רעל?!?!?

kedeman

New member
רעל?!?!?

כמה פעמים יצא לכם לשמוע את המילה רעל תנועתי בהטיות שונות (ברור שהוא יצא לגרעין, המורעל הזה!/ אני מורעל אש! וכו) מה זה באמת אומר ה"רעל" הזה? קצת מפריע לי לחשוב על אנשים שמכריזים על עצמם כמורעלים. אני תוהה לפעמים אם הם מסתכלים גם על עצמם ועל התנועה בעין בוחנת. יצא לי להתקל (בזמנו) בחניכים שהכריזו שם יהיו "איל חפר הבא" בלי להכיר אותו בכלל מעבר לתואר האם זה נכון ללכת בצורה כזו מורעלת אחרי התנועה? האם זה לא קצת מסנוור אנשים מלראות את הדברים הרעים? (אני חושב שאדם שלא רואה את הרע לא ירגיש צורך לשנות אותו) סתם מחשבות בעקבות אחד הטורים שקראתי באתר... אני אשמח לתגובות

מיכלצי

New member
בעקבות שיחה אישית...

אני חושבת שהמון אנשים, וגם גרעינרים, רואים בתנועה את המטרה ולא הדרך. התנועה היא הכלי שלנו לחנך, לא משהו שצריך לשאוף להגיע אליו, אלא דבר להעזר בו ולבנות אתו. לקרוא לעצמך "מורעל" זה לדעתי סוג של פיאור עצמי. זה להתמקד קודם כל בשאיפה שלך להיות משהו מנחה בתנועה הזו אבל לא לשמש כזה בפועל. פשוט לשאוף לשם ולא להצטייד בכלים שהתנועה באמת נותנת. זו דעתי.

יבח

New member
../images/Emo191.gif

אפעם לא הגדרתי את עצמי כמורעלת. אבל רוב האנשים שמכירים אותי קוראים לי ככה.. אני לא רואה את עצמי כמורעלת, אולי כשהייתי ממש קטנה והייתי אחת מתוך השניים שמגיעים לפעולות ורוצה לצאת לכללללל המחנות והטיולים שרק אפשר. ויש המון אנשים שחזרו הרבה יותר מורעלים מהמד"צים אצלנו.. אבל אצלי זה יצא טיפה הפוך, יצא לי הסתכל שוב על התנועה, לראות מי נמצא בתוכה, להעמיק קצת על הערכים שלה.. בכללי..אחרי השנה האחרונה, יש לי המון ביקורת רעה על התנועה יחסית למה שהייתה לי לפני. ראיתי כמה התנועה שלנו שכונתית וזה גרם לי להפסיק ללכת כל הזמן ולהגיד 'בני המושבים הכי טובים' ודברים בסגנון...ואפילו לפעמים לחשוב כמה חבל שאני לא בתנועה אחרת. אני מאמינה שיחסית לחברים שלי מהמועצה שגם בתנועה אני הרבה יותר מעורבת.. אולי בגלל זה אנשים תופסים ממני מורעלת תנועה.. למשל יצא לי לשאול מישהי אם היא שמעה על הועידה ואם יש לה כוונות ללכת אז היא שאלה אותי 'זה חובה?' ואמרתי 'לא...אבל סתם בא לי לבוא' אז היא אמרה לי 'למה נראה לך!? מה משעמם לי? כל התנועה הזאת כבר השתלטה על החיים'... מורעלת אני לא...ואני גם לא מתיימרת להיות, אני לא רואה את זה כמשהו טוב במיוחד... כי כמו שאמרת זה באמת סוג של הליכה עיוורת אחרי התנועה בלי לבחון אותה, ולנסות לשנות משהו... וזה לא מה שאני עושה...

fate spinner

New member
אני ממש מסכים איתך

אני חושב שיותר מדי יש הליכה בצורה עיוורת אחרי התנועה (תוך כדי כמובן שצועקים שמטילים ספק) אני חושב שליותר מדי אנשים יותר מדי ברור שהם הולכים רק לג"ע אחרי י"ב ולא מסתכלים ימינה ושמאלה על ש"ש אחרות ויותר מדי אנשים פשוט מקבלים את מה שהתנועה מנחיתה עליהם בלי לחשוב על זה יותר מדי. זה חבל. חשוב מאוד שבתור תנעה תהיה לנו ביקורת עצמית. אני חושב שהמעגל תנועה הוא פתרון טוב לכך אם הוא יצליח לעורר מספיק אנשים

