רפואה משלימה ומדע

tanka

New member
רפואה משלימה ומדע

בעקבות שיעור הומיאופטיה הועלו מ'ס שאלות שהייתה רוצה להפנות לחברי הפורום. איך אתם רואים את החיבור בין מדע לרפואה משלימה (והאם הוא קיים בכלל)? האם יש חשיבות לבדיקת הדיצפלינות ברפואה המשלימה,בכלים מדעיים,והאם זה אפשרי בכלל? האם לא קיים חיבור בין שני הדברים אף פעם ולעולם? אני יודעת מה אני חושבת על זה, אבל מעניין אותי לשמוע את הדיעות שלכם.

מאיר72

New member
יש כמה וכמה סיבות

1. עדין יותר אנישם הולכים לרפואה הקונבנציונלית והרבה פחות למשלימה, לכן חשוב להסביר ולהוכיח שאותן תרופות למשל (צמחים, חומרים וכו') עוזרים ולא פחות חשוב גם שאותו חומר שעוזר יכול גם להזיק לאדם אחר. 2. אפשר לעשות זאת בכלים מדעים וזה נעשה כבר (אני יודע על צמחי מרפא סינים ודיקור) רק זה לוקח זמן רב. 3. ודרך אגב יש חיבור של השניים (אפילו שהרפואה הקונונציונלית משתמשת בהומיאופתיה ללא ידיעתה) נסיוב לנשיכה של נחש ממה הוא מוכן?

ניסיוב בהכשת נחש = טיפול איזופתי ..

ולא טיפול הומאופתי. טיפול איזופתי - לתת את אותו הדבר. טיפול הומאופתי - דומה בדומה ירפא. רק לצורך הפרוטוקול. בהוקרה שלומי.

רפואה משלימה ומדע

שלום טנקה, מבחינת המדע, כל מה שלא ניתן להוכיח במעבדה לא שווה ו/או לא קיים. חשבי לרגע או קראי מעט על לואי פסטר (1822-1895) כאשר דיבר על חיידקים. הרי הם היו שם שנים, הנמן דיבר על חידקים כבר ב- 1780, והרי לא ידעו שהם קיימים ולכן רצו ... לא ניכנס לשם כרגע. אם אנחנו לא יודעים משהו, אם אנחנו לא מבינים משהו.. אין הדבר אומר כי הוא לא קיים, הדבר אומר כי אנחנו לא יודעים או לא מבינים. ההומאופתיה למשל היא מדע, אם אנחנו ניתן את אותה רמדי למספר אנשים בריאים לכולם יהיו את אותם המחלות, פרובניג נכון?! לא פעם אני שומע את רופאי הילדים או רופאים בכלל אשר אומרים לי: - "לא יתכן כי החולה הבריא ללא אנטיביוטיקה." - "אני לא מבין מה עשית אך אני עם תוצאות לא יכול להתווכח." כלומר מה שלא ניתן להוכיח לא הגיוני, בסדר, אז כל אחד מהמטפלים כאן הוא אדם מטורף, לא הגיוני, קוסם --- והוא בשורה התחתונה מרפא אנשים בצורה לא הגיונית, אבל מרפא. לא יהיה אפשרי לעולם לבדוק את הרפואה המשלימה ע"י המדע, והרי המדע עוסק בסטטיסטיקה ובהסתברות, ואנחנו עוסקים בבודדים, באינדבידואלים. בהצלחה בהמשך הלימודים שלומי.

tanka

New member
הומיאופטיה ומדע

הומיאופטיה היא מדע? באמת? הנה משהו חדש בדיוק היום בשיעור קובי דיבר על זה שהומיאופטיה היא לא מדע כיוון שהיא אינה עובדת בכלל באותו מישור שהמדע עובד בו. מדע בודק דברים בכלים חומריים (של חומר) והומיאופטיה היא דבר העוסק ברוח ברובד הכי פחות מטיריאליסטי שיש. (מה לא???) עוד משהו שאני לא מסכימה איתו: כשאתה עושה פרובינג לא תמיד אתה תקבל אצל כל האנשים את אותם סימפטומים בדיוק. לרוב אתה תקבל מ'ס סימפטומים שיקישו אצל כולם, ועל כך יהיה מבוסס הפרובינג. לכן המדע לא מסכים לקבל את הפרובינג ככלי מדעי, כיוון שהוא לא עובד באותה "מהימנות" כמו ניסוי במעבדה. בכל אופן היה כיף לקרוא את תשובתך.

