"רעלתי היא חירותי"

NorthernStar

New member
"רעלתי היא חירותי"

מצאתי את המאמר הקצר הזה מעניין משום שהוא מגיע מאישה מוסלמית משכילה העוטה רעלה מבחירה. הכותבת מציבה מראה מול פנינו כחברה וטוענת שהבעיה היא באופן ההתבוננות של החברה ה"נאורה" לכאורה על עוטות הרעלות, המסרבות ליישר קו עם ה"נורמות" התרבותיות ה"מערביות".

קריאתך היא סלקטיבית להחריד

את זה קראת? ציטוט: "האשה הערבייה עלולה להידרש למחיר לא קל בכל חלופה שתבחר: בין אם תמרוד באלה העלולים לכפות עליה לעטות רעלה בניגוד לרצונה ואמונתה (במעגלים הקרובים), ובין אם תצטרך להתעמת עם אלה שינדוה מחמת חשדנות, שנאה ומיאוס, בשל בחירתה לעטות רעלה." אלא שהכותבת מודעת כנראה לכך שסיכוייה לקבל אוזן קשבת בקרב אותם נאורים וליברלים כך שיקבלו את האשה הערבייה עוטת הרעלה בפחות חשדות ורגשות של עויינות, גבוהים מהסיכוי לשכנע את "המעגלים הקרובים" להפסיק לכפות על בנותיהן לענוד סממנים דתיים.

NorthernStar

New member
מי שקריאתו סלקטיבית הוא אתה

הרי הכותבת פונה בדיוק ל"נאורים" בעיני עצמם, ששופטים את עוטות הרעלות ומנסים "להצילן" על ידי הסרתן. טענתה היא כי הבעיה נובעת בדיוק באותן חברות "מערביות", המקדשות איזו "נורמת התנהגות" בכל מחיר, גם במחיר חופש הפרט עליו הן לכאורה אמונות. היחס שנשים העוטות רעלה זוכות לו הוא תולדה של בורות ואי הכרת האחר במקרה הטוב, צביעות וחוסר עקביות בערכי הליברליות במקרה הרגיל, ומסווה קליל ובטוח לשנאת האחר במקרים אחרים.

ומדוע הכותבת פונה קודם אליהם?

ולא אל אותם "מעגלים קרובים" שהיא הזכירה? רמז: היכן קל יותר לקבל במה ולנסות לשכנע? אצל זקני הכפר שומרי המסורת או בעיתונות חופשית? לך קל להתעלם מכך - אני רגיש יותר לנושא, כי אני מכיר קצת יותר מקרוב את הבעייה של חלק מהערבים/ערביות שבחרו בלימודי עבודה סוציאלית. כשזה מגיע לקריירה מקצועית ולעבודה בשטח - במקרים לא מעטים קשה להם ליישם את מה שלמדו באקדמיה, בהשוואה למי שחוזרים לחברה חילונית וליברלית יותר משלהם. ובאשר לערכי הליברליות ה"לא עקביים" לכאורה - לא סבירה בעיני ההנחה שלפחות 85% מהנשים המוסלמיות בוחרות "באופן חופשי ומודע" לענוד סממנים דתיים מגבילים כמו רעלות. זה בדיוק כמו לומר שהן בוחרות "באופן חופשי" להינשא בגיל צעיר יחסית, ו"לשמור על כבודן" בנושא קיום יחסי מין. אני לא קונה את זה. לא סביר שבשאר ארצות העולם, נשים משקיעות לא מעט זמן ומשאבים כדי לטפח את המראה החיצוני שלהן - בעוד רוב מוחלט של מוסלמיות משלימות בהנאה גלויה עם פריט לבוש שנועד במכוון להפוך אותן למושכות פחות. גם לא סביר שבשאר ארצות העולם, אף אדם לא מחבר באופן ישיר בין "כבוד האישה" לבין העובדה שקיימה יחסי מין או לא - בעוד בחברות מוסלמיות קיים קשר של 1:1 בין השניים. הנושאים האלה הם תלויי-תרבות, ומהחושך הזה יש להשתחרר בתהליך דומה לזה שרוב העולם כבר עבר.