Hadas B

New member
לדעתי

התואר "מורעל"ניתן לאנשים שתמיד בתנועה,בכול מפעל,טיול,הדרכה.מזוהים אוטומטית עם התנועה. ולכן המש מכיל ארמה,שמגדיים אבל אני לא הגדרתי את עצמי ככה. וזה די מגעיל שהתנועה משוות לרעל,ומי שמאמין בה "מורעל".זה ציני.ברור יל שהמקרו הוא צבעי (מורעל על גדוד 50,לדוגמא. שבוע רעל\ערב רעל שחוותי בקורס). מאז שהיתיי חלפו הרבה שנים ואני לא כל כך מעודכנת,אבל מה שתמיד היה חסר,שי צודק, זה לא ללכת אחרי סיסמא.אלא ללכת ולבחור בתנועה בגלל שאני מאמינה בערכים שלה באמת ולא בסיסמאות נבובות. לא להגיד המטרה היא להוציא 20 מדצ:"ים ממושב, אלא להאמיןבפיתוח הנוער במועצה, שיש לו הרבה פוטנציאל שצריך לחשוף בכיתה ט וככה לגרון לטרומפים לרצות להיות מדריכים בתנועה. ואני מבינה את חשיבות ה"רעל" תאמונה בהשתייכות למקום מצוין.אבל חייבים הלטיל ספק ולפוח את העינים לראות המ עושים במקומות אחרים. לא ללכת אחרי העדר ולחשוב. וכמו שמעלי אמר-לא ללכת לעודד כי אנ ימורעל.אלא אחרי שבדקתי עוד מקומות טוהחלטתי שזה המקום המתאים לי. לסיום-רעל,זה חיוני אבל במידה. וצריך למצוא לזה שם נאה יותר.

kedeman

New member
אגב, מקור המושג רעל

אמרתי את זה פה לפני משהו כמו שנה רעל זה עיוות של המושג רה"ל - שהוא ראשי תיבות של "רוח הלחימה" היו צועקים "ברה"ל" בצבא כשרצו לעודד את רוח הלחימה של החיילים המתאמנים, זה עוות לרעל ואחר כך פוזר גם למקורות מחוץ לצבא

נ ו ם

New member
איזה מגניב שי לא הכרתי את זה

עד שהתגייסתי בכלל לא ידעתי שבצבא יש מורל, רעל וכו', וגם לא ידעתי שאפשר לעשות פעולות גם בצבא.

בתקופה ששאלת חידות בפורום וענית לעצ

מך...
שנה?

kedeman

New member
בערך שנה....

זה היה בהתחלת השירות שלי - אני כבר ממש שנה בצבא זה היה לפני שנה עד 10 חודשים....

spraizler

New member
אבל אתם הופכים עכבר לפיל

זה סתם ססמא.. כמו שיש דברים אחרים שיש בהם ססמאות.. זה לא אומר שלא אכפת מהערכים וזה ורק הססמא.. זה סתם כינוי למישהו שאוהב את התנועה ומשקיע בה.. אין בזה שום בעיה.. אתם סתם מנסים לחפש משמעות נסתרת.. אז אנשים אמרו איל חפר הבא.. יופי זאת התלהבות לא צריך כל דבר להפוך לביג דיל..

נ ו ם

New member
../images/Emo45.gifסמנטיקה

מסכימה עם הבעיה שהעלתם (התנועה כמטרה ולא כאמצעי/דרך) אבל זה ממש לא קשור למילה רעל. זה סתם סלנג חביב של התלהבות ומורל, ואין שום דבר רע בהתלהבות.

kedeman

New member
אבל זה תמיד מרגיש לי מוזר

הרבה פעמים הרגשתי כאילו זאת התלהבות בלי בסיס אלא לצורך ההתלהבות אגב - הרבה מאלה שאני זוכר מהמד"צים שלי שהכריזו על עצמם בתור מורעלים נעלמו עד הגרעין והרבה אחרים פשוט התמתנו לרוב נשארו או אנשים שקטים יותר או חברה שלא קראו לעצמם מורעלים אבל אחרים כן קראו להם ככה...

spraizler

New member
ומה הבעיה בזה?

