רעשים מהשרשרת... (HELP)

• פותח הנושא reneg
  • פורסם בתאריך

reneg

New member
רעשים מהשרשרת... (HELP)

בעודי נוסע היום בחזרה מהים שומע אני לפתע רעשים של נקישות מהחלק אחורי תחתון של האופנוע... לאחר שהגעתי הביתה ונכנסתי לחניה המקורה (ממי שלי לא יהיה בשמש או בגשם!) העמדתי אותו על גק אמצע וסובבתי את הגלגל האחורי... גיליתי כי השרשרת דופקת בקטע שקרוב לגלגל שיניים הקטן (פנימי) העליון על זרוע שמתחתיה... רק לפני כחודש החלפתי גלגלי שיניים ושרשרת חדשים... מה עושה?? Reneg שעצוב כשממי עצוב...

אנא RF

New member
מאמי לא עצוב, רק זקוק ליד אוהבת...

אל דאגה ידידי. זה שהחלפת גלג"שים ושרשרת לא אומר שהכל בסדר. סביר מאוד להניח אחד משתי הנחות: 1. השרשרת לא מתוחה ולכן משתפשפת בג´ק האמצע (במידה ויש) כשעוזבים גז. הסבירות נמוכה מאחר והחלפת סט לא מזמן. 2. מוביל השרשרת הלך לעלמו. מוביל זה עשוי גומי עמיד ומורכב על הזרוע האחורית במקום שבו עוברת השרשרת, בין הגלג"ש האחורי לקדמי. אורך החיים של המוביל הוא בד"כ כמה עשרות אלף ק"מ בודדים ויש להחליפו מיד! הנזק שנגרם לשרשרת מהשפשוף בזרוע הוא כלום לעומת הנזק שנגרם לזרוע עצמה! סע בעדינות למוסך!

reneg

New member
כן אבל...

השרשרת שמתפשפת על הזרוע האחורית... השאלה אם זה המוביל או מתיחת שרשרת...

אנא RF

New member
שוב, סביר להניח שזה לא מתיחת....

השרשרת מכיוון שהיא הוחלפה לא מזמן (ועדיין לא אמרת איזה אופנוע זה...) לכן אני חושב שזה המוביל. NO BIG DEAL. זה קורה. בעזיבת גז השרשרת מתוחה בחלקה התחתון ולכן רפויה בחלקה העליון, זו הסיבה ששומעים את זה בעזיבת גז במיוחד. גש למוסך....

למעלה