רע לי, קשה לי.

Fellen Angle

New member
רע לי, קשה לי.

ליפני חצי שנה בערך נפטרה החברה הכי טובה שלי מסרטן. היא לא בדיוק חברה הכי טובה.. היא יותר מבוגרת ממני, היא שמרה עלי כל הזמן כשהייתי קטנה, ורק בשנים האחרונות טיפה התרחקנו. אני עדיים זוכרת את היום שסבתא שלי אמרה לי שקרן חולה שוב. בכיתי שעות.. אחרי יומיים קיבלתי טלפון, ואמרו לי שקרן רוצה שאני יבוא לבקר אותה. הלכתי אליה, לבית החולים.. אני לא יודעת אם זאת הייתה טעות או חכם מצדי.. היא הייתה כ"כ רזה, שנדמה היה לי שאם תנשוב רוח קלה היא תתפורר. לא דיברתי הרבה.. היו אצלה עוד אורחים בחדר. בסוף המחלה, שהיא כבר הקריחה לגמרי והייתה נפוחה מהתרופות שקיבלה ביקשה שאבוא שוב.. ושוב לא היינו לבד. לא הייתה לי ההזדמנות לדבר איתה.. אחרי כמה שבועות הודיעו לי שהיא נפטרה. אפילו דמעה לא יצאה לי. יום למחורת.. יום שני. אני לא אשכח.. פעם ראשונה שהייתי בהלוויה, כ"כ הרבה אנשים לבושים שחור עשו לי רע. לאחר מכן נאומי הפרידה.. אמא שלה הייתה על סף התמותתות, היא בכתה ובכתה..אח שלה הגיע בטיסה מיוחדת מחו"ל, ואבא שלה ניראה כ"כ עייף. כמה בכיתי.. כמה. השלב שבאמת שבר אותי היה הקבורה עצמה. הארוס שלה, מרקו, שם עליה עפר.. ואז אמר "מה אני משוגע? אני קובר אותה בחול?" המשפט הזה מצלל לי בראש מאותו יום, ואני כל הזמן על סף דמעות. אני לא יכולה לשכוח אותה.. אני לא רוצה. אבל אני גם לא מסוגלת להיות שמחה בלי להרגיש אשמה. תודה שהקשבתם.. או לפחות ככה אני חושבת.. כי אף אחד אחר לא באמת מקשיב. רק שומע.

24 ברבלה

New member
שלום לך

אחרי שקראתי את המילים שלך לאט הבנתי שאת מדברת על אותה הקרן. קרן המקסימה שנפרדה מאיתנו ביום ספטמבר חם, שלושה שבועות בדיוק לאחר לכתו של חברה הטוב רמי (בן זוגי ז"ל) בהלוויה שהייתה העתק מחריד למה שחווינו שלושה שבועות קודם, קבורה מטרים ספורים מרמי שהמצבה שלו עוד בקושי עומדת איתנה. כמה התנחמתי שהם קרובים.... את קרן הכרתי בזכותו, בחורה מקסימה ואצילית, יפיפיה אמיתית, ביקרתי אותה שבוע לפני, נותנת לה דרך מיטתה בבית החולים אפשרות להתאבל על רמי שלהלוויתו לא יכלה להגיע. היה לה חיוך רגוע ושלו על הפנים כשהיא הביטה בתמונות ואני הרגשתי שהיא יודעת שהפרידה היא לא ארוכה בינהם.. וזה כל כך כאב לראותה ככה ולהבין שהיא יודעת....עוד יותר להבין שגם ממנה הפרידה קרבה. ולך, מבינה את כאבך, קרן באמת היתה נכס לעולם הזה והדרך בה חזרה לה המחלה ועשתה בה שמות בזמן כל כך קצר שזה לא נתפס רק מקשה על להבין את זה יותר... אני ראיתי אותם, שני אנשים צעירים נלחמים על חייהם, רמי נתן לקרן כוח וקרן נתנה לו... ביום הלוויתה אביו של רמי אמר משפט שנחרט לי בזיכרון: "הם קרובים עכשיו יותר מאשר בחדרים הצמודים באיכילוב..." ואני מתנחמת בכך שהם לא סובלים יותר. תחזיקי מעמד אני כאן, גם במסרים האישיים ואם תרצי יש לי תמונה לשלוח לך של שני היקרים בחוף הים בסיני, בימים יפים יותר שלך נעמה

Fellen Angle

New member
את..

את הכרת אותה? ראית אותה הרבה? ואו, העברת בי צמרמורת.. כמה אני בוכה. את יכולה לשלוח לי מסר? אני רוצה לדעת איך היא היתה.. אני רוצה לדעת עליך עוד. תודה. כ"כ תודה.

למעלה