רפי גינת שלום.

אביקאט

New member
רפי גינת שלום.

אני לא ארוץ ואצעק "סקופ סקופ" אלא אתן לך את ההחלטה אם זה מספיק חשוב כדי לשלוח תחקירן אחד לנושא. אז ככה. בתור רוכב אופנוע כבד שגר בבית צמוד קרקע עם חנייה פרטית משלי ללא גדר או שער, הרגשתי רצון עז להרחיק כמה שיותר סקרנים מהאופנוע שתמיד מושך צומת לב מיותרת בעיקר מילדים קטנים. לא פעם שמעתי על ילדים שהפילו אופנועים, לעיתים על עצמם, קיבלו כוויות מהאגזוז או חלקי המנוע החשופים שעדיין חמים מאוד לאחר נסיעה, או סתם גרמו נזקים קטנים לחלקי האופנוע ולכפתוריו השונים. לאחר קריאה במס´ מודעות פרסום בעיתוני סופ"ש ראיתי פטנט מאוד טוב עבורי. תמונה של מחסן גדול מפח שבתוכו עומד לו גאה ומוגן אופנוע חביב!!! פרסומת של חב´ "אייס". אז בתור אחד שמאמין לפרסום, אצתי רצתי ורכשתי את המוצר. כמובן ששאלתי כל מיני שאלות עליו: "כמה עולה? כמה זמן לוקח להרכיב? האם יש בצבעים? האם האופנוע יכנס? מה הגודל בפנים? האם יש לזה רצפה? " וכ´ו וכ´ו. באייס ידעו שאני רוכש את המוצר בעקבות הפרסום שלהם בעיתון ולאותה מטרה, הפיכת מחסן הגינה לחנייה פרטית לאופנוע. הדבר היחידי שהם שאלו אותי זה האם יש לי חנייה גדולה בבית והאם יש לי ויזה. שילמתי ממיטב כספי, בערך 1400 ש"ח על הצעצוע, לקחתי אותו מאושר לביתי ואכן תוך שעה כבר הייתי בעליו הגאה של קורת גג למחמד נפשי. אך כמו שאר החיים במדינה הזו הצרות חייבות לבוא. ועדת תכנון ובנייה באה אליי כועסת ורוגזת מיכוון שאני פושע פלילי!!! כן כן, מסתבר לי שהקמת מחסן, אפילו שהוא לא מקובע לכלום, ללא חשמל/מים/ביוב/טלפון, לא עומד על שטח ציבורי, לא בניגוד להסכמת השכנים, כלום! רק לפקח של הוועדה שבמקרה היה שם כדי לאשר משהו לבית שכן וראה את זה. אז בקיצור - נאבקתי נלחמתי ובסוף הפסדתי. ביהמ"ש קבע שאני עברתי על החוק וש" נו נו נו לי!!". נאלצתי לפרק את המחסן ולזרוק אותו לפח ואח"כ לשלם לכבוד בית המשפט 500 ש"ח. רק להבנה יותר כללית. אישור בנייה דורש מהנדס ומודד שעולים בסביבות ה4000 ש"ח. אח"כ יש אגרה של 100 ש"ח לוועדה, ורק אם היא מאשרת אתה מבקל את האישור הנכסף... אז ככה שיכול להיות שאתה מוציא כסף לחינם. דבר שני. הוועדה לא מאשרת חנייות מהסוג הזה בקידמת הבית לעולם. באייס לא הודיעו/הזהירו/התריעו על כך ולו ברמיזה. זוהיא הטעייה בוטה בפרסום ובעקבות כך יצאתי מופסד מכל הכיוונים. לאחר המקרה עשיתי תחקיר קטן, הלכתי לסניף אחר שלהם, שאלתי את אותן שאלות בקשר למחסן ששאלתי אז ועוד הוספץי קשיים בסגנון "אז יש לזה תקן, אישורים, תו תקן ישראלי, סזה חוקי לעשות מזה חנייה וכ´ו?" ושם השיבו לי שזה תלוי בעיריה שיש לי, ושזה משתנה, ושאפשר להסתדר איתם ושאני יכול לשים את המחסן על גלגלים ואז זה נייד (ד"א מה שבאמת עשיתי בלי קשר למשפט ועדיין הפסדתי) ועוד ועוד שיכנועים כאלה ואחרים. אז....... האם זה עובר בשתיקה? ועוד דבר נוסף לי אלייך. ישנו פורום בשם "אופנועים" שמאוד זקוק לך שם וכבר הזכיר את שמך לא פעם ולא פעמיים. לדעתי יהיה מאוד נחמד אם תבוא לבקר אותנו ותהיה חלק מאיתנו גם. אני יודע שיש לך קשר לנושא, ועכשיו זה הכי בוער כי הנושא הזה כמעט נרצח ע"י הביטוח. תודה מראש על הכל.

GK_FF

New member
פעאם ראשונה שאני בפורום פה....

אוליי תסביר לי למב דיברת אל רפי גינת ישירות?? טחחח D: בכל זאת, ממש לא יפה כל מה שסיפרת פה וזה מאוד מכעיס ומעצבן.... אין לי הרבה מה לומר כי סתם עברתי פה.... אבל רק שתדע שלא תרגיש כאילו שלא מתיחסים (או משהו כזה, אף אחד לא ענה....) וזהו בערך..... אתם לא חייבים לענות לי כי אוליי אני לא יחזור בייביי

GPZiv

New member
הלוהה ידידי אביקאט

לא הבנתי לגמרי את מי אתה מאשים. האם את חברת "אייס" שלא התריעו/ הודיעו על כך שיש צורך להוציא רשיון בנייה למחסן מקורה? לדעתי אין פה ממש "קייס" כי זכות החברה היא למכור מוצרים. דוגמא דומה נוספת היא למשל מכירת גלאי הראדר ואקדחי הלייזר של המשטרה שגם לא ממש חוקיים בארצנו והפירסומים למכשירים אלו נמצאים בכל מקום. אשמח להסבר נוסף במידה ולא הבנתי נכון. ולמר גינת, אצטרף גם אני לבקשתו של אביקאט ואזמינך לביקור ואף כשוכן קבע בפורום האופנועים כאן בתפוז. לדעתי אישיות כמוך תעניק תרומה ומידע רב לתחום ולנושא הרפורמה בביטוח, שמאבק הנגד הולך ומתממש.

למעלה