רעש מהברקסים

nonickname4

New member
רעש מהברקסים

שלום
כאשר אני לוחץ על הברקסים (קידמי או אחורי)
יש לי רעש חזק מהם
זה מעצורים רגילים,לא דיסק
מה אפשר לעשות
תודה

steiff

New member
לנקות היטב את דפנות החישוק משאריות שמן ולכלוך

אלו הגורמים העיקריים לרעשים מהמעצורים.
ניקוי של דפנות החישוק (משטחי המגע של הרפידה בחישוק). מים, סבון כלים, מטלית ״סקוטשבריט״, לשטוף טוב במים נקיים אחרי הניקוי ולתת לזה להתייבש טוב טוב.
אפשר גם לעבור על החלק הפנימי של הרפידה, זה שנוגע בחישוק, עם נייק זכוכית ולגרד שכבה דקה.

ואם כל זה לא עוזר - לבחון את כיוון הרפידות ומידת השחיקה שלהן. ייתכן שהגיע הזמן להחליף.

nonickname4

New member
רוב התקלות זה מהחישוק?

ניקוי עם מים וסבון של החלק הכסוף של הגלגל אמורה לפתור את הבעיה לרוב? כי הוא נראה נקי
האופניים פחות משנה ולא נסעתי איתם הרבה...(רק כביש)

steiff

New member
״נראה נקי״ לא אומר שנקי

טיפת שמן שמתפזרת על החישוק לא נראית בעיין אבל נשמעת היטב באוזן.

במרבית המקרים חריקות בזמן השימוש במעצור נובעות מחישוקים משומנים או רטובים. מים מתנדפים לבד. שמן נשאר עד שמסירים אותו בסבון.

יש עוד סיבות אפשריות, אבל נסה את זה קודם. אם זה לא פותר את הבעיה, יכול להיות שמשהו השתחרר, אבל את זה קשה מאד לאבחן בהתכתבות.

nonickname4

New member
לגבי בננה...

מצורפת תמונה
חלודה שם מה ההשפעה על האופניים?(לא חושב שהחריקות בברקסים זה בגלל זה כי היה גם קודם)
הבנתי שלהחליף את זה ,זה שטויות וזול
שווה להזמין כמה כאלה מאייבי שיהיה לי?כי לא מצאתי כזה באייבי

steiff

New member
מה שמעניין אותך זה החלודה בפנים, לא בחוץ

חלודה מבחוץ לא מפריעה לתנועה של הכבל.
חלודה מבפנים מפריעה מאד.
באופנים ״מקצועיים״ מחליפים את כל הכבלים לפחות פעם בשנה. מעצורים, הילוכים. רצוי לעשות אותו הדבר גם באופניים פשוטים. זה לא ימנע חריקות שנובעות מחיכוך של הרפידות במשטח רטוב/משומן,אבל זה יהפוך את התנועה של הידיות להרבה יותר קלה ואת פעולת המערכות להרבה יותר חלקה ומדוייקת.

למעלה