רעשים בבלימה

חן 1111

Active member
איזה הסבר יפה. כל הכבוד חן. (אגב כמו כל הסברך)

באופנועים אגב הדיסקים הרבה פחות "פרימיטיביים". יש בהם חורים (לקירור) והם דקים (וקלים) יותר בהשוואה למכוניות.
אגב, עוד סיבה שלא הזכרתי לחריטה היא שהיא מקצרת את זמן ההרצה של הרפידות החדשות. דיסק משומש הוא בדרך כלל חלק, ולפעמים נוצרת עליו מין "גלזורה" ואז הוא עוד יותר חלק. חוץ מזה יש בו גלים או חריצים היקפיים, כך שהרפידה החדשה נוגעת רק באזורים הגבוהים בהתחלה. אז בהתחלה הבלימה גרועה יחסית.
כשחורטים, אז בכוונה יוצרים פני שטח מחוספסים יחסית, ואז יש גם בלימה טובה מהתחלה, וגם זה משפר את ההרצה, כלומר את התאמת הרפידות לצלחות.
אז כשמחליפים רק רפידות, הרבה מכונאים מחספסים את הדיסקים עם בד שמיר כדי להגיע לתוצאה קרובה לזה, וזה טוב מאוד.

danieli90

Member
אני לא מבין למה חורטים גם את מדרגת הקצה (בהיקף החיצוני של הדיסק). זאת בעצם שאלה לחן :). שם ממילא הרפידה לא נוגעת ולכן נוצרה המדרגה.
זה כנראה עקב הפסיכולוגיה שזה יראה כאילו דיסק חדש. החיסרון שזה גורם לכך שלא ניתן לדעת את עובי המדרגה האמיתית...

לאילו מצבים החריטה בכל זאת אולי טובה:
1. נסעת הרבה על הברזלים ונוצרו שריטות/חריצים באזור המגע של הדיסק והרפידה.
2. נוצרה שחיקה לא אחידה למשל החלק ההקפי נשחק יותר מהחלק המרכזי או להפך. זה נשמע הזוי וכדאי להחליף את הדיסק.
3. הדיסק מפירמה באיכות מאד טובה (מקורי של הרכב כדוגמא) וחוץ מהבעייה מס' 1 הוא בסדר. כיום החליפיים בארץ הם כולם סיניים (חנויות חלקי חילוף לרכב). ככה שמי שלא רוצה לרכוש מקורי/של ה"יצרן רכב" במוסך מורשה היבואן אז זה אולי פתרון עבורו...
מקורי של יצרן הרכב זה תמיד יקר בערך פי 3 ושם העבודה גם יקרה בוודאי בהשוואה למי שמחליף לבד.

דיסק מקורי הוא כנראה טוב מתחליפי גרוע.
אם כי מהניסיון שלי התחליפיים הסינים הם בסדר גמור.

רק סיבה מס' 1 מוצדקת לדעתי וגם היא חלקית. אם נסעת הרבה על ברזלים זה אולי נכון. אם נסעת מעט אז החריטה מיותרת. הרפידות החדשות יעלימו את השריטות מהדיסק גם בלי חריטה...

כל הצלחות הלא מקוריות שיש בחנויות חלפים בארץ זה מסין?
למשל צלחות ברמבו או בוש, זה תוצרת סין?

תודה

danieli90

Member
ברור שלא, אבל החלפים הסינים הם הכי זולים.

כשהחלפתי צלחות קדמי לפני כמה שנים, הלכתי על פרימקס (ספרדי). כעת יש ברמבו ובוש, אם הייתי מחליף הייתי הולך כנראה על אחד משניהם, המקורי של טויוטה עולה כמעט כפול (720).

תודה על כל ההסברים הנפלאים לאורך האשכול

למעלה