זה לא סוף העולם! סה"כ אמרו והפגינו אהבה לתנועה והתלהבות.. אז מה קרה? זה לא מזיק לאף אחד

kedeman

New member
לא מזיק

פשט לפעמים אני מרגיש כאלו זה גורם לאנשים להצהיר ולעשות דברים לא מתוך אמונה אלא מתוך סוג של הכרח בגלל שהם צריכים להתאים את עצמם לתואר

spraizler

New member
דווקא זה לא נכון

המון אנשים שאולי חשבו ללכת לגרעין עכשיו אומרים לא מסיבות שונות ואחרות. זאת גם אחת הסיבות שאתה רואה שבמשך שנה אחרי שנה יש 100 גרעינרים מתוך שכבות של 400+. הרבה אנשים אומרים שהם ילכו ובסוף משנים את דעתם, ואתה יכול לראות את זה אפילו אצלנו פה בעמק שהרבה אנשים שרצו עכשיו כבר לא ממש.. חוץ מזה תתפלא לדעת אבל אנשים כן מסתכלים ימין ושמאל.. אתה לא יודע את זה כי אתה לא חי איתם ורואה אותם כל שניה אבל ככה זה. אנשים בוחרים מה שחשוב להם וגם מה שחשוב לכלל.. זה אולי מה שמפריד בין אנשים כאלו ואחרים.. חלקם מוכנים לוותר קצת על ההנאה והגילוי עצמי לטובת הכלל וחלק רואים בעצמם כמקום להשקעה יותר מהכלל.. אל תסתכל על זה כשחור ולבן ותבדוק דברים.. למרות שאתה לא אוהב גרעין עודד זה לא נכון להגיד שלא מסתכלים על דברים אחרים. ולעניינינו, אני לא קורא לעצמי מורעל אבל אחרים כן קוראים לי ככה. מבחינתי אין שום בעיה בזה, זה מסמל קשר, אהבה לתנועה ולמה שהיא מסמלת, הנאה ממנה וכל הנגזרות לזה. זה כמו שקוראים חנון למישהו שלומד הרבה.. על אותו משקל. וכל האמרות האלה של איל חפר הבא זה סתם.. תאמין לי שלפני שעושים משהו בודקים.. מה אכפת להגיד באותה שניה את זה? זה גם משקף משהו טבעי שהם רצו להגיד.. מראה שהם אוהבים את התנועה. אין שום רע בזה, בסופו של דבר אנשים לא כאלה טיפשים והם בודקים מה שהם עושים אפילו אם לא שמים לב לזה.

fate spinner

New member
יש ויש

אני רואה את מיכל וצלר לדוגמה שבדקה ממש הרבה מקומות לפני שהלכה לגרעין עודד. ואני רואה כמה אנשים בשכבה שלנו שאמרו עוד לפני שנתיים שהם הולכים לגרעין עודד והשנה כשדיברתי איתם על שרק יקחו חוברת של התק"מ להסתכל על שנות שירות אחרות הם אמרו לי שזה לא מעניין והם רוצים רק גרעים עודד. גם הגישה של הרבה גרעינרים לדעתי גורמת לזה. ראיתי כבר כמה גרעינרים מעודדים את הי"בניקים בישוב שלהם (וגם מחוץ לישוב שלהם) לצאת לגרעין עודד ולא על הדבר הראשוני הכלל שזה קודם כל לרצות לצאת לשנת שירות. ברור שלמטבע יש שני צדדים. אני פשוט חושב שזה חבל שיש אנשים שבוחרים לפני שהם בוחנים

spraizler

New member
יש אנשים שרוצים לצאת לגרעין

עודד מהשכבה? ואללה מי? ספר לי באמת מעניין כי כולם אמרו בערך שלא למרות שפעם כולם היו בראש של גרעין. ואין שום רע בזה שגרעינר יעודד לשנת שרות בגרעין. אם הילד לא רוצה גרעין אז שיעודד אותו לשנת שרות אחרת. זה טבעי והגיוני שהוא יעודד לתנועה שלנו כי שם הוא צמח גדל והתחנך ושם הגרעינר רוצה שהילד יעביר את מה שהוא קיבל לאחרים ויעזור לתנועה שלו. קודם עוזרים לבית אחר כך לאחרים - בפשטות יותר.

fate spinner

New member
כל מיני חבר'ה,

מיה או יהל אחת מהן אמרה לי שהיא בטוח הולכת לג"ע. אני חושב שמן הראוי שגרעינר יעודד קודם כל לעשות שנות שירות וכל הקטע הזה של עוזרים לבית תסלח לי אבל נשמע לי די שטויות. אנחנו בתנועת נוער ואנחנו הרבה מאוד פעמים תורמים גם מחוץ לישובים ולתנועה. ושנת שירות צריך להיות משהו לדעתי שי"בניק יושב ובוחר את מה שהוא רוצה ומעניים אותו. לא כי הגרעינר שלו כל פעם שהוא רואה אותו אומר לו שהוא יצא לג"ע

לא כלכך מתאים למייקי...

כשאני חושבת עלזה דיי הרבה חברים שלי אמרו שהם לא רוצים ללכת לגרעין עודד.. כן שנת שירות אבל לא ג"ע...

למעלה