רעשי תקתוק

gsteel

New member
רעשי תקתוק

שלום, האם יתכן כי רעשי תקתוק (לפי קצב הפידול) מגיע מהקראנק (TRUVATIV STYLO). הרעש מורגש ברכיבה בלבד לאחר מס' דקות ולא ניתן לזהותו בסיבוב קראנק (אופניים באוויר). האם במקרה זה מקובל להחליף ציר מרכזי? מיסב? גולות של המיסב? האופניים מסוג סטאמפ' ובדקתי את המתלה האחורי ע"י ניטרול הבולם האחורי והנעת המתלה מעלה \ מטה אך ללא ממצאים. תודה.

Cobe Anan

New member
קודם כל מחזקים.

דבר שני, מוודאים שז מגיע מהקראנק. אצל חבר שלי היה רעש מוזר בדיווש, ורק כשהוא על האופניים. הסתבר שהשקיעה של הבולם האחורי גרמה למעביר הקדמי לפגוע בפלטה הגדולה... רעשים מהאזור ההוא יכולים להגיע מקראנק/ציר/פדלים; מצירי מתלה, וממערכת ההעברה. הכי טוב יהיה להתחיל בחיזוק ההברגות של הקראנק, עם המון מומנט. את הRUKTION שלי אני מחזק במומנט של משהו כמו 100Nm, וזה עדיין לא הכי חזק שאפשר.

Cobe Anan

New member
אמרו לי בפירוש לשבת על המפתח עם כל המשקל שלי,

ואפילו להוסיף מוט עזר. אני גם שם לב להיעלמות הרעש רק אחרי חיזוק אגרסיבי שכזה.

timon1

New member
מומנט לסגירת BB נע באיזור ה48 NM

100NM זה ממונט סגירה של ברגי זר הינע.....של מרכבה, 2ב=טנק די גדול עם 900 כ"ס שמועברים לזחל דרך זר הינע [אם זכרוני אינו מטעני לגבי הזר]. תבדוק שוב לגבי ההוראות שקיבלת.

psycho killer11

New member
גם אני תומך בדעה של זה שמעלי.

הXTR שלי, נסגר במומנט של 45-55. לא נשמע הגיוני שקראנק תקין צריך לסגור ב100Nm

danbaratz

New member
גם לי היו

תיקתוקים כאלה כול הזמן ולא הבנתי מה הבעיה ומאיפה הם מגיעים. עד שהיום, בשיא הרכיבה הוחלף התיקתוק בחירחור מהקראנק. ככה שכן, הגיוני שהרעש אצלך מגיע מהקראנק. לגבי ההמשך אתה יכול ליפתוח ולבדוק מה קורה שמה, זה מה שאני הולך לעשות. בהצלחה

gsteel

New member
זה בדיוק

מה שקורה, אודה לך באם תעדכן אותי מה הסיבה ואיך פתרת.

היה לי מקרה דומהIDRIVE

הבעיה היתה בהצטברות לכלוך בין האוזן לשילדה כל מקום באופניים בו יש מגע של מתכת במתכת יש לשמן (למשל, מסילות כסא) הפתרון: גירוז האזור בין האוזם לשילדה אם הטיקטוקים מופעים אצלך במיוחד תחת דיווש חזק, בדוק את הנושא...

ntha

New member
תקתוקים יכולים להגיע ממקומות שונים ומשונים

זה שבדקת את המתלה כפי שתארת עדיין לא אומר שהתקתוק לא בא משם כי יכול להיות שבעומס בדיווש יופיע תקתוק. לא מחליפים כלום לפני שמנסים פרוק, ניקוי, גרוז והרכבה מחדש (במומנט המתאים ולא בהמון מומנט כפי שנאמר כאן). ברור לך שאי אפשר לעלות על מוקד הרעש בפורום באינטרנט נכון? בדוק שאין משהו משוחרר ובמידה ולא קח את האופניים לחנות המועדפת עליך.

tripler

New member
חסר גריז בפדל

יש לי Specialized Enduro 2009. גם לי היו רעשים קלים בפידול, בעיקר כשהפעלתי לחץ על דוושת שמאל. הגעתי לאמין באילת ואלו גילו כי אין גריז בפדל. התברר שקצת דגריזר שהותז על הקליט מידי פעם הוריד את הגריז. לאחר גירוז ועד היום אין רעשים. למדתי שאין צורך להתקרב עם דגריזר לפדל.

langster

New member
לפני שתרד על הקראנק עם ערמות של NM

בסטאמפי הרעשים נובעים מכמה סיבות שבדרך כלל האחרונה היא ה BB מה שגורם בדרך כלל לרעשים זה המייסבים במתלה האחורי, במידה ולא החלפת או טפלת במייסבים בשנה או חצי שנה האחרונות יש סבירות גבוהה שמייסבי הפיווט הראשי או הלינק העליון מעט תפוסים מחוסר שימון, מים ושאר מרעין. הדרך הפשוטה ביותר לבדוק שזו הסיבה היא להטות את האופניים הצידה ב60 מעלות וללחוץ על הפדאל עםהרגל לסרוגין על ימין או שמאל תנועה שכביכול תיצר לחץ צידי, במידה ותשמע קנאק בכל לחיצה(ימין ושמאל) אז במייסבים הם הבעיה, כמו כן מומלץ להכנס לחנות עם מוסך רציני לבדיקה מקווה שעזרתי

למעלה