איזה מין חופש ?

החופש של הנשים המוסלמיות, עוטות הרעלה, הוא בכך שעל ידי לבישת הרעלה הן עושות "דווקא" לעולם המערבי בהתרסה. כאילו שאמרו "למה מי אתם שתגידו לנו מה לעשות..." אם להן זה נוח יבושם להן אך שיכבדו את הדרישוץ בארצות המערב להסיר את הרעלה כשצריכים להזדהות עם תעודה מזהה. בכלל אומר "ברומא נהג כרומאי" אם בערב הסעודית או סוריה אשה יכולה להזדהות עם רעלה יבושם להם אך בארצות המערב, ובכלל זה ישראל, זה לא נהוג ועליהן לכבד את החוק. בהקשר זה מומלץ לקרוא את סיפרה של העיתונאית האיטלקייה אוריאלה פלאצ'י (שהלכה לאחרונה לעולמה) בשם "זעם והגאווה" על ההשתלטות הזוחלת של המוסלמים על אירופה ומה קורה בארצות אירופה בעקבות זאת. כל העניין לא כל כך ברור מצד כוכבה, אם את חושבת שהדת המוסלמית כל כך נאורה, מדוע אינך מצטרפת למוסלמיות עם החיג'אב ועוזבת אותנו במנוחה ? הרי עליך ועל דומיך נאמר "מהרסייך ומחריבייך ממך יצא"

אני לא קונה את נושא הדווקא וההתרסה

זהו בסה"כ תירוץ מתוחכם שנרקח בידי הוגי דעות מוסלמים-דתיים, כדי לנסות למנוע או לפחות לעכב את הכמיהה הגלויה והפחות גלויה של האשה הערבייה/מוסלמית לחיים מודרניים וחופשיים באופן דומה למתרחש במערב. אין לתירוץ הזה סיכוי לשרוד לאורך זמן רב מדי, משתי סיבות: האחת - החברות המערביות כבר ידעו מצב של שלטון דתי, ויעשו הכל כדי לא לחזור לתקופות החושך. השניה - נשים רבות בחברה המוסלמית מובילות מבפנים שינוי איטי אך מורגש בנוגע ליחס החברה אליהן. לדוגמא: יותר ויותר נשים מוסלמיות מרשות לעצמן לרכוש השכלה גבוהה, והדבר הולך והופך למיינסטרים (לפני שנות דור בסה"כ, בקושי נתנו להן לסיים תיכון, אם בכלל, ומי שהלכה לאוניברסיטה - התקשתה מאד למצוא בן זוג "ליברלי" מספיק שיסכים לקבל אותה כך).

בכל זאת עושות דווקא

גם הנשים המוסלמיות החיות בארצות אירופה המערבית ואף בארה"ב לא מסירות רעלות. לאחרונה פורסם פסק דין של שופט נגד ערבייה שנהגה עם רעלה וסירבה לדרישת שוטר תנועה להסיר את הרעלה כדי שניתן יהיה לזהות אותה. כ"כ היתה דרישה של "חוגים מוסלמיים" בארה"ב להתיר לנשים ערביות להצטלם עם רעלה לרשיון הנהיגה והם פנו עם תביעה זו לבית המשפט. בית המשפט דחה דרישה זו. בכל אופן, אני חוזר על המלצתי לקרוא את הספר "הזעם והגאווה" מאת אוריאלה פלאצ'י, זהו מסמך מאלף בנושא

אלי ו.

New member
הערה קטנה על "רעלה"

יש כיסויי ראש שונים למוסלמיות, יש הבדל בין החיג'אב שמכסה את הראש אבל לא את הפנים לבין הבורקה שמסתירה את הפנים. ממה שהבנתי הכתבה לעיל מדברת על החיג'אב שאינו מכסה את הפנים בעוד המקרה שהזכרת (אפשר לקרוא עליו באתר ה ACLU) מדבר על בורקה או חיג'אב שמונע את זיהויה של האישה.

