רע לי

hopaheya

New member
רע לי

הי. דווקא רציתי לשתף אתכם, ולא את פורומי התמיכה, כי יש משהו טוב בלדבר עם אנשים שהם מהעיר שלך.. אומרים שכ10 אחוז במהלך החיים שלהם סובלים מדכאון קלניני. אומרים שדכאון זאת מחלה נורא נורא נפוצה. אז למה אני לא מרגיש את זה מסביבי? אולי אני לא מספיק עדיין לא מספיק קרוב לאנשים בשביל לדבר איתם על זה ואני פשוט לא יודע. אבל אני התחלתי ללמוד, ובהתחלה לי הלך ממש ממש טוב. באמת טוב. ואחרי זה, אחרי איזה חודש, נכנסתי לאיזה יומיים-שלוש של דכאון, ולא הגעתי ולא יצאתי מהבית. הייתי משלים את הלימודים, אבל זה הכניס אותי לניתוק חברתי גדול, כי לא היה לי נוח להסביר לאנשים למה לא הייתי, ולמה אני צריך להשלים את החומר, ואז זה הדרדר ועוד ועוד. וגם את הזמן לא נצלתי בצורה יעילה כי אני מפחד פשוט להכניס את עצמי ללחץ בשביל שאני לא אגיע עוד פעם למצב כזה של כבוי לגמרי, ואז אני לומד פחות, ואז זה יותר קשה. אני פשוט לא מצליח להבין איך זה שאם יש עוד אנשים שזה קורה להם, איך אפשר בכלל לעבור ככה את האוניברסיטה.. לא מבין איך אפשר להצליח בלימודים אם מידי פעם קורים דכאונות שמוציאים אותך מהחיים, ואחרי זה, אני מתבייש בזה, וקשה לי לחזור..

קודם כל, אני שמח ששיתפת אותנו....

קודם כל, צריך לדעת למה בכלל קיבלת את התקפי הדיכאון האלה, כלומר ממה קיבלת אותם, ברגע שאתה מוצא את זה אתה צריך לנסות לסתום את אותו חור שבגללו נכנסת להתקפי הדיכאון מלחתחילה. בקשר לחברים, את זה אני מבין, אל תוותר על החברים שלך, כל אחד צריך שיהיו לו כמה חברים טובים, חברים שאתה יכול לספר להם, אל תנסה "להרגיש לא נוח" כי אז, כמו שכבר אמרת בעצמך מה שקורה קורה, ואתה באמת מתחיל להתנתק. מקווה שעזרתי

rshamir

New member
תודה שכתבת

אין לנו את הכלים לעזור לך כאן, רק לקרוא ולנסות להבין. יש לי ידידים שסבלו מדיכאון קליני, ולא ניתן לטפל בכך ללא התערבות רפואית, כך שהייתי מציע לך לפנות לרופא או לרופאה שלך אשר יוכלו לעזור. עם הטיפול הנכון ניתן להתגבר על דיכאון קליני. אמנם כתבת בפתיחה שאתה לא רוצה לשתף את פורומי התמיכה, אך לדעתי כדאי לך לפנות גם לשם, לפורום סה"ר, שיוכלו לעזור לך ולהפנות אותך לגורמים המתאימים. אני מקווה שתוכל להתגבר על הדיכאון ולנהל אורח חיים רגיל. בכל פעם שאתה מרגיש צורך לכתוב ולפרוק את אשר על ליבך, אנחנו כאן, לקרוא ולתמוך.

../images/Emo24.gif../images/Emo187.gif

קודם כל זה טוב שכתבת כי להוציא את זה זה כבר טוב יותר מאשר להשאיר את זה בבטן. ולעניין הלימודים - קשה לי לומר משו משמח על זה - אני למדתי שנה אחת והייתה מרצה שעשתה לי כל כך רע שהייתה לי ירידת מוטובציה מטורפת!!! ולבסוף עזבתי את הלימודים.. כי לא יכולתי עוד ואחרי זה הייתי שמחה!!! הדיכאון מהלימודים קורה להרבה אנשים יש איזהשהו שוק שכזה בהתחלה אבל זה עובר כי הלימודים נהפכים לחלק מהשגרה שלנו וחייבים לחיות א"א להשאר קבורים .. אתה עוד תתרגל!!! ואם עדיין רע לך אתה באמת מוזמן לפרוק הכל

hopaheya

New member
הי מורי

הי מורי. אמנם עדיף להוציא אצ זה החוצה מאשר להשאיר את זה בבטן אבל בכל זת אינטרנט זה לא כמו תקשורת אמיתית, אז המחמאה לא מגיעה לי... דווקא מהלימודים אין לי שוק, ללמוד אני אוהב. דכאון שאני נכנס אליו לפעמים ולא יודע איך לצאת, זאת הבעיה.. ורפי (שמיר), רציתי לשאול אותך - איך יצא לך לדבר על זה עם החברים שלך? כי אני עם החברים שלי מתבייש לדבר על זה. תודה לכם

YeLLOw AnGeL

New member
../images/Emo24.gif

אולי עוד לא הגעתי לאוניבסיטה ואני גם לא ממש קרובה, אבל אני גם לומדת. ואני מכירה את ההרגשה הזאת לפעמים. תראה, זה הכי סבבה שאתה מתייעץ עם אנשים שאין להם ממש נסיון בעזרה, אולי ממבוכה אולי כי יותר קל לספר ככה, ופחות מלחיץ שכולם שולחים אותך לטיפולים וכאלה. אתה לא צריך להתבייש בדיכאון, זה משהו שקורה לכולם, גם לאלה שנראה שהכי מושלם להם, וחברים, הם אלו שהכי יכולים לעזור לך, ובחברות צריך להשקיע, ואם תספר תוכל להוריד אבן מהלב, ואולי הלחץ הזה שגורם לדיכאון ירד, וזה עוזר לדבר עם מישהו, לחבק ושמבינים אותך. אתה צריך לקחת את הסיכון הזה שאולי דיכאון יחזור, אבל אנחנו לא יכולים כל פעם להימנע מסבל בעתיד אם בהווה אנחנו סובלים ואנחנו יכולים למנוע את זה, תקח סיכון, תעיז, תעשה דברים שלא עשית לפני, תדבר עם אנשים, וזה קל להגיד וקשה לעשות, אבל השינוי תלוי בך ואם רק תרצה, אתה מסוגל להוציא את עצמך מזה...!!! אני מקווה שעזרתי... ושהכל יהיה בסדר!!!

למעלה