רעשים באופניים

bigwave2000

New member
רעשים באופניים

בזמן האחרון התחילו לי רעשים(מעין חריקות) מהאופניים,הרעשים מופיעים בזמן פידול בעליה כשיש קצת עומס,הייתי בטוח שזה הציר המרכזי ואתמול לקחתי את האופניים למצמן להחליף ציר אבל המכונאי אמר לי שלדעתו זה לא הציר אלא המיסבים של השילדה(אנדורו 130 2005),האם לדעתכם הרעש באמת יכול לבוא ממיסבי השילדה? האם רק אצל מצמן יהיה אפשר למצוא מיסבים מתאימים לאופניים או שלכל חנות אופניים יש מיסבים שיתאימו ? תודה

nintense

New member
מה רע במיסבים של מצמן ?

אני מאמין שתוכל למצוא מייסבים תואמים בכל חנות מיסבים.

OR TSD

New member
גש לחנות מייסבים...

אבל אל תתפלא אם יתפרו אותך בעבודה

OR TSD

New member
אין הרבה חנויות אופניים שמחזיקות מייסבים

וגם אלה שמחזיקות ,מחזיקות מלאי מידות קטן ולא בטוח שיתאים לך. לכן,אם המחיר שקיבלת לא מתאים לך, אתה יכול לגשת עם המיסבים היישנים לחנות מייסבים ולקנות חדשים. אם הרמה הטכנית שלך מאפשרת להחליף לבד, אז תוכל לחסוך הרבה כסף. בעיקרון, החלפת מייסבים דורשת זמן עבודה רב יחסית ולכן נהוג לחייב הרבה יחסית.

bigwave2000

New member
אני לא חושב שאני אצליח

לעשות את זה לבד , בחנות אמרו לי שזה סיפור של 450(מיסבים)+200(עבודה)= 650 ש"ח +- שזה המון כסף

bikingstudent

New member
הבעיה עם מייסבים...

היא לא להשיג לקנות אפשר בכל חנות של הספקה טכנית או באינטרנט בשופ הרים הבעיה עם מייסבים היא ההרכבה שלהם צריך לפעמים כלים מיוחדים וידע כיצד לחלוץ אותם מהשלדה כי הם מוכנסים בלחץ ולהוציא אותם זה לא ממש פשוט בלי לפגוע בשלדה

psycho killer11

New member
אז תבדוק כמה עולים בהרים.

ותביא את זה לחנות שתעשה את העבודה. יגבו עלייך זמן עבודה. וכן, זה יסתכם במשהו כמו 150-200 ש"ח עבודה לפי 100 ש"ח לשעה.

יעקב 471

New member
שמוליק, אם יש לך אפשרות להעלות תמונת תקריב

של מיקום המיסבים אוכל לנסות לעזור לך. בניגוד למה שאמר קודמי לא חושב שיש בעיה לחלץ מיסב פגום, הלא ממילא אתה יכול פשוט לדפוק עליו מהצד הנגדי עם איזה מברג (אבל להזהר לא להרוס את התושבת). הבעייה היא דוקא כן איזה מיסב לקנות. אפילו אם יש לך את המידה המדוייקת יש כל מיני פרמטרים שמגדירים את מה שאתה צריך. בקיצור שים תמונה שנבין על מה מדובר אח"כ יהיה יותר קל להבין (זה מפני שאני לא מכיר אופני שטח)

bikingstudent

New member
"לדפוק אותו החוצה עם מברג"

ראיתי אופניים שבהם המיסב "ישב" בכזה לחץ שכדי לחלוץ אותו היה צורך לפרק את חלקו הפנימי ולחתוך את החלק החיצוני על מנת להוציא אותו מצד שני ראיתי כאלו שפשוט עפו החוצה במכה הראשונה של הפטיש על דקר מיוחד שעוצב בCNC כדי לחלץ את המיסב ההכנסה חייבת גם להיות מעוד מדוייקת וחייבת להיות מקבילה מכל כיוון אחרת המיסב יחרוץ את השלדה

bigwave2000

New member
בשופ הרים

לא מוכרים מיסבים לאנדורו. אני יכול להעלות כאן תמונה של המיסבים אבל אני לא רוצה להתעסק עם זה לבד כדי לא לגרום נזק לשילדה, עוד לא החלטתי מה לעשות כרגע אבל הוצאה של 700 שקל להחלפת מייסבים לא באה בחשבון, זה פשוט מוגזם.

reg11

New member
באתר שופ הרים מפורסמים מיסבים לכל דגמי אנדורו

אתה יכול לבדוק בקישור הנ"ל אם יש לך אינדורו 150. יש גם מיסבים לשאר הדגמים. וגם אם אין כרגע במלאי אני מאמין שדרור יכול להזמין לך.

bigwave2000

New member
אני לא יודע אם זה

טעות או לא אבל הדבר הכי קרוב לאופניים שלי זה המייסבים האלה: http://shop.harim.co.il/product_info.php?cPath=61_133&products_id=1350 רק שהדגם הוא 130 ממ ולא 120 , נראה לכם שזה יתאים? למיטב זכרוני אין דגם של אנדורו 120 ממ בשנת 2005

reg11

New member
כן כנראה זה הנכון.

בכל מקרה אתה יכול להתקשר לדרור ביום ראשון ולוודא איתו לפני ההזמנה. מנסיון אישי השירות מעולה.

bigwave2000

New member
לא תאמינו

אבל אחרי ניקוי ייסודי של האופניים(שרשרת מעבירים קסטה פירוק אוכף ניקוי גירוז ושימון ) אני כמעט בטוח שהרעשים נעלמו!!

קלוזו

New member
מנסיון עם בעיה דומה - הרעש בד"כ מהפדלים

וכאשר אתה מפדל בעליה הלחץ על ציר הפדל גדול יותר ואז מגיעים הרעשים. בד"כ ניקוי מאבק יעזור.

למעלה