רע לי

Optimistic Girl

New member
רע לי

כשאני הלכתי ללמוד במכללה שלי לNLP ידעתי, שאני הולכת ללמוד במקום הכי טוב בישראל.
הכי טוב מבחינת ההשתלמויות,
לומדת NLP טיפולי, טהור, אולי עם קצת שינויים, אבל NLP שאני ידעתי שהוא נלמד מאנשים שהמציאו את השיטה.

רע לי עם קואוצ'ינג,
אני חופרת שעות, ימים ועל גבי חודשים
ורואה גישות שונות של קואוצ'ינג, זה משגע אותי!
כי איך אדע מה קואוצ'ינג טהור?

אני רוצה ללמוד אימון אישי טהור, שנלקח ממציא השיטה.
השאלה היא, איך אני מחפשת בגוגל את ממציא השיטה של קואוצ'ינג?
או שאין דבר כזה???

כרגע יש 3 בתי ספר במדינה ישראל שעל 2 מהם אני שמתי עין.
ביררתי מחיר בית ספר אחד : 25,000 שח !!!!!!!! על 172 שעות אקדמאיות
זה בערך מחיר שבו לומדים NLP במשך שנתיים! ושם זה 280 שעות אקדמאיות לשנה א+ כנל לשנה ב'.

צריך לקחת משכנתא כדי ללמוד אימון אישי,
אבל לא זה מה שמעצבן אותי.

אלא החוסר ידיע,
שאני לא הולכת על בית ספר שבו מלמדים קואוצ'ינג טהור
מה זה קואוצ'ינג טהור בשבילי? שמועבר ממציא שיטה, אנשים אחרים, שפתחו בתי ספר לאימון
אבל עדיין מלמדים את מה שלימד ממציא השיטה.

האם אין את זה אצלכם?

AlexCoaching

New member
בהירות

בואי נתחיל מזה שבקואצינג בשונה מ NLP אין דבר כזה ממציא השיטה.
קואצינג צמח מהרבה מאוד תחומים. כמו תחום העזרה עצמית, עסקים, פסיכולוגיה הומניסטית, פסיכולוגיה חיובית ועוד.
וצמחו כל מיני גישות ושיטות בקואצינג.
לגבי המושג "קואצינג טהור", בארץ יש מספר בתי ספר שמלמדים את מה שהחליטו לקרוא לו בצורה הזאת.
בארץ אלו בעיקר בתי ספר שמוכרים על ידי לשכת המאמנים.
אך גם להם יש הבדלים בין המודלים שהם מלמדים.
כך שגם כאן הכוונה היא ממש לא לשיטה ספציפית שיש לה ממציא אלא לסוג של גישה והנחות בסיס.

אם נוסיף לכל העניין גם דעה אישית שלי.
המושג קואצינג טהור שמשתמשים בו בארץ הוא בעיני יחסי.
למשל אם תקחי מישהו כמו טוני רובינס.
על פי ההגדרות של מה שנקרא בארץ קואצינג טהור הוא לא ממש עושה קואצינג טהור.
אבל הוא עוסק בתחום משנות ה 70 והוא אחד האנשים שפרסמו ובנו את התחום של הקואצינג.
בשבילי מה שטוני עושה ואנשים כמו גים רון בהחלט נופל בקטגוריה של קואצינג.
וזה לא פחות קואצינג ממה שהחליטו לקרוא לו בארץ קואצינג טהור.
בסופו של דבר קואצינג זה תחום שמאמין בשילוב של דברים שעובדים.
אם כבר ללמוד במקום אז חשוב שיהיו מדריכים מקצועיים שיודעים ללמד.
שגם עוסקים בתחום ולא רק מלמדים.
החשיבות לתוויות ששמים על מודלים, גישות היא די שולית בתחום כמו קואצינג לפי דעתי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טהור

לפי הדברים שלך, הכי טוב ללמוד את הדבר הטהור, הנקי.
אבל אין כזה דבר. כל דרך שבה נלמד משהו היא פרשנות, היא מוטה מהדרך של מישהו. האם NLP טהור טוב מNLP אחר? ואולי הממציא של השיטה נעצר בנקודה מסויימת ואחד הממשיכים שלו פיתח את השיטה להיות טובה יותר?
כפי שאומר אלכס, אין ממציא אחד ושיטה אחת באימון. אם את רוצה לחפש - תומס לנרד הוא אחד מאבות התחום. יש כמה בתי ספר שטוענים לייחוס ישיר אליו - למשל CTI ו-coachville שאני מכירה - כל אחד מהם עובד בשיטה אחרת לגמרי.
האם היית הולכת ללמוד פסיכולוגיה אצל פרויד? הפסיכולוגיה התקדמה רבות מאז זמנו, בזכות העבודה המופלאה שעשה. היום יש ידע רב הרבה יותר.
נדמה לי שאת מחפשת לחסוך לעצמך את ההתלבטות - מה מתאים לך באימון, אם תמצאי את ה"טהור" תדעי שזה הכי טוב. אכן, יש הרבה גישות באימון, וקשה לדעת מה לבחור. יש הרבה יותר מ-3 בתי ספר לאימון. לא הייתי ממליצה לך להימנע מהבחירה. לכי לערבי מבוא בכל בית ספר שמוצא חן בעינייך, בקשי להיפגש עם מורים ותלמידים, ומצאי את השיטה שמתאימה לך. כפי שבפסיכולוגיה יש יונגניים, אדלרניים, קוגניטיביים וכו', כך גם באימון. לא לכל אחד מתאימה כל גישת עבודה. גם הגישה "המקורית", היום היא רק עוד דבר בין הרבה דברים אחרים, מפותחים יותר ומגובשים יותר.

