רפואה

Gold123

New member
רפואה

שלום! אני הייתי רוצה להתקבל ללמודי רפואה במסגרת העתודה ויש לי מספר שאלות: 1) האם אני חייב לעשות מבחן פסיכומטרי? אם כן, יש איזה סף מינימלי שאני חייב לעבור? 2) בראיון האישי לא הדגשתי במיוחד את הרצון שלי להגיע ללמודי רפואה ופשוט אמרתי שאני עדיין לא יודע מה אני רוצה לעשות בצבא (...כי באמת לא ידעתי אז...), האם עלי לבקש ראיון אישי חוזר? 3) מהו ממוצע הבגרויות הנדרש באוניברסיטאות השונות ובטכניון? והאם אפשר בכלל להגיע ללמודי רפואה עם 4 יח"ל מטתמטיקה (או שאני חייב 5)? בתודה מראש!

uv1234

New member
כמה תשובות...

באמת הייתי ממליץ לך לקרוא קצת בפורום, יש שאלה דומה לשלך שנדמה לי שאפילו לא הגיעה לארכיון עדיין. בכל אופן: 1. כידוע, המבחן הפסיכומטרי פוסק מלהיות חובה לכל לימודים אקדמיים בשנתיים-שלוש הקרובות (לא לשנה הקרובה). לעומת זאת, לאוניברסיטאות ניתנה האפשרות לתת לפקולטות לבחור כל אחת אם היא דורשת פסיכומטרי או לא. הפקולטה לרפואה נחשבת לפקולטה יוקרתית ו"קשה", ולכן לא סביר (נדמה לי שכבר הוחלט שלא) שהם יוותרו על הפסיכומטרי. סף מינימלי? לא יודע, תבדוק באתרים של האוניברסיטאות השונות... 2. לא קשור. הראיון האישי נועד לקביעת הקב"א שלך, וציון רצונך להגיע לרפואה/עתודה אינו משפיע על אפשרותך/אי-אפשרותך להגיע לשם. 3. "ציון התאמה", "סכם" וכו´ הם הדירוגים על-פיהם נקבע אם תתקבל לאוניברסיטה/טכניון או לא (גם לצה"ל, כמובן, יש מילה בנושא אם אתה רוצה ללמוד במסגרת העתודה, אבל פה אנחנו מדברים על האוניברסיטה...). אלה נקבעים כשקלול של ממוצע הבגרויות שלך (אחרי הוספת הבונוסים למיניהם) ושל ציונך בבחינה הפסיכומטרית (אני לא יודע איך זה נעשה כאשר אין פסיכומטרי). גם בקשר ל-4 יחידות במתמטיקה אני לא יודע, אבל לדעתי (רק לדעתי!) אין לזה חשיבות ברפואה. ובכל אופן, אני ממליץ שתבדוק באתרי האוניברסיטאות והטכניון (קישורים לאתרים של אוניברסיטת תל-אביב והטכניון מצורפים). בכל אופן, שיהיה בהצלחה... יובל

למעלה