לנדסמן

New member
קראתי על אוריאנה פלאצ'י

מדהים עד כמה יש בי הזדהות לדבריה. מוקדש לכוכב הצפון: "..עורו, בני אדם, עורו! מאובנים מרוב פחד ללכת נגד הזרם או להיראות גזענים...מסומאים מרוב טמטום וקוצר ראייתם של חסידי התקינות הפוליטית...הטיעון שהעליתי לפני 20 שנה נשמע פחות או יותר כך: "איזה היגיון יש בכיבוד אלה שאינם מכבדים אותנו? איזו הדרת כבוד יש בהגנה על תרבותם או תרבותם כביכול, בשעה שהם מפגינים בוז כלפי תרבותנו? אני רוצה להגן על התרבות שלנו, לא על שלהם...איך זה שהשמאלנים כביכול כבר אינם מזכירים את אזהרתו של מרקס "דת היא האופיום של ההמונים"? איך זה שהם לעולם אינם פוצים פה נגד המשטרים התיאוקרטיים של מדינות האיסלאם?...די למוסר הכפול שלכם, די לעמימות שלכם, די לצביעות שלכם, צרצרי כל המדינות והשפות! תפסיקו לבלבל את המוח ופשוט תענו: לאן נעלמה החילוניות שלכם, סלידתכם ממרות דתית, הליברליות הראוותנית שלכם? ליתר דיוק: האם היא היתה קיימת אי פעם?... אהבתי במיוחד את הכינוי שהיא נותנת לכל אותם צבועים: צרצרי כל המדינות והשפות.

אלי ו.

New member
מה שהיא אומרת זה בערך

מה שאומר כל פונדמנטליסט דתי, "אני מחזיק באמת היחידה וכל השאר כופרים". יש מוסלמים שהכריזו מלחמה על המערב אבל אין זה הופך את האסלאם לרשע וזה אינו נותן זכות למערב לפגוע בזכויותיהם של מוסלמים שלווים.

לנדסמן

New member
הפונדמנטליזם

לכאורה שלה, אומרת: "חייה ותן לחיות" , הפונדמנטליזם השני אומר: "דינך מוות כי אתה כופר". יחי ההבדל הקטן.

אלי ו.

New member
לא

היא עושה דה לגיטימציה למיליארדי מוסלמים על בסיס אלה האומרים "דינך מוות כי אתה כופר". בה במידה הייתי יכול לעשות דה לגיטימציה לנוצרים על בסיס התנהגותם לדתות אחרות ב 1500 השנה האחרונות. אין לי בעיה עם מלחמה בתוקפנות המוסלמית אבל יש להזהר שלא לפגוע בזכויותיהם של מוסלמים שוחרי שלום.

לנדסמן

New member
לא ראיתי בכל דבריה

שהיא קוראת לפגוע בזכויותיהם של מוסלמים שוחרי שלום. הייתי רוצה שתוכיח את דבריך.

אלי ו.

New member
בבקשה

"איזה היגיון יש בכיבוד אלה שאינם מכבדים אותנו? איזו הדרת כבוד יש בהגנה על תרבותם או תרבותם כביכול, בשעה שהם מפגינים בוז כלפי תרבותנו? אני רוצה להגן על התרבות שלנו, לא על שלהם..." אתה מכיר דרך לא לכבד את האסלאם של הפונדמנטליסטים בלי לבזות את האסלאם המתון? אני לא מכיר. איך זה שהשמאלנים כביכול כבר אינם מזכירים את אזהרתו של מרקס "דת היא האופיום של ההמונים"? איך זה שהם לעולם אינם פוצים פה נגד המשטרים התיאוקרטיים של מדינות האיסלאם?..." זו סצם דמגוגיה בגרוש. מעט מאוד שמאלנים מקבלים את המרקסיזם ורוב החילונים הם אנשים מאמינים במידה זו או אחרת. בהמשך יש עוד דמגוגיה. אוריאנה פלאצי צודקת באזהרתה מפני הפונדמנטליזם המוסלמי, היא טועה בהכללות שהיא עושה.