אצלי

אחרי שענבל ענתה לך בצורה מעמיקה
שאלה :
כשיגיע אליך מתאמן עם דילמה מסוימת תשתמשי בכלים של nlp או אימון .???? או שתשלבי בין השתים גם וגם
איך תדעי מה נכון לך ומתי ולכן נחזור לעינבל תבדקי גישות באימון שאליהם את הכי מתחברת
אצלי

לימודי האימון היו סבירים פלוס .כשבחרתי את בית הספר השיקולים שלי לא היו של מאמנת לעתיד ,וכשהבנתי שאני הולכת להיות מאמנת התמקצעתי בתחומים שהתעתדתי לעסוק בהם
ואז הבחירה היתה מוצלחת בהרבה.
לאימון עצמו אני קודם כל מביאה את עצמי ,ואז אני בוחרת באיזה מטודות להשתמש ,כל מתאמן ומה שעובד בשבילו ,
לפעמים יש גם הדרכה קצרה מהתחום שצברתי ידע מקצועי
בהצלחה בבחירה

קצת הבהרה להשוואה שאת עושה

ההשוואת האימון ל-NLP לא מדויקת, כי גם NLP היא בסופו של דבר שיטה ומודלים שקובצו ע"י מפתחי השיטה (והתפתחו במשך השנים)
מכל מיני מקורות. כלומר גם הם נתנו את הפירוש (אינטרפציה) שלהם.
אז מדוע עם כך אין עוד מומחי NLP בעלי שיטות (אינטפרטציה) שונות? מאוד פשוט, זכויות יוצרים. גם שיטות דומות ל-NLP יאלצו להקרא בשמות שונים
(היה מאבק זכויות יוצרים אפילו בין יוצרי השיטה). למותג "אימון אישי" אין זכויות יוצרים.

האימון האישי פי שאני רואה זאת ובדומה גם למה שנכתב מעלי, הוא גישה שהתפתחה מהרבה מקורות.
אני מאמין שכל קורס אימון אישי כמעט יכלול דברים כשאלות מעצימות, הקשבה פעילה ושיקוף, מטרות יעדים וכולי.
עם זאת,הדגש לדידי באימון האישי הוא על תפיסת עולם ולא טכניקה ספציפית מסוימת.
אפשר להגיד שהוא חלק גישה שמאפיינת את העולם החדש שבוא אנחנו נמצאים, שהדגש על העצמת אנשים,
ולא רק בטיפול ועזרה.
לא מזמן כתבתי מאמר בנמסטה בדבר השינוי התפסתי בעולם שנוגע גם לאימון אישי לחיים (צירפתי קישור),
אולי זה יבהיר את העניין טוב יותר.

LiroNLP

New member
אממ...

רק לפי תוכן ההודעה שלך, מה שלמדת בNLP הוא רחוק מNLP טהור.
הקורסים של יוצרי השיטה נמשכים הרבה פחות משנה, אפילו לא חצי שנה.

יוצרי השיטה, אם תראי הרצאות של בנדלר, צוחקים על הקונספט של "NLP טיפולי" כי
א. בNLP אין את המושג "טיפול" (אחת מהנחות היסוד של NLP היא שאנשים לא שבורים).
ב. NLP הוא ממש לא תחום טיפולי אלא מודל תקשורת.

אני זוכר שכתבת פעם שאת לומדת NLP עם דימיון מודרך, שזה שילוב שקיים רק בארץ.
אף אחד ממפתחי השיטה בכלל לא מזכיר דימיון מודרך.
גם טכניקות NLP שהם עובדים איתן הן, ברוב המקרים, בלי רגיעה/הכנסה לגלי אלפא.
אני די בטוח שהם גם לא מלמדים את כל החומר כמו שבעולם בכלל ויוצרי השיטה בפרט מלמדים (דוגמאות בפרטי אם את רוצה).

עושה רושם שאיזה בית הספר לNLP "מכר" לך כל מיני דברים שרצית לשמוע כדי שתבואי אליהם.
זה בסדר וזה קורה לכל מי שנכנס לתחום חדש.
הבעיה היא שעכשיו זה מבלבל אותך בעולם הקואוצ'ינג כי אף אחד לא מוכן למכור לך את אותם דברים.

