רעשים במערכת קשר

yaronlior

New member
רעשים במערכת קשר

שלום לחברי הפורום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה הבאה. יש לי כלי טיס (באקאיי), מורכבת עליו מערכת קשר פנים (אינטרקום) ומחובר אליה מכשיר קשר ידני. מערכת הקשר ניזונה מחשמל המופק מהמנוע. פעילות המנוע (עליית סל"ד) מכניסה רעשים לתוך המערכת. קיבלתי המלצה להוסיף קבל של 22000 מיקרו-פאראד אבל זה לא הועיל. האם אתם מכירים פתרון לבעייה שלא כולל קניית מערכת אינטרקום חדשה? אם הפתרון הוא אינטרקום חדש, האם יש לכם המלצות? תודה מראש, ירון

b13

New member
כן בדוק את כל החיבורים .

והמגעים של החשמל ואם צריך החלף בחדשים שם לב שהארכה מקבלת קורוזיה ולכן נכנסים רעשים. בהצלחה.

CableGuy

New member
b13 אני חשוב שאתה טועה

על הכבל המזין את המערכת שים טבעת פארית זה יעזור לך או שתשים שנאי קטן בטור...

mot264

New member
פילטר

ירון שנים: נכון, שימוש בקבלים היה אמור לפתור את הבעיה אך נראה לי שבגלל ערכו הגבוה הוא לא ממלא את התפקיד, מדוע ? קבלים אלקטרוליטיים מובנים על ידי לוחות אשר מלופפים אחד על השני. אם הערך הוא גבוע מדי אז, תדירויות גבוהות כמו סיבובי המנוע מיצרים לא מסננן אלא מהווים התנגדות סלילית. טוב, מה השלב הבא? אם הקבל מחובר ממש בהדקים לא פתרו את הבעיה אז: עד כמה שידוע לי אינטרקומים אלו פועלים גם על ידי בטריות 9 וולט לא כן ? אם כאשר הבטריות מחוברות אין רעש אז יש להשתמש בקבל קטן יותר אולי 5000, אם זה לא פותר אז יש צורך לחבר סליל בעל ערך אינדוקטיבי גבוהה הניתן לקבל משנאי ישן לרמקול שפרפרות, משתמשים בצד בו החוט עבה כדי להעביר את הזרם הגבוהה. אם שימוש בבטריות 9 וולט עדיין שומעים את המנוע אז, יש לעבור על נתיב החיבורים החשמלי. כללית המערכת שלך צריכה להיות "צפה" לא לחברה למערכת החשמל. ראיתי מטיסים ליד כלא השרון, בית חנן. איפה אתה מטיס אולי נוכל לעזור. מוט 264

yaronlior

New member
פילטר

מוט 264, ראשית כל תודה רבה על ההסבר. אני לא מבין בנושאי אלקטרוניקה ולכן העזרה שקיבלתי היתה מאלקטרונאי שכנראה מומחיותו לא גדולה. אכן הקבל שהרכיב לי מחובר בהדקים. לצערי האינטרקום שלי לא עובד גם על בטריות (גם אני חשבתי לבדוק זאת כך בהתחלה). אני מוכן לנסות כל הצעה ואשמח עד מאוד לקבל עזרה ומן הסתם לקנות/לשלם עבור החלקים הדרושים. אני גר ברחובות ומטיס ליד בית חנן/גאליה. אשמח לעזרתך וכמובן מזמין לסיבוב כיף על חשבוני בתמורה הנייד שלי 054-5791563 תודה, ירון

b13

New member
cableguy ##יכול להיות .

בדרך כלל כאשר הרעשים מופיעים פתאום ולא בהתקנה חדשה זה קורה ממה שכתבתי חיבורים וקורוזיה חומציות אשר מתפתחת בכבל המינוס .דבר כזה כמעט כל אחד יכול לבדוק ללא צורך בעזרת חשמלאי/אלקטרונאי. ומפה אתה יכול להתחיל את הבדיקות שלך ולהתקדם הלאה. במקרה וזאת התקנה חדשה אז כל מה שכתבתי לא תקף ועדיף שתעזר בחשמלאי .

רעשים במערכת קשר

שלום לירון , צריך קודם לודא את דרך כניסת הרעש למערכת. יש להפעיל את המערכת ללא מכשיר הקשר,אם עדין קיים הרעש סימן שהוא מגיע דרך כבל הזנת המתח.במקרה זה נסה להפעיל באמצעות מצבר 12 וולט (קטן)ללא חיבור למתח הבקאי. אם הרעש מופיע רק כאשר מכשיר הקשר מחובר,הסר את האנטנה ממכשיר הקשר ובדוק אם הרעש נעלם.ציין בתגובתך האם מכשיר הקשר מוזן מסוללה או מהבקאי. נסה ודווח לצורך המשך היעוץ. בהצלחה , אבינעם .

למעלה