לנדסמן

New member
לא הוכחת כלום

כן, אני מכיר דרך לא לכבד את האיסלם של הפונדמנטליסטים, לדוגמא, לאסור על נישואים של גבר ליותר מאישה אחת, למשל לקדם את הנשים, למשל לבוז למשטרים התיאוקרטיים של מדינות ערב, ואם זה נקרא לבזות את האיסלם המתון אז אני לא רואה שום מתינות... לא ראיתי אותה בכל מה שהבאת שהיא קוראת לפגוע בזכויות של מוסלמים שוחרי שלום.

אפרופו משלים

והחרם על אינדיגו, רציתי לשאול איך זה מסתדר עם העובדה שאת כותבת בתדירות כה רבה בפורטל אימפריאליסטי שמשתף פעולה, עובד ומפרסם גופים שתורמים רבות לצה"ל ? יגידו מה שיגידו עליך,אי אפשר להתכחש לעובדה שדי בזכות טרולים מפרים כמוך פורומים גוססים כגון "דו קיום" פעילים ורוחשים. (וזה לא שאת מנצלת את הפורומים רק למען הפצת מסרים נשגבים, נתקלתי גם בסתם תכתובות חולין שלך, שנועדו למטרות אישיות ותו לא) אז מה אנו למדים מכך ? שחוסר חיים וריקנות קיומית חזקים יותר מכל אידיאל/עקרון/רעיון שנהגה ומיושם אי שם מקנדה הרחוקה? רציתי לשאול עוד שאלה, ראיתי שבמסגרת ויכוחיך הבלתי נגמרים עם המשתמש "עופר גלעד", כשהוא טען כי לשם פתרון הסכסוך אין ברירה אלא להגיע לפשרה והוא מוכן להקריב למענה לא מעט אך לעולם לא יסכים לוותר על הקיום של מדינת ישראל, איימת עליו ובין השאר כתבת "לא מוכנים ? אז תמשיכו לסבול עוד ועוד!!" רציתי לדעת בשם מי את מאיימת ? האם בשם אותם ילדים תמימים ומתים,חסרי יכולת בחירה, שלהם את מקדישה מדי פעם אייקון של נר זיכרון בפורום , קורבנות הנקמנות, העיוורון ואי הרצון בפשרנות אשר אותם מוביל צד אחד מעט יותר מאשר הצד השני , או בשמך, הפעילה הקנדית שמקריבה כל כך הרבה למען עקרונותיה ומצהירה בגאון כי .."אני תורמת מדי פעם כסף ואפילו ארגנתי את החרם על אינדיגו!!"

InDaHouse

New member
רעלה היא שעבוד

לפחות בסאדו מאזו זה גורם להנאה מרובה לשני הצדדים וזה נגמר בתוך כמה שעות. אישה ערביה בחברה מוסלמית קיצונית אינה חופשיה והרעלה היא רעל עבורה. אני תומך במאבקם של המוסלמים לחירות מול המכבש הקפיטליסטי, אך מתנגד נחרצות לכל כפיה של כל נורמה חברתית מערבית או מוסלמית על בני אדם ובמיוחד ציבורים מוחלשים.

0006

New member
ראיתי שאת קוראת לחרם על ישראל ועל

ועל חומת ההפרדה שמגנה עלינו מפני העם שלךאני רוצה להגיד לך שאני כבר מזמן עושה חרם על החברה שלך אני לא יודע לאן הכסף שאני נותן למגזר שלך יגיע או שבעצם אני כן יודע לשימחתי אני הצלחתי על בני משפחתי ועל חברי בחיי הפרטיים ועל חבריי בעבודה שלא לתת פרנסה למגזר הערבי(חוץ מלדרוזים) אתם בוכים רק על גזענות מצד החברה היהודית אבל כל האתרים שאת מקושרת אליהם יש בהם שנאה עצומה ליהודים ולמדינת ישראל יחי הצביעות

למעלה