רפאפן בהנקה

בבוצי

New member
רפאפן בהנקה

יש לי דלקת גרון חריפה. הרופאה אמרה לי לקחת 10 ימים רפאפן מגה. אני מניקה תינוקת בת 5 חודשים. הרופאה אמרה לי שאין בעיה עם האנטיביוטיקה, אבל קראתי בספר של תרופות שהאנטיביוטיקה עוברת דרך החלב ויכולה לגרום לתינוק רגישות ואלרגיה לפנצילין. אני קצת חוששת. האם מותר לקחת את האנטיביוטיקה הזו? האם יש תחליפים אחרים בטוחים יותר?

רפאפן בטוחה מאוד בהנקה

נותנים פניצילין גם לתינוקות. האנטי' לא גורמת לאלרגיה, אם יש אלרגיה אז יש אלרגיה... יש סיבה לחשוש שהתינוקת תהיה אלרגית? יש אלרגיה לפניצילין במשפחה? רוב הסיכויים שאם אין והתינוקת היתה זקוקה בעצמה לטיפול אנט', מה שהיתה מקבלת זה פניצילין... בקיצור - אין בעיה עם רפאפן בהנקה. תרגישי טוב!

רוני אם את פה מנצלש"ת ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני עם התקף אלרגיה אדיר שהיה פעם אחרונה לפני שנה וחצי בהריון. אז חשבו שאני אלרגית לפרוגסטרון קיבלתי אז אהיסטון ופרדניזון ( סטרואידים) ניסינו להתחמק מזה גם הפעם, אבל אין מנוס, ואני צריכה להתחיל עם סטרואידים היום. חייבת. הפריחה גוברת, ותגיע לבצקות.. המרכז הטרטולוגי סגור. הרופאה אמרה שקיבלתי אותם בהריון אז הם לא יזיקו לליאור עכשיו. הוא בן 9 חודשים, אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום, והשאר הנקה. מה דעתך? הגיוני? שאם הוא קיבל בהריון לא יזיק גם בהנקה?

דווקא שרשרת אחלה ../images/Emo13.gif

לפי תומאס הייל: פרדניזון בטוח בהנקה, אם כי רצוי לשימוש קצר מועד ולא לשימוש כרוני. אם את יכולה לקבל אותו במשאף או אינהלציה זה עדיף. על אהיסטון אין הרבה מידע בצורת מחקרים על מיניקות, אך יש מידע אנקדוטי שלא מצביע על שום בעיה וזו תרופה מאוד נפוצה שמשתמשים בה גם במיניקות. במינון סביר לא צריכה להיות בעיה, אבל לשים לב שהתינוק לא הופך ישנוני (זו תופעת הלואי היחידה שהוא מדבר עליה, אם בכלל). בכל אופן אצל תינוק "גדול" ההשפעה של כל תרופה קטנה בהרבה, לעומת יילוד קטנטן. אז נראה לי שזה בסדר
הוא ממליץ אגב יותר על לורטאדין (לורסטין) למיניקות, אבל זה רק בגלל שיש עליו יותר מחקרים.

תודה ../images/Emo24.gif

התחלתי לקחת לאחר ההודעה שלך, וקיבלתי עכשיו במקום אהיסטון אריוס, שבבוקר במרכז בבלינסון אמרו לי שהוא עדיף על מה שרצו לתת לי אתמול ( ולא לקחתי עד שלא דיברתי איתם) תודה תודה תודה

למעלה