רפואה שלימה

mikloi

New member
רפואה שלימה

מישהו ראה את זה פעם? ראיתי היום לראשונה בחיי, וזו ממש סדרה שמטפלת בנושאים מדהימים בצורה מאוד מענינת, אם כי אני לא בטוחה שההגדרה שלה היא ´טובה´ בהכרח. מה דעתכם?

tvguy

New member
ספרי עוד

איזה נושאים למשל? איפה ומתי זה משודר?

mikloi

New member
ימי שישי בערוץ 3 בסביבות 9בערב

מדובר בסדרה על שתי רופאות, שונות מאוד זו מזו (משהו כמו הזוג המוזר), שיד המקרה גורמת לכך ששתיהן ינהלו יחד מרפאה. רופאה אחת, לו דלגדו, היא אם גרושה, ´משועבדת´ לעבודה שלה ולוקחת אותה מאוד מאוד ברצינות. השניה, שכחתי את שמה, היא יותר זוהרת ויאפית, אך גם היא מסורה לשבועת הרופאים שלה. המרפאה אותה הן מנהלות, עוסקת בעיקר בפוריות ורפואה נשית (לא גיניקולוגיה). בפרק שהיום שהזדמן לי לראות היו כמה נושאים: קייטלין, שדרנית טלויזיה, מגיעה לראיין את הרופאה היאפית, על מחקרה ועבודה בנושא הפריות מלאכותיות. לאחר ביצוע הריאיון, מתברר שפניה זו נעשתה לא במקרה, אלא שאותה שדרנית טסה כל הדרך מניו יורק, מכיוון שיש לה ענין אישי. היא רוצה להרות, אך למרות נסיונות רבים היא והחבר לא מצליחים. היא פשוט הסוותה את העניין מפני שרצתה להגן על חייה האישיים. במהלך הפרק מתברר, שיש עוד שפן קטן אחד בכובע שלה...למעשה, היא והחבר אינם מצליחים להרות, מפני שלמעשה, היא בקשר עם אחותו של ´החבר´. חלק זה של התוכנית התמודד עם כמה נושאים במקביל: אישיות ציבורית המנסה להגן על פרטיותה, יציאה מהארון בקרב סלבז, וסוגית הורות בזוגות חד מיניים, עם דגש על כך שאחד ההורים, הוא אישיות מפורסמת, שמפאת עבודתה, נשארת בארון. נושא שני:ללו דלגדו יש חולה נשאית איידס, עם ילד נשא בעצמו. צירוף מקרים מוביל לכך שהילד נפצע בשעה שלו אינה במרפאה, ועמיתתה נדרשת לטפל בו. במהלך הטיפול מתברר לה שהאם הפסיקה לתת לבנה את התרופות, בתואנה שתופעות הלוואי הנגרמות לילד נוראות כל כך, שהיא לא מסוגלת לעשות לו את זה. היא מתעמתת עם לו, שמסבירה לה שידעה על כך, והילד אכן סובל יותר אם נותנים לו את התרופה, ומאחר וזו לא ´תרופה´ של ממש, אלא רק גורם מעכב לאיידס, היא מבינה את האם. הסוגיה האמיתית היא, שהאם עצמה כן נוטלת את התרופות, כי היא רוצה לטפל בבנה עד כמה שתוכל. ישנו עימות עם הרשויות לדאגה לילד, אך בסופו של דבר היאפית מבינה שטעתה, ומתקנת את הטעות. נושא שלישי: לו דלגדו היא אם מצד אחד, ורופאה מסורה מצד שני. מדי יום רביעי, נוסע בנה לישון אצל אביו, ולו עובדת במרפאה עד השעות הקטנות של הלילה, בשביל נשים שאין להם זמן להגיע בשעות מקובלות ( במקרה יש אחת כזו הפרק). כתוצאה ממסירותה לעבודה, מרגיש בנה שהיא אינה אוהבת אותו ומחליט לעבור אל אביו. כשלו מתעמתת עם הX שלה, היא מבינה שהוא ממש לא רוצה בכך, וקצת כועסת עליו בשל כך, אבל שמחה שאינה צריכה להילחם. אלא מה, כשהבן חוזר למחרת, הוא לא מדבר איתה, וכשהיא שואלת, היא מגלה שבעלה לשעבר, אמר לבן שהוא היה רוצה הכי בעולם לגור איתו, אבל אמא שלו מתנגדת...לו כמובן רותחת, אבל לא מגלה לבנה שאביו לא רוצה אותו, כדי לא לשבור לו את הלב. כמו שאמרתי, הם מטפלים בנושאים רגישים ובצורה רגישה ומענינת. אני אישית לא ממש אוהבת את הבימוי והעריכה, אבל נראה לי שאשתדל לעקוב.

tvguy

New member
נשמע יותר ממעניין

ולו בגלל העובדה שאני מת על עושר תוכן ודילמות מקצועיות אשתדל לעקוב

mikloi

New member
ללא ספק מדובר בסדרה שווה צפיה

זה סתם הביקורתיות הפולנית שלי על דברים קטנים ולא משמעותיים, לפחות לרוב האנשים. שווה לעקוב!

אני ראיתי את הפרקים הראשונים

וממליצה בחום על הסדרה, בעיקר לנשים. בקשר לרפואת נשים, הסדרה מעלה נושאים חשובים שנתקלתי בהם גם במציאות - רופאים מקבלים הכשרה לטפל באדם ממוצע, אבל ההבדלים בין טיפול בגברים לטיפול בנשים הם כל כך גדולים, והידע והעניין של רופאים גברים (שהם עדיין הרב) ב"ענייני נשים" הוא קטן מדי וגורם לכך שנשים לא מאובחנות כמו שצריך. בשבוע שעבר נתנו בסדרה דוגמא של התקפי לב, שנתפסת כמחלה של גברים, ולכן נשים שלוקות בה פשוט מפוספסות לגמרי והרבה פעמים רומזים לאשה שזה פסיכוסומטי כאשר גבר שיגיע עם תלונות דומות למרפאה מיד יחובר לא.ק.ג. מצטערת על הנאום, אני סתם מתלהבת שסוף סוף יש סדרה שנוגעת בעניין.

למעלה