רעלת היריון ופגות

NickyD

New member
רעלת היריון ופגות

שלום.
לאשתי אובחנה רעלת היריון בחודש ה-30 להיריוננו. זהו היריון ראשון עם תאומים. שאלתי את הרופא אך לא קיבלתי תשובה חד משמעית (או שאולי אני לא הבנתי נכון...) רציתי לדעת מהם הסיכויים שילדינו היקרים יוולדו פגים ומהם סיכוייהם לשרוד. הניסוח אולי נשמע קר ומנוכר, אבל בחיי שאין לי מושג איך להתחיל לגשת לנושא הזה בכלל ושנינו מתים מפחד... אנא עזרו לנו.
ניקיD.

תלוי מה חומרת הרעלת,

רעלת הריון מסכנת הן את האם והן את העוברים,
הרופאים מפעילים מערכת של שיקולים שתלויים בחומרת הרעלת,בשבוע ההריון,במצב העוברים ועוד.
יש כאן בפורום לא מעט אמהות לילדים מתוקים ובריאים שנולדו (יולדו) בעקבות רעלת הריון חמורה,חלקם בשבועות מוקדמים בהרבה משבוע 30.
בשבוע 30 יש סיכוי טוב מאוד לילדים לשרוד,בערך כמו לתינוק שנולד במועד.

מאחלת בריאות

rinamlo

New member
חג שמח

אצלי אבחנו רעלת בשבוע 26+6 וישר אושפזתי בבית חולים-הריון ראשון, עובר יחיד.
הרעלת מסוכנת לאם וכאשר יש סכנה מיידית לאם בדרך כלל בעקבות לחץ דם גבוה, כאבים ברום הבטן (התופעות של הרעלת) מיילדים ישר.
רעות נולדה בשבוע 29+4 בניתוח קיסרי חירום, כיום רעות בת 3 וחמישה חודשים מתוקה.

בהצלחה!

שלום לך, אני ילדתי מוקדם את בני

בעקבות רעלת חמורה. זה היה בשבוע 26+4. הרופאים מחליטים לפי רמת הרעלת את המשך ההריון. האם אשתך מאושפזת?
סיכויי ההשרדות בשבוע 30 פלוס הם גבוהים מאוד. חשוב רק להיות במעקב צמוד אחרי הממדדים [ של הלחץ דם והחלבון]
בני כיום בן 7וחצי, ילד בריא וחמוד.

tamlav1

New member
אני יולדתי עקב רעלת חריפה

בשבוע 26. הייתי מאושפזת ולפי המצב הרופאים מחליטים אם אפשר למשוך או שחייבים לילד.
אני מניחה שאשתך במעקב.
שבוע 30 זה אכן שבוע דיי טוב, במידה ויהיה צורך לילד אותם.
בהצלחה.
מקווה שההריון יימשך עד לסופו.

בלי לקרוא תגובות קודמות

הסיכוי שיהיו פגים- גדול. זה תלוי בעיקר בחומרת הרעלת. אבל לרב לא ניתן למשך הריון עם רעלת יותר מכמה ימים- גג שבועות. בטח שלא 7 שבועות עד לשבוע 37
הסיכוי שילדיכם ישרדו- די גבוה. זה לא אומר שלא יכול לקרות אסון. וזה לא אומר שאין סיבוכים
אבל ככלל- כשיש רעלת מנסים למשוך ככל שניתן אבל ברגע מסויים זו כבר סכנת חיים הן לאשתך והן לתינוקות ולכן מיילדים על אף הפגות

NickyD

New member
עד כמה הסיכוי גדול?

תוכלי לומר לי את זה באחוזים? (סטודנט לכלכלה, בכל זאת...)
זאת אומרת- ב-X אחוזים של מקרי רעלת הריון, העוברים יוולדו פגים. האם ידוע לך המידע הזה?
כן, אשתי מאושפזת כבר שלושה ימים, רעלת קלה. הרופאים מדברים על השראה, אבל כמובן מנסים להשאיר אותם בפנים כמה שיותר... בינתיים לוקחים ממנה שתן ולחץ דם מסביב לשעון והיא במעקב צמוד.
עניין נוסף שעלה עם אימא שלי ולא הייתה לי תשובה אליו- האם ניתן לזהות על פי סממנים חיצוניים מבוגרים שנולדו פגים? קראתי קצת באינטרנט שיש להם צורת ראש יותר מוארכת ומצח בולט... ידוע משהו למישהו על זה?
ND.

hope30

New member
תראה, רעלת זה מצב מתעתע

וקשה להתנבא לגביו
אני לא חושבת שמישהו פה יכול לתת תשובה באחוזים
סביר שגם הרופאים שלכם לא יכולים לתת לתשובה כזאת
וגם אילו הייתה זה לא באמת משנה כרגע למקרה הפרטי שלך
נראה לי שאתה מאד בלחץ (בהחלט מובן) מנושא הפגות
אני שולחת לך במסר את הטלפון שלי אתה מוזמן להתקשר ולשוחח קצת על פגים
אני יכולה גם לשלוח לך תמוונת של הפגים האישיים שלי שתראה שהם כל כך מתוקים שהדיון על צורת הראש העתידית הוא לא רלוונטי
הופ

