רפואה (?)

• פותח הנושא s212
  • פורסם בתאריך

s212

New member
רפואה (?)

שלום לכולם!! אני בן 22 ומתעניין בתחום הרפואה. לצערי, בגלל דרישות גבוהות כנראה שאני מרים ידיים בקשר למטרה שהכי הייתי רוצה- ללמוד רפואה. רציתי לשאול- 1 מה אני יכול ללמוד אם מה שאני רוצה זה בתחום הרפואה, (ללמוד לימודי פראמדיק\אח לא בא בחשבון בגלל התנאי שכר.) מצד שני אני מפחד שתחומי המחקר יהיו "רחוקים" מסביבה אנושית.. יש משהו שמשלב את שניהם?(אין לי בעיה להשקיע) 2איזה מקצועות שקשורים בכלל לתחום ישנם והיכן הם נלמדים? הבנתי שיש מהנדס ביורפואה שנלמד בחיפה ותל-אביב(האוניברסיטאות)? תודה רבה.

רפואה

התחומים הטיפוליים הקרובים הם: סיעוד, פאראמדיק,וטרינריה, רוקחות,בריאות הציבור. תחומים אחרים קשורים יותר לעבודה מחקרית-פיתוחית: מדעי הרפואה הבסיסיים, הנדסה ביורפואית, מדעי החיים.

s212

New member
שאלה נוספת

היכן נלמד- הנדסת ביורפואה, ביוטכנולוגיה?

הנדסה ביורפואית

פיסיקה שימושית/הנדסה רפואית תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום בגרות+ פסיכומטרי או מבחן אחר 02/6547208 בית הדפוס 7 גבעת שאול 95464 בי"ס גבוה לטכנולוגיה, מכון טל י"ם/לבנות דתיות פרטי מסלול תשס"ה פיסיקה שימושית/הנדסה רפואית. קיימת גם תוכנית ליוצאי אתיופיה. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום בגרות+ פסיכומטרי או מבחן אחר 02/6751203 ת.ד.16031 הועד הלאומי 21 91160 בי"ס גבוה לטכנולוגיה, מכון לב י"ם/לבנים דתיים פרטי מסלול תשס"ה - תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה פרטי מסלול תשס"ד שם החוג: הנדסה ביורפואית. התעודה בסיום B.SC בהנדסה רפואית. ב. בחוג להנדסת מכונות מגמת הנדסה רפואית וביומכניקה, ראו הנדסת מכונות. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי ההנדסה, באר שבע פרטי מסלול תשס"ה הנדסה ביו-רפואית - טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה. (גם ביו-אלקטרוניקה: מסלול בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. גם ביו-מכניקה: מסלול בהנדסת מכונות.) בהליך לקראת תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה להנדסה

ביוטכנולוגיה

ביוטכנולוגיה ומדעי סביבה תואר ראשון B.SC תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום בגרות+ פסיכומטרי (לא חובה לכל מועמד) 04/6900888 ד"נ גליל עליון 12210 מכללת תל חי, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ה התמחויות בביוטכנולוגיה בחקלאות עם מדעי הצמח, הגנת הצומח, ביוכימיה ומדעי המזון, מדעי בעלי חיים. הלימודים ברחובות, ההרשמה באונ' העברית בי"ם. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/9489190 ת.ד. 12 76100 אונ' עברית, פקולטה לחקלאות, רחובות.ההרשמה בי"ם 02/5882882 פרטי מסלול תשס"ה ביולוגיה עם הדגש בביוטכנולוגיה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה למדעי החיים פרטי מסלול תשס"ד בחוג למדעי החיים מגמת ביוטכנולוגיה מולקולרית. ראו ביולוגיה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הטבע, באר שבע מידע נוסף במוסד תשס"ה ביוטכנולוגיה. טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה לקראת תואר ראשון. בהליך לקראת תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 1700701414 ת.ד.1114 הנביאים 37 91010 מכללת הדסה ירושלים, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ה במדעי החיים מסלול בביוטכנולוגיה. טעון אישור סופי של המועצה המועצה להשכלה גבוהה. בהליך לקראת תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי החיים, רמת גן

מכון הדסה היקר,

מה הדרישות כדי ללמוד הנדסה ביו-רפואית בטכניון? במכון טל? ובאוניברסיטת ת"א?? והיכן עדיף - אוניברסיטה או מכללה? האם צריך לזה תואר שני כדי להתעסק בזה? ומה ניתן לעשות עם זה לאחר התואר, תעסוקה, וכמה השכר? סליחה על השאלות הרבות אבל אני מאוד בכיון ואני לא סגורה על עצמי עדין...

s212

New member
שניהם

קודם תודה רבה על הפירוט. שניהם- מקצוע בתחום הרפואה שמשלב גם סביבה אנושית\קלינית (אח\פאראמדיק) וגם מחקר(כמו ביורפואה). למה אני שואל? הייתי מעדיף מקצועות שיותר עובדים עם אנשים (כמו אח..) אבל בגלל השכר הנמוך אני מסתכל לכוון מקצועות המחקר, ורציתי לדעת אם יש משהו שמשלב את שניהם. תודה

טובים השנים מן האחד

ראשית גם בוגרי סיעוד בעלי צתואר שני עוסקים במחקר, גם תזונאים יכולים לשלב בין עבודה עם מטופלים ומחקר, וגם גנטיקאים יכולים לשלב בין מחקר גנטי ליעוץ גנטי לחולים ומשפחותיהם.

s212

New member
סיעוד במחקר?

מסובך קצת כל הענין, איזה מחקר בדיוק עוסקים אחים? טוב, תודה על כל התשובות והפירוט !

s212

New member
התלבטות קשה מדי..

אם ללכת עם התחום הטיפולי("אחרי הלב") או לתחום המחקרי ((כסף) "אחרי מה שהמח אומר") נראה לי ששילוב בין שניהם זה כמעט דבר לא אפשרי... לא נורא, בסוף צריך להחליט,, תודה..

למעלה