רעשים בברקס V

fortapuz314

New member
רעשים בברקס V

החלפתי רפידות בברקס V, ומאז הברקס האחורי חורק מאוד כמעט בכל עצירה. קרצפתי את החישוק, הורדתי את כל הג'יפה שהצטברה שם, וזה לא הועיל בכלל.

איך אפשר לפתור?

זה יעלם אם הזמן ,תלוי כמה אתה רוכב .

זה קורה תמיד כאשר מנקים את החישוק . וזה לא בגלל הברקס .
עם הזמן זה יעלם , כאשר החישוק יקבל שוב מן שכבת ציפוי שלא נראה לעין מהחומר ממנו עשוי הברקס .לא מומלץ לנקות עם חומר כלשהו , אפשר להסתפק בשטיפה עם צינור מים . המסת השומנים בחומר , או סבון , מעל גבי החישוקים גורמת לעצירה מוגברת מאד ורעשים .

אם ניקית את החישוק ,תזהר מאד עם הברקסים , מאחר והבלימה תהיה חזקה מאד בעיקר בקידמי ואתה עלול להתהפך קדימה .שים לב לא לבלום עם הקידמי בפתאומיות וחזק, אלא בהדרגה , יותר עם האחורי פחות לחץ על הקידמי .

זכיר

New member
אתה יכול לנסות לתת זווית לרפידה

לסגור את הרפידה בצורה כזו שחלקה האחורי יגע בחישוק מילימטר לפני שחלקה הקדמי יגע בחישוק.
&nbsp
שיטה אפשרית לביצוע היא הלבשת גומיה משרדית פשוטה על החלק הקדמי של הרפידה, בדיקת מיקום הרפידה מול החישוק וחיבורה, והסרת הגומיה לאחר הידוק הבורג.

זכיר

New member
תיקון לתיקון (המוח לחץ על snooze לעוד רבע שעה)

מה שכתבתי בתגובה הראשונה. או להתרכז שתי דקות לגבי המשמעות של האיור בקישור שצרפתי בתגובה השניה, ולפעול בהתאם.
בהצלחה

fortapuz314

New member
תודה רבה!

רכבתי עם הרפידות החדשות רק כ-70 ק"מ בינתיים. חל שיפור קטן. אם עוד 70 ק"מ זה לא ישתפר באופן משמעותי אני אנסה את התיקונים שהצעת.

ישמתי את ההמלצה ,

כפי שהוסבר בקישור , התוצאה - לא עזר .

ההסבר בקישור לא נועד להפחתת רעשים , אלא כהסבר כללי איך צריך להתקין רפידות בולם וי ברקס , אין לזה כל קשר לענין הרעש .

מני 81

New member
אולי הבעיה ברפידה.

לפעמים הרפידות "אוספות" חתיכות מתכת קטנות והם מרעישות בבלימה.
תסתכל על הרפידה עצמה שהיא נקיה לגמרי.

לא רוכב בלי מוסיקה באוזניים

והעולם יפה , גם אם הרעש של הרפידה . ניתן לחיות עם זה .
רוב הזמן האופניים בתנועה קדימה , פה ושם יש גם עצירות , קצת חריקת רפידה פה ושם , לא תבטל את הנאת הרכיבה שלי ולא תגרום לי להתחיל לעשות עבודה שחורה בשטח .
כל עוד האופניים מתפקדות בסדר , לא נוגע , למעט פעולות תחזוקה של ניקוי ושימון לעיתים רחוקות , לשימור הקיים , ולא מעבר לזה .
האופניים משמשות להנאתי , ולא אני משמש להם כמכונאי צמוד . לא ניתן לשמור על כלי כחדש לכל אורך ימי חייו . כנל גם ברכב .תמיד יש משהו שמתבלה .

fortapuz314

New member
מסכים עם הגישה.

ולגבי האוזניות - תיזהר. לפחות כשאתה רוכב בעיר, תסיר אותן כדי לשמוע את הסביבה.
&nbsp

זה בדיוק מה שאני לא רוצה לשמוע .

את הסביבה !
אבל יש לי עיניים טובות ואינסטינקטים של חיית טרף .
למוסיקה אין כל קשר לבטיחות הרכיבה , אם דבר זה מושרש טוב ברוכב .

משאית , אוטובוס , אופנוע ,טרקטור , צופר רכב , מעבירים אותי על דעתי אם אני בלי מוזיקה באוזניים , ולעיתים די רבות אפילו גורמים לבהלה פתאומית , שיכולה לגרום לאיבוד שליטה .

enigo

New member
אם בא לך לוותר על חוש שנותן לך התרעה היקפית על קרבה של כלי

רכב אחר, דווקא כשאתה על כלי הרכב הכי פגיע שיש - שיבושם לך. אבל עובדה שגם חיות טרף לא מוותרות על השמיעה שלהן, אלא דווקא ההפך...

מה אתה משווההה- זה בכלל לא במקום

קח פסק זמן ותחשוב.

אני יוצא לצוד ?

לחיות יש מוסיקה ואוזניות ?

חיות רוכבות על אופניים באותם התנאים כמונו ?

enigo

New member
אתה זה שהזכיר חיות טרף

חוש שמיעה פעיל מחבר אותך לסביבה, מאפשר לך לשמוע כלי רכב מתקרב מאחור, חריקת בלמים שמתריעה על סכנה כלשהי וכן הלאה.
הניתוק של רכיבה עם אוזניות בולט מאוד כשאתה נוהג מאחורי רוכב כזה, שלא מודע לחלוטין למה שקורה סביבו, אלא רק מה שקורה לפניו.

מודע בהחלט

ומסתדר מצוין כבר מספר שנים .
למדתי להסתדר מעולה בעזרת חוש הראייה , וסקירת הסביבה מספר רב יותר של פעמים , ובעזרת רכיבה זהירה לצד הדרך בלי להתפרע לנתיבי הנהגים .

וראה זה פלא .

enigo

New member
אפשר להסתדר, ללא ספק. מצד שני, יש בחור שרוכב מוטוקרוס

ברמה גבוהה עם יד אחת. ועדיין, ברור גם לא, שלוותר על יד פוגע ביכולת הרכיבה שלך.
ועל אותו משקל - יש נהגי מוניות שמסתדרים עם וילונות על כל החלונות חוץ מהקדמי. אז אולי גם חוש הראיה לא כזה הכרחי בנהיגה?

למעלה