רעל עכברים

רעל עכברים

שלום
היום במהלך טיול בוקר בשדות עם שתי הכלבות, תפסנו "על חם" את אחת מהן אוכלת רעל עכברים.
כמובן שטסנו לוטרינר והיא הקיאה והוציאה את רוב הרעל, כרגע מקבלת כדורים של ויטמין K למשך שלושה שבועות.
לגבי הכלבה השניה אנחנו לא בטוחים, בהתחלה השארנו אותה בבית אבל במחשבה שניה הבאנו גם אותה לוטרינר, כשהיא הקיאה לא נראה חומר חשוד (זה היה בערך שעתיים אחרי ההרעלה).
החלטנו בכל מקרה לתת גם לה טיפול בויטמין K כי חשבתי לעצמי שאם יש ספק אין ספק

רציתי לשאול אם זה יכול לעשות נזק לתת את הויטמין כטיפול מונע? אני לא בטוחה ב-100% שהיא לא נגעה ברעל ומצד אחד חוששת לא לטפל בכלל מצד שני לא רוצה לתת לה גם עודף ויטמינים (אם יש דבר כזה).
 
better safe then sorry

זה הביטוי שלפיו אנו נוהגים.
יש לנו כמה אפשרויות להמתודד עם הבעיה.
האפשרות הנכונה רפואית היא לעשות מעקב תדיר אחרי תפקודי הקרישה בבדיקת מעבדה, ואם מזהים ירידה להתחיל טיפול. הבעיה היא שזו לא אפשרות נוחה, זולה, או זמינה.
מאחר שרעל עכברים הוא רעל מאוד קטלני, הבחירה לתת ויטמין K היא בחירה נכונה לדעתי. ישנם גם מצבים של עודף ויטמינים, אך לא זכור לי מצב קליני או תיאור בספרות של עודף של ויטמין K. גם אני הייתי נוקט באותה דרך פעולה של הרופא שלכם.
בריאות,
אסף
 
למעלה