מדע או לאו

נכון מה שקובי אומר, היא לא אותו מדע של המעבדה, היא המדע של ההומאופתיה, תגידי לו כי ויטולקס (וגם הנמן) אומרים זאת בצורה נחרצת, ההומאופתיה פועלת לפי חוקי הטבע הברורים. והטבע הוא מדע. הפרובינג הוא מדע מאד מדוייק. לא ניכנס ברשותך לשעור ורטואלי על פרובינג. ולגבי רוח וחומר - אותן אותיות חומר = מרוח. לילה טוב שלומי.

SideKick

New member
שאלת אפיקורס

האם באמת כמו שכתבת: אם אנחנו ניתן את אותה רמדי למספר אנשים בריאים לכולם יהיו את אותם המחלות. איפה התגובה האינדיבידואלית? הסבר בבקשה.

פרובינג - אימות - "הרעלה".

שלום לך, בדברי התכוונתי לנושא בהומאופתיה הקרוי - "פרובינג". "פרובינג" = אימות. אנחנו רוצים לדעת מהן יכולות הריפוי של חומר מסויים, ולכן אנחנו נותנים את אותו חומר למספר אנשים בריאים, במינונים שונים, באזורים שונים של העולם לפעמים, ורואים איזה חולי יכול לצאת מהחומר, חולי זה כאמור מלמד אותנו על החומר. לכל אחד יצאו סימפטומים דומים ושונים מהאחר - החיבור של כולם ביחד יתן לנו את תמונת המחלה של הרמדי, הן בפאן המנטלי, האמוציונלי והפיזי. ממש ממש על רגל אחת. לילה טוב שלומי.

שלום tanka.

ההבדל המהותי בין רפואה משלימה לרפואה המערבית היא, שהרפואה המערבית מתבססת על הוכחות מדעיות בלבד, וכל מה שאינו מדיד וניתן להוכחה לא קיים. לעומת הרפואה המשלימה המתבססת על ניסיון ותוצאות קליניות. הסינים לא שואלים למה זה עובד, אם זה עובד פשוט משתמשים הזה. מה שלא הוכיח את עצמו קלינית פשוט נשכח. היום כבר מתחילים לחשוף הסברים מדעיים לשיטות שונות כמו דיקור וצמחי מרפא.

freearth10

New member
אמת סובייקטיבית אותה לא ניתן למדוד

רפואה הוליסטית וקונוונציונלית - שתי גישות שונות לגמרי. האחת רואה את הבעיה הנקודתית, השנייה את האדם עם כל מגוון תכונותיו, חוויותיו,רגשותיו, בריאותו, ציפיותיו, תזונתו ודמיונו. מורכבות שכזו אי אפשר למדוד. ניתן לראות תהליך של שינוי. ויותר מזה. תהליך של שינוי הוא תהליך דינמי של עליות וירידות.וצלילה מעמיקה יותר ואמיתית יותר. מאחורי השיטה ההוליסטית פילוסופיה מורכבת, מאחורי הרפואה הקונוונציונלית - מדע מדוייק וזה בהחלט לא אומר שהרפואה ההוליסטית אינה מדוייקת. היא הרבה פעמים מזהה בעייה עוד הרבה לפני שהיא פרצה. מאיה

בובי

New member
אני יודע שמתנהלים המון מחקרים בנושא

בעיקר לגבי הרפואה הסינית בה אני מתמחה. ספרו לי שיש בתי חולים בבוסטון שמשקיעים מליוני דולרים במחקר על דיקור והשפעותיו והם עובדים עם מיטב המדקרים בעולם. לדוגמא מחברים למטופל מכשירים שונים ומתחילים לדקר אותו ובודקים את השינוים שחלים בגופו. אתמול היה לנו שיעור עם ד"ר ניר עמיר שעורך ומשתתף בניסוים שונים לגבי רפואה סינית ורפואה מערבית הוא הודיע לנו שעוד מעט צריכים להתפרסם 7 מחקרים על תופעות שונות לפי הרפואה הסינית. אחד מהם הוא האנרגטיקה של גלולות למניעת הריון. ועוד כמה דברים

למעלה