העצה שלי: תבדקי קצת באינטרנט מה באמת קורה בNLP וכשתביני
שגם מה שכבר למדת הוא הפרשנות המוטה של מישהו, יהיה לך הרבה יותר קל ללמוד אימון אצל מי שתבחרי.

ivgy1980

New member
התייחסות

לעניות הבנתי הצרה, נראה שמרבית תורת הקואצ'ינג מבוססת על מרבית מהיצירות שבקובץ.
אם את יודעת רוסית, כל החומרים של כל המכללות זמינים לך בקלי קלות.
לדעתי, מרבית הדברים לא תורגמו לעברית.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
קשה להתייחס

כי אני לא קוראת רוסית, אבל האימון פותח בארצות הברית, אז אני מניחה שרוב החומרים המקוריים הם באנגלית. כל מכללה מפתחת לעצמה את המודל והגישה שלה, אני אופתע אם הדברים האילו נמצאים אצלך בקובץ.
בכל מקרה, אי אפשר ללמוד אימון מקריאה בלבד, למרות שזה יכול מאוד להעשיר.

ivgy1980

New member
כמובן, הרוסית מתורגם מאנגלית

אוכל להעביר לך ת'קובץ, אם תרצי.
50 ספרים בכל נושא - רווחה, פסיכולוגיה, הצלחה ושינוי החיים.
מרבית החומרים הם של רובינס, זילגר, שארמה, קארנגי, קובי, קוך, ברן, אדלר, פראנקל, פרייד, היל, קיוסאקי, ועוד.

CIsaac

New member
עברית קשה שפה

שלום לך,

חשוב לך לעשות דברים נכון, הכי נכון שאת יכולה.
אני קורא את זה בהודעה שלך. גם את?

בתפיסת עולמך, מתחילים בדבר הטהור ואחר כך אפשר להעשיר, ולהתפתח.
גם את יכולה למצוא בהודעה שלך את הרעיון הזה?

אימון - שורשו מאמנות. אומן הוא אדם שהתמחה בעשייה מסוימת ועושה אותה במקצועיות וביסודיות.
האימון הוא הביצוע החוזר ונשנה של פעולות במטרה להגיע לביצוע מושלם, או הכי קרוב למושלם שאפשר.
זה חלקו של מתאמן.
לפיכך אפשר לבצע אימון גם ללא מאמן.

אז מה מקומו של המאמן בסיפור?
נראה לי שזה אחד הדברים שחיפשת להבהיר לעצמך - ועושר ההגדרות יותר תחושה של בלבול יותר מאשר תחושה של בהירות. כל אחד מגדיר אימון אחרת. מי צודק? מי צודק יותר? איך פורמים "בלבלה" כזו של מידע?

אנסה לקחת אותך למקום קצת אחר - ואולי זה יענה על ציפיותייך.
האימון הטהור - זה שאת מחפשת - הוא מה שהאדם שבחר להתאמן עושה. זוהי מהות האימון.
לא ניתן להיות זמר בלי לשיר. זה לא עניין של בחינות כניסה או של דרישות משרה. מהות התואר זמר נעוצה בעובדה שהאדם מזמר. ולא לפעמים, לא לעתים מזדמנות, אלא כעיסוק.
כך גם לגבי מתאמן. כדי שאדם יתאמן - הוא צריך להתאמן. טריביאלי? אולי.

באיזה אזור מתמקדות התהיות שלך? המאמן או המתאמן?

מה מעוררת בך ההודעה הזו?
האם נוספה בהירות או שהעצמתי את הבלבול?

ספרי. אשמח לקרוא את שתבחרי לכתוב

איציק

CIsaac

New member

אני קורא ותמיד מעניין כאן.
גם תשומת הלב נעימה

תודה

אין דבר כזה קואוצ'ינג טהור

נראה לי שאת מחפשת משהו שלא קיים.

יש הבדל בין NLP לבין קואוצ'ינג - NLP זה משהו מובנה, קואוצ'ינג זה משהו הרבה יותר ערטילאי - אין לדעתי קואוצ'ינג טהור - את מיחסת חשיבות גדולה מידי ללימודים. אם היית שואלת אותי מה עושה מאמן טוב הייתי אומר 10% הלימודים ו 90% הכישורים האישיים של המאמן. הלימודים רק יכולים לתת לך איזשהו בסיס ומסגרת, לא יותר.

אם אני הייתי בוחר לעצמי בית ספר הייתי בוחר לפי המלצות של תלמידים שלמדו בו ולא לפי מי מלמד את הקואצ'ינג הטהור ביותר.

אני כותב ספרים בנושאי ניהול וצמיחה אישית ובתקופה מסוימת בחיי עסקתי ביעוץ - מה שנקרא היום קואוצ'ינג - ועל פי ההצלחות של מושאי היעוץ שלי אני לא חושב שעשיתי עבודה רעה - ומעולם לא למדתי קואוצ'ינג. אני לא אומר שלא צריך ללמוד, אני תמיד בעד לימודים - אבל לא צריך לייחס להם חשיבות כל כך גדולה.

למעלה