רפואה באונ´ ת"א

רפואה באונ´ ת"א

שלום לכולם! אני תלמיד שמינית שרוצה ללמוד שנה הבאה רפואה בעתודה. אני מתלבט בין האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת ת"א. עד עכשיו שמעתי בעיקר מסטודנטים מהעברית, שטענו שהאוניברסיטה שלהם הרבה יותר טובה, הן מבחינה לימודית ובמיוחד מבחינה חברתית. אשמח לשמוע מסטודנטים מת"א שיגיבו על הטענות (המרושעות) האלה וכן מסטודנטים מי-ם שבאים מאיזור המרכז - איך הם הסתדרו מבחינת מגורים ומעבר לירושלים.

wep

New member
קריאה נרגשת

באמת, אם סטודנט לרפואה מתל-אביב רואה את ההודעות פה בפורום, שיגיב. בינתיים רק ירושלמים (ובאר-שבעי אחד עם רוגלך) כתבו.

ולדי

New member
תבוא לעברית...

תאמין לי, לא תתחרט. אחלה אוניברסיטה שבעולם, והיחידה מבין ה-3 שנרשמתי אליהן שהתיחסה אליי כאל בן-אדם נורמלי ולא "עתודאי צעיר ופעור". בקשר לתל-אביב - הם נזכרים בך רק כשאתה צריך לשלם להם, וזהו. עכשיו בקשר למגורים - בעיקרון אני מגיע מפתח-תקווה, ובגלל בעיות שהיו לי בתחילת השנה עם קבלת מעונות קרובים ל"הדסה", בחרתי להישאר לגור בבית. אחרים שהתעקשו קצת יותר ממני - קיבלו בסוף מעונות טובים. אני נכון להיום נוסע כל יום בין פ"ת וירושלים, אם כי אני גם שוקל לעבור למעונות למשך הסמסטר הקרוב. חוץ מזה - ירושלים עיר נהדרת, ואני באמת אוהב אותה. וסטודנטים מתל-אביב - מה, נהייתם סנובים?! יאללה, תגיבו!!!

yoavsc

New member
ולדי, שכחת ש..

בפורום האלה יש אולי 20 אנשים, מתוכם 15 בערך מהנדסים מהטכניון.... ועוד כמה מהנדסים מת"א, ורופא שיניים אחד... אחד שהיה איתי בתיכון לומד רפואה בת"א(כללית, לא שיניים).

MuadDib

New member
כמובן שהעברית!

תראה, יש לי ידידה שלומדת רפואה בת"א, ולדעתי אצלנו יותר כיף
. למה ללכת ללמוד בי-ם ולא בת"א? א. בירושלים הלימודים הם מבניים: שנה א´ קלה ומהווה מבוא לשנה ב´, אז מתחילים ללמוד מהר ובהספק גבוה. כלומר, בשנה א´ לומדים רק מקצועות בסיס: פיסיקה, כימיה, סטטיסטיקה, ומתחילים לגעת בהיסטולוגיה, פיסיולוגיה וביוכימיה. בשנה ב´ נכנסים בהכל בקצב מוגבר. בת"א לעומת זאת, מעמיסים על הסטודנטים אנטומיה כבר בשנה א´, שזה דבר מאוד לא חכם. וחוץ-מזה הם קורעים ת´צמם בכל מיני קורסים מיותרים (כמו מחב"ר 8 שעות שבועיות!!! =מעין התנסות קלינית-פסיכולוגיה) וכו´. ב. כי הדסה עין-כרם היא הראשונה בתחומי הרפואה בארץ. ג. כי לומדים ליד ביה"ח, בזמן שבת"א ביה"ח מרוחק מהאוניברסיטה. וגם הנוף מהמם! בקשר למגורים בירושלים: תתעקש להכנס למעונות! אותי שיבצו בהתחלה במעונות הר-הצופים שזה 40 דקות נסיעה מהפקולטה, ואני נידנדתי ונידנדתי עד שהם נכנעו ושמו אותי במעונות עין-כרם (שזה 30 שניות הליכה מהפקולטה), והיו כאלה שנכנסו לגווטמאלה, שזה טוב יותר באיכות אבל פחות טוב מבחינת ריחוק. קצת סקירה על מעונות: ------------------- עין-כרם (בוסטון) - אתה גר בתוך הדסה, קרוב לוודאי בחדר עם עוד שותף, נהנה מחשמל, מים וגז חינם (אבל מים חמים רק בשעות מסויימות...), ממטבח מאובזר בשום-כלום ובד"כ מטונף, ממקלחות משותפות שכדאי לא להכביר עליהן במילים (אבל מתרגלים להכל...). יש מקרר בחדר, ארונות וכיור. בקיצור - הכנה מצויינת לצבא. יש מכולת אחת במעונות שנסגרת ב-7 בערב, והתחבורה הציבורית לעיר ממש לא משהו. היתרון - הנוף מהמרפסת, פשוט אין-מילים. קרית-יובל (גוואטמלה) - אתה גר 10 דקות נסיעה בהדסה. דירות מרווחות, עם מטבח ופינת אוכל, כאשר בכל דירה 3 חדרים, בכל חדר 2 אנשים. מרכז מסחרי במרחק הליכה, ותחבורה ציבורית לכל כיוון. היתרון - יש לאן לצאת חוץ מהספריה. יש גם מעונות בגבעת-רם (הקריה) והר-הצופים (רזניק), אבל שם אף פעם לא הייתי והם די מרוחקים מהפקולטה, כך שלא כדאי לך להכנס לשם. ולדי, למשל, החליט לוותר על המעונות שלו ברזניק, ולנסוע מפ"ת כל יום לי-ם. אז בהצלחה!

MuadDib

New member
וכמו כן...

תחשוב גם על שני שיקולים נוספים, בתור אחד שגר המרכז: א. כמה זמן לוקח לך לנסוע לאוניברסיטה? (לידידה שלי זה לוקח לפעמים שעתיים באוטובוסים) ב. כמה זמן אתה מתכוון לחיות אצל ההורים? (רפואה זה 7 שנים...)

ולדי

New member
המעונות ברזניק

המעונות ברזניק (הר הצופים) די מזכירים את בוסטון, רק שהמקלחות והשירותים מזכירים יותר מעונות בסין (ותאמין לי שראיתי מעונות סיניים בחיים שלי). חוץ מזה, כמעט ואין שם אנשים מעין-כרם, וחיי החברה שוקקים בזכות כל מיני מדעי הרוח וכאלה... וכמובן קיימים גם מעונות הקריה בגבעת-רם, שגם כן די מזכירים את בוסטון בצורתם. את מעונות ה"אלף" (הלולים) סגרו, תודה לאל, בשנה שעברה.

yoavsc

New member
ת"א אחלה אוניברסיטה

למרות שאני סטודנט למדעי המחשב, מה שאומר שאני הולך הלוך וחזור כל היום במסדרון ארוך, ועובר בין אולמות שונים... אבל יש מקדונלדס בתוך הקמפוס.... והרבה דשא, בוא אלינו.

למעלה