רעשים מהכסא

משה צ2

New member
רעשים מהכסא

אהלן, רכשתי לפני 3 חודשים אופני Specialized Stumpjumper FSR Comp 2007. לפני כשבועיים התחילו לי רעשים מהכסא וגם לאחר פירוק, ניקוי עם דיגריזר וחיזוק של ההברגה הרעשים לא נפסקו. מיותר לציין כמה הרעשים האלו יכולים להיות מטרידים מה עוד שאלו אופניים חדשים... אשמח להסבר איך לנטרל את הרעשים. תודה

לפי מה נקבע שמקור הרעש בכסא?

אני שואל, כיוון שאולי אם תתאר את הסימפטומים שמלווים את הרעש, זה יעזור לנו לאבחן את טבעו.

VailSide

New member
סתם שתדע

לפעמים שאתה שומע רעש מה"כסא", זה לאו דווקא מהכסא. יכול להיות גם מהגלגל. קרה לי בעבר.

OmerAloni

New member
יש לך מוט של תומסון?

או כל מוט אחר עם מנגנון שני ברגים... יש להם נטייה להשתחרר קצת, תבדוק שהבורג שמקבע את הכסא מספיק מהודק.

Dror Lefman

New member
גם לי היה וזה חירפן אותי. בסוף פרקתי את

המוט כיסא מכל בורג אפשרי ניקיתי טוב עם שמן זסקל והברגתי חזרה. ניקיתי גם את צינור הכיסא באופניים ומרחתי מעט גריז. זה עבד ועכשיו אני שוב נהנה משקט ברכיבה. אגב כדי לדעת אם זה מהכיסא תבדוק אם זה לא מרעיש כשאתה מפדל בעמידה.

ddv1

New member
שלבים לטיפול...

תוציא את מוט הכסא תנקה בעזרת מטלית את מוט הכסא, תעביר חוטר בשלדה ונקה את הקוויק רליס עכשיו שים לב: תגרז את מוט הכסא בשכבה דקה של גריז החזר המצרכים למקומם הדק את בורג הקוויק רליס, סגור אותו וסע לשלום יש לחזור על הפעולות מדי פעם.

למעלה