רפואת שיניים

רפואת שיניים

שלום לכולם! רציתי לקבל מידע, על שמירת בריאות השיניים, מניעת עששת, חורים,ניקוי/חיטוי ומניעת מחלות שיניים באופן כללי. האם אתם מכירים וממליצים על רופאים שמטפלים ברפואה משלימה בשיניים. אודה לכם מאוד על תשובה. שחר.

טאוֹ

New member
רפואת שיניים אלטרנטיבית

כתבה בנושא: רפואת שיניים הוליסטית: תשכחו מטיפולי שורש למרות שם הכתבה ותוכנה, וכמו כל דבר אחר בחיים, הדברים בדרך כלל לא כל כך מוחלטים. טופלתי במשך תקופה מסוימת אצל אחד הרופאים שמוזכרים בכתבה, והייתי מרוצה למדי: מוזיקת רקע שמאלצית של דולפינים מאוהבים, טיפות רסקיו במקום זריקה כשהדבר התאפשר, ועוד דברים קטנים שעושים לפעמים הבדל גדול. הרופא לא מיהר לעשות טיפול שורש, למשל, בשן שרופא אחר אמר שצריך לעשות בה טיפול כזה, אלא טיפל בה פשוט באיטיות ובזהירות. קיבלתי גם הדרכה על צחצוח שיניים באופן שלא הכרתי לפני כן, המלצה על תכשיר לניקוי שיניים במקום משחות השיניים הרגילות, וכל הסיפור לא עלה יותר מטיפול אצל רופאי שיניים רגילים. מצד שני, אין הימנעות מוחלטת משימוש באמגלם, והמלצה לעקור שן בינה רק בגלל צפי שבעתיד היא עשויה לגרום לכאבים, נראתה לי קצת תמוהה. אין התייחסות הוליסטית למכלול האדם, להרגלי השינה והתזונה והפעילות הגופנית ושאר אורחותיו של המטופל הספציפי, אין תשאולים בנוסח הרפואה הסינית או משהו דומה, כך שההגדרה "רפואת שיניים הוליסטית" היא קצת יומרנית. אבל לאור היתרונות שהוזכרו בפיסקה הקודמת אולי קצת מוגזם לצפות לכך. כדי לאזן את התמונה כדאי להזכיר שרופאי שיניים "רגילים" חושבים שמדובר בגימיק ותו לא. עיסוי רפלקסולוגי לכף הרגל בזמן טיפול שיניים נשמע כמו רעיון מעניין, אבל לא ניסיתי את זה בעצמי... בשורה התחתונה: כדאי לבדוק היטב במה מדובר ולהחליט בעצמך האם מדובר בגימיק או במשהו שיש לו באמת שיניים.
בהצלחה ורפואה שלמה.

0 אור 0

New member
גם הרופא שיניים הבלתי הוליסטי שלי מכבד אותי

כשהתחלתי אתו הוא מאד לחץ עלי להוריד את השן הזאת ללכת לעוד ניתוח חניכיים וכד', היום הוא כבר זורם אתי. איפה שאפשר למשוך עם הקצעת שורשים במקום ניתוח, ולעקור שן רק אם ממש יש בעיה וכו' כמובן שזה דורש הדדיות - את הכדורים הנוראים נגד כאבים שהוא ממליץ עליהם אני לא לוקחת אפילו אם אני אתעלף מכאבים (מה שלא מלמדת הנטיה מלמד הנסיון הרע) אבל כשהוא רושם לי אנטיביוטיקה אחרי טיפול קשה או אומר שזהו הגענו לקו האדום אני מקבלת את המלצתו המקצועית (בגלל שהוא יודע שזה ככה הוא מאפשר לי לנסות כל פעם למשוך בדרך ה"שמרנית" ושמתף אותי בשיקולים שלו).

hal767

New member
אין להפריד את בריאות השיניים מהבריאות הכללית

השיניים הינן איבר בגוף, וכמו כל איבר אחר הן מחוברות למערכת העצבים, למערכת מחזור הדם, הן ניזונות מאבות מזון וחמצן, הן פולטות פסולת בתהליך חילוף החומרים, ואי בריאות השיניים מצביע על אי בריאות כללית של הגוף. תת תזונה וגוף הרווי בחומרי פסולת מזיקים שונים הם הגורמים העיקריים למחלות השיניים. רפואה מונעת היא הטובה ביותר גם במקרה זה. תזונה צמחונית אורגנית נכונה וקיום אורח חיים נכון המתאים לגוף, מהווים רפואה מונעת טובה. התוצאה של אלה תהיה דם נקי מרעלים ועשיר באבות מזון חיוניים שיבטיח את בריאות השן.

את זה אני מבין ויודע...

אני אישית מאמין ברפואה מונעת, אני טבעוני כבר כמעט שנתיים, אני אוכל מזון מגוון והג'אנק היחידי שאני אוכל זה הדברים המתוקים וגם אחרי זה שוטף את הפה. אני חושב שחלק ממחלות השיניים הן מחלות תורשתיות, יכול להיות? ורציתי לדעת אם יש איזה צמח מיוחד או משהו שמומלץ לשמירת שיניים, ניקוי וחיטוי... תודה שחר

למעלה