רעש מהשסתומים

karinag

New member
רעש מהשסתומים

היי אני מקווה שזה המקום לשאול את השאלה ואודה אם מישהו בעל ידע יוכל לעזור לי.. לאחרונה החל רעש "מעין דפיקה במנוע". שני מוסכים שבהם ביקרתי אמרו שצריך לעשות פלאשינג לאחר שאעשה טיפול 10 והוא לא יעזור. עשיתי את הטיפול והרעש נשאר. במוסך אחר בו ביקרתי שמו לי תוסף לשמן המנוע שעצר את הרעש. לאחר בירור התברר שהוסיפו לי שמן דבש. שמעתי ששמן הדבש מזיק למנוע. האם ללכת ולעשות טיפול5 מחדש כדי לנקות את שמן הדבש? ושמעתי שגם הפלאשינג מזיק למנוע. אז מה לעשות? פלאשינג או להישאר עם שמן הדבש?

חץ הכסף

New member
אל תעשי דבר

תשאירי את המצב כמו שהוא, ראשית מפני שהבעיה נפתרה, שנית מפני שתוסף הדבש ממילא מאבד את תכונותיו כבר לאחר שעות עבודת מנוע בודדות, ואחרון מפני שפלשינג עלול לגרום לבעיות אחרות.

ceyal

New member
איזה רכב זה?

יש רכבים כמו הגרמניות למשל - ששימוש בשמן מנוע בעל צמיגות לא נכונה (בד"כ גבוהה יותר) גורמת לרעש מהשסתומים. זה עלול גם לפגוע במרימי השסתומים

karinag

New member
סובארו גראנט לאונה 94

ובחיים לא השתמשי קודם לכן בשמן דבש אבל עשיתי בעבר פלאשינג(לפני 10 אלף ק"מ)

ceyal

New member
לא מדבר על דבש.אלא על שמן המנוע.

צמיגות לא מתאימה עלולה לגרום לתקתוקים מהשסתומים.

נוסף לתשובתו הנכונה של חץ הכסף..

יש מקום בשאלתך למספר הערות חשובות לך ולחברי פורום אחרים: 1- בציינך מקרה מורכב שכזה בפורום, אנא ציין להבא, את סוג הרכב, גודל המנוע, שנת יצור, ומספר הקילומטרים שהוא עבר. 2- אם הלכת לשני מוסכים, בעלי עיניין כדי לקבל חוות דעת מקצועית, לגבי הדפיקה במנוע, למה לא פנית תחילה ליעוץ חינם אין כסף, שלא מחייב , ואוביקטיבי, ואתה פונה רק לאחר שביצעת זאת? מה הטעם להתיעץ לאחר שכבר ביצעת זאת?! ולשאלתך: ברוב המקרים פלשינג לא מומלץ למנועים ישנים בעלי מספר קילומטרים רבים, על מנת לא לפתוח" פצעים ישנים" ועל מנת לא לגרום כמו בתוסף דלק שמוחדר ישירות לטנק הדלק, להעביר בוצה ולקה שנדבקה לשסתומים, ובתעלות השמן, לעבר רשת הסינון הנמצאת באגן השמן, ולהקטין בכך את הזרימה, סינון השמן והלחץ השמן, וזאת גם לאחר ריקון השמן, אלא אם פורק אגן השמן(קרטר) לגמרי! עקרונית שימוש בפלשניג הוא שימוש אגרסיבי מדי, ולעיתים הנזק עולה על התועלת. שמן דבש מסמיך את השמן מעלה את הדחיסה לזמן קצר, משקיט את המנוע לזמן קצר, ומיועד בעיקר לסוחרי רכב, המעונינים למכור רכב בעל מנוע שקט, ללא עשן יתר,,, הפדיחה מתגלה שבוע לאחר קניית הרכב. חזור לפורום לדווח האם הניתוח הצליח , אבל האם החולה לא מת, חס ושלום. בברכת חג שבועות שמח צביקה

המשך לתגובה הקודמת..

.... מדוע לא פנית תחילה לפורום, לאחר קבלת חוות דעת בשני מוסכים, כדי לקבל חוות דעת נוספת, ולא מחייבת, וגם אוביקטיבית מממוחי הפורום, ופנית רק אחרי שכבר ביצעת פלשינג למנוע תוך 10 אלפים ק"מ פעמים??!! שימוש בשמן בצמיגות 10/40, או בצמיות 5/ 30 איכותי, והחלפת מסנן שמן, עדיפה, והיתה יכולה לפתור לך בעיית רעש שכנראה מגיע מנדנדי שסתומים, שמעברי שמן שלהםסתומים, ושמן בעל צמיגות גבוהה לא מתאים להם , וגורם לדפיקות, רעש ממנוע לא ניתן להעלים בפלשינג, פתיחת מעברי שמן לנדנדי שסתומים יכול לעזור, אך מסוכן, ובטח לא מומלץ בתדירות כזאת. המשך לדווח וציין להבא גם את צמיגות השמן שבה אתה נוהג להשתמש, ושם היצרן בברכה צביקה

karinag

New member
צמיגות השמן היא 13/40

ולא ידוע לי איזה יצרן...(השמן הוחלף השבוע) כמו כן הסכאי אמר לי כי השמן שהיה במנוע לפני כן מסוג חצי סינטטי לא היה מתאים לרכב

karinag

New member
לא עשיתי פלאשינג!

