רפואה משלימה

Kobienergy

New member
רפואה משלימה

לפורם הזה קוראים ״פורם רפואה משלימה״ אני חושב שנותנים בפורם הזה המון עצות מועילות וטבעיות שלעיתים הם המרפא בפני עצמו ולא השלמה של הרפואה המערבית, דעתי ששם לפורם הזה כפורם רפואה טבעית״ היה שם אותו במעמד יותר מכובד הראוי לו, זו דעתי אשמח לשמוע את דעתכם...

0 אור 0

New member
האמת היא שעלה כמה פעמים הרעיון לשנות את השם

לרפואה שלמה
רפואה הוליסטית
רפואה טבעית
ועוד הצעות,
לא בטוחה שזה עוד לא יקרה,
הסיבה העיקרית ששם הפורום נשאר בעינו היה הנגישות הגדולה יותר לאנשים שמכירים את השם הידוע, ולא ידעו לחפש בשם אחר.
אולי זו סיבה שגויה והדברים עוד ישתנו

Kobienergy

New member
עצה בהמשך לדברייך

כתבת שהסיבה העיקרית ששם הפורם נותר בעינו היא הניגשות וההרגל של האנשים "לשם הילד" פורם רפואה משלימה, אולי אפשר לשנות לפורם את השם לאחת מהשמות שהעלת שלדעתי יותר ראויים, ובמקביל על מנת לשמר ולא לאבד את הנגישות לפורם הזה דרך הנתיב המקובל זה שנים בשם פורם רפואה משלימה, עצתי שכל משתמש שינסה לחפש במילת המפתח "פורם רפואה משלימה" יפתח לו דף שיהיה כתב שם" שלום רב שמו של פורם זה שונה ל******* ויהיה מעבר בקליק לפורם עם השם החדש, ככה לאט לאט השם החדש יכנס למודעות של האנשים ומצד שני גם משתמשים שטרם נחשפו לשם החדש יגיעו אליו דרך הדף שינתב אותם אליו.

freearth10

New member

שם מכיל בתוכו את כל המהות אליה אנחנו מתכווננים, זו הדלת שלנו אל העולם. גם לי מאוד קשה עם השם הזה, כי אני לא רואה ברפואה ההוליסטית, השלמה לרפואה המודרנית, אני חושבת שהיא שלמה בפני עצמה.
מאיה

Besomet

New member
האמנם שלמה בפני עצמה?

אני מרגיש מאוד בנוח עם השם ״רפואה משלימה״.
הרפואה בה אנו עוסקים אינה יכולה לספק את כל הצרכים הרפואיים ונותרת חסרת מענה במספר תחומים ובראשן בדיקות אבחנתיות ורפואת חירום.

האם מישהו מאיתנו מצפה שיובילו נפגע תאונת דרכים אל הקליניקה שלו במקום לבית החולים? מי מאיתנו יטפל באשה הסובלת מרעלת הריון או הריון חוץ רחמי?

לטעמי, רפואה משלימה איננו שם גנאי ואני חש כי הוא מכבד אותי ואת פועלי.
התרחיש הטוב ביותר, לדעתי, מחבר בין שתי הרפואות בצורה שישלימו זו את זו.

freearth10

New member
כן. שלמה בפני עצמה, אם מבינים את מהותה.

זו דרך חיים שמונעת מהאדם מלהגיע לתרחישים שבעבורם הוא זקוק לרפואת חירום.
זו דרך חיים שגורמת לאדם להבין שכל מצב אליו אנחנו נקלעים זו האפשרות שלנו לצמוח משם.
זו דרך חיים שעוזרת לנו למצוא את הכוח שבנו כדי להפוך כל מחלה לחמלה ולהחלמה.
וכדרך חיים שכזאת היא שלמה לגמרי.

אני מניחה שאנחנו לא קולטים באותה הדרך את המילים: מחלה ורפואה ולכן אתה מרגיש בנוח עם השם רפואה משלימה ואני מרגישה שמגבילים אותי ומושכים אלי אנשים שמחפשים "תרופה מיידית למצב אליהם הם מגיעים" ולא דרך חיים שמשנה, מעשירה ומעצימה את חייהם.

מאיה

Besomet

New member
מיד אפנה אלייך נפגעי תאונות דרכים

(שכמובן שאם היו משתמשים ב״רפואה טבעית״ לא היו נקלעים לתאונה)
אנשים שהתחשמלו, נפגעי ירי, ילדים שהוכשו על ידי נחש ארסי ועוד.

סלחי לי שפקפקתי ביכולותייך לטפל בכל אלו ורבים אחרים.

freearth10

New member
למה שתפנה אותם אלי

ולא אל העו"ד/נגר/טכנאי שלך?

לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שהמושגים עליהם אנחנו מדברים נתפסים בצורה שונה על ידינו.

אני רואה ברפואה ההוליסטית לא כדרך לישרוד את הרגע. בשביל זה בדיוק קיימת הרפואה המודרנית, אלא כתהליך של שינוי, כאורח חיים שונה, שמרפה וכך מרפא.

גם כשמכונת הכביסה שלי מתקלקלת, גם כשהאוכל שבישלתי נשרף, גם כשלכלב שלי יש פרעושים, גם כשמגיעים אלי הוצאות שלא תכננתי - זה הכל קשור בי וביכולת שלי להבין את המסר שהתקלה מביאה לחיי ולנסות לעשות את השינוי שישחרר את הבעיה שהביאה אותו.

אם אני זקוקה ל"אינסטלטור גופני" - אפנה אליו, בדיוק כמו שאם אני זקוקה לזפת שיאטום את הגג שלי - אפנה אליו. לא "האינסטלטור הגופני" ולא הזפת ימנעו את ההתקלקלות הבאה, בי או בסביבה הקרובה לי, שינוי אורח חיי יעשה זאת - זוהי הדרך בעבורי ולכן אשמח לקרא לעצמי - מי שאני.

כרגע, זה או לא להשמיע את קולי, או להביא את מה שאני חושבת למקום שהכי קרוב אלי. לא מסכימה עם ההגדרה, אבל זה כרגע הטוב ביותר שיש ואני מודה על מה שיש, למרות שאשמח כשהשם של הפורום יהיה יותר קרוב למה שאני באמת עושה.

לשימחתי היום יותר ויותר לא רק לי מפריע השם. אז יש מצב שהשם עוד ישתנה.

מאיה

Besomet

New member
חטא היוהרה

עצוב לי לקרוא את המילים המזלזלות שלך (״אינסטלטור גופני״) כלפי נשים וגברים שמקדישים לפחות 15 שנים מחייהם רק כדי ללמוד לטפל באנשים ולהציל חיים.

freearth10

New member
אני לא מזלזלת באינסטלטורים

אתה יכול לדמיין את חייך בלעדיהם?

וכן, לדעתי הרפואה המודרנית עושה בדיוק את זה. מחליפה חלקים פגומים, מכניסה חומרים שישחררו סתימה שמונעת מהגוף להמשיך לפעול. טוב שיש לנו אותם, כמו שטוב שיש לנו, זמרים, טייסים, מנקי רחובות ומלצרים. לכל אחד מהם תפקיד בחיינו. כל בעלי המקצוע משלימים את חיי והופכים אותם לקלים ומעצימים. יחד עם זה לא הייתי קוראת למה שאני עושה שירה משלימה או טיסה משלימה.

מאיה

למעלה