאד מומלץ ומעשיר.

avorly

New member
איריסiris, ברוכה הבאה בצל פורומינו

ככלל כל בתי הספר אמורים ללמד רפלקסולוגיה באותה הרמה, אבל כמובן שלכל מורה יש את הייחודיות שלו/ה ומכאן בהרכח מתחילים השינויים בין בתי הספר; או יותר נכון בין המורים. כמו שכבר ציינו לפני, חשוב שבית הספר יהיה מוכר על-ידי איגוד הרפלקסולוגים, כדי שאם תרצי להתקבל לאיגוד (=שהוא איגוד מאוד חזק בשוק) בסוף הלימודים- לא תצטרכי לעבור בחינות מיוחדות. דרישות המינימום של האיגוד כדי להכנס לחברות בו היא לימוד רפלקסולוגיה של מינימום שנתיים. ללמוד רפלקסולוגיה זה לא חיסרון אם זה מה שאת אוהבת, אבל אם את מתפשרת- לא תהני כמו מישהו/י שהלך/ה ללמוד את המקצוע מאהבה למקצוע ולטיפול באנשים. ככלל אפשר וטוב לשלב נושאים שונים ברפואה המשלימה, וברוב בתי הספר ניתן לקחת קורס משלים (=כיוון שאת מחוייבת ללמוד בכל מקרה אנטומיה ופיזיולוגיה) בנושא שאינו קשור בהכרח לרפלקסולוגיה, אך בטוח קשור לרפואה משלימה. לגבי מבחני הכניסה- לא ממש זוכרת, ואני מאמינה שהם שונים בין בתי הספר. בכל אשר תחליטי-

vca

New member
מבחני כניסה

באים לבדוק אישיות, זיכרון ושונות. אני לא התכוננתי למבחן כי, לדעתי, אין איך
מה שאת מביאה איתך אלה הכלים שיש לך. לא לפחד כלל ובטח לא לדאוג. המון בהצלחה.

ותעזור לי אלוהי האינטרנט ...

איך הגעתי להשיב להודעה זו בפורום זה. לאלוהים הפתרונות. סליחה. ש.

למעלה