לא יכולה לצטט

לך אחוזים כי זה מתעתע
ואני יודעת למה אתה עוסק בזה אבל לדעתי- תכינו את עצמכם נפשית ומעשית לפגיה. מקסימום- לא תצטרכו
אבל בכנות- רעלת קלה בשבוע 30 אני מנסיוני האישי והמקצועי יכולה לומר לך שהאחוזים מאוד מאוד גבוהים לפגות. אבל אין דין פגות בשבוע 30 לפגות בשבוע 35
לי אישית היה ל"ד מאוד גבוה ללא כל סממן אחר של רעלת החל משבוע 33 וילדתי בזירוז בשבוע 37. אם היה עוד סממן של רעלת- היו מיילדים במקום
לגבי מבוגרים שנראים כמו פגים- שאלו יהיו הצרות היחידים של מי שנולדו פגים. באמת....
אצל ילודים ניתן לראות קצת עיניים מאוד ייחודיות. אבל באמת- שאלו יהיו הצרות של כל מי שנולד פכ

tamlav1

New member
כל כך מבינה אותך, גם אנחנו כל כך רצינו סטטיסט

סטטסטיקה. שנינו אנשים שעוסקים במקצועות ראליים וכל הזמן שאלנו מה שסיכוי לזה ומה הסיכוי לזה (ואצלנו המספרים היו ממש לא מעודדים, שבוע 26 540 גרם....). גם אני כאקדמאית חיפשתי מאמרים עם מספרים ולא ממש מצאתי משהו רלוונטי.
בכל מקרה מהר מאוד הבנו שאין סטטסטיקה, פשוט אין, כי כל הריון וכל פג הוא אחר ושונה. לכל אחד יש את המסלול שלו, ופשוט אין סטטסטיקה. כי אין דין רעלת קלה בשבוע 30 לרעלת קלה בשבוע 25 (סתם דוגמא).
תתעודדו שהגעתם לשבוע 30.
לנו אמרו משהו שהוא כנראה נכון - שלתינוקות של רעלת יש סיכויים טובים כי היה להם קשה בבטן והם מוכנים למאבק ההשרדותי טוב יותר מתינוק ששכב לו בטוב בבטן ופתאום יצא החוצה. שוב לא יודעת אם יש סטטסטיקה בנושא.

מהפגים הגדולים והמתוקים שאני רואה כאן לא ראיתי לאף אחד צורת ראש משונה, זה נכון אולי רק להתחלה שהם ניראים קצת כמו עבמים, אבל זה עובר. וחוץ מזה שזאת באמת לא צריכה להיות הבעיה שמטרידה אותך.

הילה BA

New member
תסתכל על כל יום שעובר כמתנה

בהריון ראשון שלי, ילדתי בגלל רעלת שבוע 32 והבן נולד במשקל 1.5 שזה משקל מאוד יפה לפג.
גם אצלי לקחו שתן ובדקו לחץ דם מסביב לשעון אבל אז החלו לי כאבי בטן מטורפים והחליטו ליילד.

בהריון שני, ילדתי שבוע 30 משקל 1 ק"ג אבל הלחץ דם עלה מיד אחרי הלידה. הרופא אומר שזה גם רעלת הריון אבל בפועל ילדו אותי בגלל היפרדות שליה והאטות דופק.

כל יום בבטן זו ברכה!

לעניין הסממן החיצוני , אז גם פה זה לא חד משמעי.

הילדים שלי שניהם נולדו עם סממנים של פג. אבל.. היו איתנו בפגייה פגים שנולדו שבוע 26-30 שהם היום שמנמנים ואין להם שום סממן לפגות .

בעבר היה פה שרשור של תמונות - תוכל לראות שהרוב המוחלט ללא סממנים. שזה לא ידאיג אותך !!! באמת .
הכי חשוב למשוך כמה שיותר, לקבל צלסטון ,להרגע ולהרגיע את אשתך .

לגבי הרעלת אתם תהיו בהשגחה וברגע שיחשבו

שיש סכנה יילדו... תאומים בשבוע 30+ באופן יחסי שורדים יפה מאד כשכמובן
כל הריון שונה ורמות הסיכון הן אחרות.
התינוקי שלנו נולד בלידת בית כנראה עקב רעלת הריון, בשבוע 26 והיום ב"ה
הוא ילד רגיל מקסים ואהוב כמעט בן 4.
מאחלת לכם המשך הריון קל וכל יום ביומו.. כל יום בבטן זאת מתנה לכולכם..

יעלי

למעלה