אז קצת פרטים על האוטו: מדובר על סובארו גארנד ליאונה 94, 1600 סמ"ק והיא עברה 130 אלף קמ"ש. ואני מבינה שניסחתי את השאלה לא טוב... לא עשיתי עדיין פלאשינג בפעם השניה!(רק לפני 10 אלף ק"מ עשיתי). הדבר היחידי שנעשה זה הוספת שמן דבש לאחר שעשיתי טיפול 10 השבוע.(לאחר טיפול 10 הרעש עדיין נותר ורק לאחר הוספת שמן הדבש היום הרעש נעלם לבנתיים). ושאלתי מה הטיפול שנדרש לעשות כעת?

קארין צר לי אך גילך הצעיר הוא ...

בעוכרייך במקרה זה... אך מינך וגילך הוא לטובתך במקרים אחרים. אך לעצם שאלתך ראשית לא קיים שמן בצמיגות 13/40\ ויתכן ומדובר בשמן בצמיגות 10/40. שנית החלפת שמנים ברכב מודרני לא מומלצת לעשות בתחנת סיכה, אלא במוסך בלבד, אשר לא משתמש בשמן מיצרן עלום שם וזול, כדי למנוע עוגמת נפש מלקוחתיו, ואני מתכוון למוסך המכבד את עצמו! מלבד זאת תחנת הסיכה לא מקצועית ומוסנכת מספיק, כדי להחליט על הוספת שמן דבש/ פלשינג,ולקבוע דיאגנוזה לרכבך. אנא נסי לברר בעדינות ןבטקט, בשבוע הבא מהסיכאי שלך, איזה צמיגות שמן הוא שם לך, ומה שם היצרן/ ספק שמן! בברכה צביקה

karinag

New member
תיקון טעות: הצימוגות הינה 15/40

דבר ראשון אני פשוט הקלדנית... מי שאחרי על אחזקת הרכב הוא אחי הגדול ואמי. דבר שני אחרי בירור נוסף עם אחי נודע לי שצמיגות השמן שכעת נמצא במנוע היא 15/40. ובנוסף הוספת שמן הדבש בוצעה במוסך.

שלום צבי

אני משתמש בשמן ליקווי-מולי,גרמני. זה נחשב שמן איכותי ? אני משלם עליו כ55 ש"ח לחמישה ליטר.

השמן מצויין מה הצמיגות, ומה צבע

המיכל? זהוב , כחול או אפור?! המחיר שצינת זול מדי! אנא ציין צמיגות, וסוג הרכב ושנת היצור של הרכב המדובר! בברכה צביקה

karinag

New member
../images/Emo26.gifהבהרה לשאלה../images/Emo70.gif

אז קצת פרטים על האוטו: מדובר על סובארו גארנד ליאונה 94, 1600 סמ"ק והיא עברה 130 אלף קמ"ש. ואני מבינה שניסחתי את השאלה לא טוב... לא עשיתי עדיין פלאשינג בפעם השניה!(רק לפני 10 אלף ק"מ עשיתי). הדבר היחידי שנעשה זה הוספת שמן דבש לאחר שעשיתי טיפול 10 השבוע.(לאחר טיפול 10 הרעש עדיין נותר ורק לאחר הוספת שמן הדבש היום הרעש נעלם לבנתיים). ושאלתי מה הטיפול שנדרש לעשות כעת?

חן 1111

Active member
אם שמן הדבש עזר, אז רוב הסיכויים

שהדפיקות הן במנוע ולא בשסתומים. נכון ששמן דבש מזיק, אבל גם דפיקות במנוע מזיקות. כך שאם זה פתר את הבעיה, תשאירי את זה בשלב זה. בקיץ שמן הדבש מזיק פחות. יכול להיות שהשמן תורם לבעיה. תעברי לשמן 20/50. לפעמים זה לבד יכול לעזור. ויש עוד כמה דברים שכדאי לבדוק: האם הדפיקות מופיעות רק כשהמנוע קר, או רק כשהוא חם, או תמיד, ומתי יותר חמורות? אני הייתי בודק את לחץ השמן. כמובן לא עם שמן דבש. עם מסנן חדש ושמן רגיל.

karinag

New member
הדפיקות הן תמיד

מרגע ההנעה... והן מתגברות ככל שנוסעים מהר יותר... וניסינו להחליף מסנן שמן ושמן חדש(15/40) אך הדבר לא עזר.

חן 1111

Active member
אני מציע לעבור בפעם הבאה לשמן

20/50. וכמו כן ללכת למוסך טוב שיבדוק את מה שכתבתי קודם. ואם זה רק רעש שסתומים, אולי זה תיקון פשוט. ואם אין ברירה, אז להשתמש בשמן דבש. זה יותר זו משיפוץ מנוע. ולא לעשות פלשינג. זה לא עושה שום דבר טוב.

למעלה