רפואה צרפתית

MecGrag

New member
רפואה צרפתית

למי שממכם/ן שעוקב אחרי הודעתיי בפיב"א יכל לראות שלאחרונה אני קצת מעסיק את עצמי עם מערכת הרפואה הצרפתית. הן בגלל שאני מנסה "להכניס" את עצמי אליה, ונדרשתי לבחור רופא, והן בגלל שבאמת הייתי צריך לראות רופא. אז בסימן טוב, אחרי ששבוע שעבר קבלתי מספר ביטוח רפואי, בחרתי רופא והלכתי לבקר אותו. הצגתי בפניו את הבעיה שלי (שתסלחו לי, אבל מטעמי צנעת הפרט אני אשמור אותה לעצמי) והוא איבחן אותה. דברנו כמה דקות, והוא הסביר לי מה המשמעות של האבחנה שלו, והבנתי שיכול להיות שזה קשור לחיי המין שלי (ברגע זה צמצמתי את אי הודאות לתחום מאד ספציפי של מחלות
). מאחר ורוב הסבריו התייחסי למגע עם מישהי, החלטתי שמן הראוי לא למדר את הרופא שלי ולהבהיר לו שלמעשה, אם כבר, אז מדובר במישהו. מבלי לעצור לשנייה אחת של מחשבה, הוא חזר למחשב, והוסיף ליד ההערות שכתב לגביי "הומו", ומיד אחרי זה הוא חזר לרשימת בדיקות הדם שלי והוסיף BIV ו-HIV. הייתי כל כך נרגש באותו הרגע מסיבות אחרות, שלא טרחתי בכלל להתייחס לזה, אבל רק כשיצאתי קלטתי מה בדיוק קרה שם. ה"תיוג" הזה היכה בי, ואיך אוטומטית הוחלט לבדוק אם אני "מפיץ" מחלות. בארץ, למשל, רופא המשפחה ידע עליי, אך זה מעולם לא תועד בשום מקום, או שהוא דרש ממני להבדק ל-HIV. נתקלתם פעם במשהו כזה?

Nirvana0

New member
אוי אוי, הלך עליך ../images/Emo3.gif

סתםםם... טוב צרפת לא בדיוק ארץ חוק זכויות האזרח וצנעתו, אבל מה שהם עושים מעבר לתיוג, הוא באמת tracking אחרי הקהילה הגאה. על המשמעויות לכך, וההשלכות? אבדוק! למרות שעל פניו לא נראה לי שצריך להדאיג, מלבד תחושת האי נעימות בתיוג הזה (אלא אם כן, אין חיסיון רפואי וזה עלול לעלות באפלייה בעבודה, ואל תתפלא על צרפת יכול לצאת ממנה הרבה
). בארץ? מתחילים לעשות רישום על כל פיפס, אז אני לא אתפלא אם גם רושמים (בלי שתדע, בזמן שסיפרת כדי לקבל דיאגנוזה טובה ככל האפשר - קרה לי לא מכבר!) בצד את הנתון ה'חשוב' הזה.

TrigATUSA

New member
רופא אידיוט ../images/Emo3.gif

חסר טאקט וגס רוח לרגע חשבתי שמדובר בישראלי... מקצועית, אם אתה בא אם בעייה שהיא מחלת מין, חייבים לבדוק אותך ל HIV כי יש קורלצייה גבוהה. זו פעולה סטנדרטית ומקובלת. ככה שלדעתי אין לך סיבה לחשוש שהוא רשם את זה ממניעים פאראנואידים. אבל גם כשעושים את הדבר הנכון רפואית צריך להיות מקצועיים מספיק כדי לתקשר נכון ולא לגרום לפציינט להרגיש רע והוא בוודאי נכשל בזה אחחחחחח....איפה ימי סן פרנסיסקו עם הרופא שהיה הומו בעצמו והיה אפשר להתייעץ איתו לגבי תנוחות שלא יגרמו לבעיות גב תחתון sigh

MecGrag

New member
ועוד פרט אחד

אין לי בעיה עם הבדיקה, אלא עם הצורה זה נעשה. הוא אפילו לא טרח לחקור את אורח חיי המין שלי (ותגיד, אם זו מחלת מין, אז זה די ברור, לא) (והאמת היא שממש לא, כי עוד לא ברור שזה תוצר של מחלת מין). אבל, אם הוא היה כותב HIV ביחד עם שאר הבדיקות שהוא נתן לי (שאמורות לבחון מחלות מין), אז ניחא. אמרת חייב, אז חייב. אבל הוא לא עשה את זה (קרי, לא היה חייב), אלא רק אחרי שהבין שאני מקיים יחסי מין הומוסקסואליים ולא הטרוסקסואליים... זה מהשהטריד אותי. יכול להיות, שמאחר וזה ביקור הרופא הראשון שלי בצרפת אז הוא מחויב במסגרת שאר הבדיקות הראשוניות שהוא עושה לי. אבל גם אז, אני לא מבין למה לא עושים את זה לכולם ורק למי שמצהיר שהוא הומו? בבדיקות לאשרת השהייה שעשו לי כאן, הסביר לי הרופא שעם ישראלים הם כמעט לא בודקים כלום, והבעייה שלהם היא בעיקר עם האפריקאים הרבים שמגיעים לכאן בהקשר של חיסונים ו-HIV. אז כנראה שזה לא כל מחייב...

CANADA1979

New member
If u ask me....

it seems to me that France is very anal with that. When I was in university in Montreal, I went to the doctor once (in the clinic in my university) and I told the doctor that i want to be tested for everything there is out there. I told him I am gay but the doctor didn't even blink, he asked me questions and told me that i am just paranoid and that i don't need to do every test if i am being safe (which I am of course). I was kinda annoyed cause I really was hypocondriac and wanted every test that exists but he was more rational about it. In general in Canada there are many gay doctors and it's not an issue here at all. They don't assume you have AIDS if you're gay....​

odedee

New member
שמע, בכל זאת אנחנו קבוצת סיכון...

פה בקליפורניה לא נתקלתי ברישום כזה, ומאד אתפלא אם הוא קיים. מצד שני, לא הייתה לי מחלת מין, אז אולי זו לא חוכמה. בישראל אמרתי לרופאה בביקור הראשון שאני הומו. לא ראיתי אותה רושמת כלום (מה שלא אומר שהיא לא רשמה/הקלידה אח"כ) אבל בכל פעם שהייתי עושה בדיקת דם היא המליצה גם לעשות בדיקת HIV. בין אם היא המליצה על זה כי היא זכרה אישית שאני הומו, או שזה היה רשום לה במחשב, לא ממש חשוב לי, כי נראה לי במקום להמליץ על זה. באופן כללי הייתי שמח אם גם לכל סטרייט שעושה בדיקת דם היו ממליצים לבדוק HIV, אני לא רואה בזה אות קין.

למעלה