רעיונות

רעיונות

לק' השרדות בשטח. תלוי קצת בכמה זמן יש לך. כמה שיותר, יותר טוב כמובן, כי אחרת זה קצת מצחיק. אני לא חושבת שאפשר לעשות הישרדות במשך שעה וחצי. רעיונות בכל זאת: - הכנת כף מעץ ע"י נשיפה על גחל שיושב על חתיכת עץ (אני יכולה להסביר יותר מדוייק אם יש צורך). - גששות. לימוד והליכה בעקבות עקבות. של בעלי חיים. של הימצאות מים. של בני אדם. - בישול בתנאי שטח תוך שימוש בצמחי בר אכילים, או תוך שימוש בציוד מינימלי שאתם מספקים להם (אנחנו עשינו את זה כמה פעמים עם ביצה, דיסקית פח, 5 גפרורים, קצת קמח וקצת מים). - בדד. מפזרים את החניכים, רצוי בלילה, בשטח שיש למדריכים שליטה עליו, אך החניכים עדיין מרגישים לבד. נותנים להם ציוד מוגבל ולכל אחד יש שק שינה.הם מעבירים את הלילה בשקט מוחלט ולבד. עם הקולות, והחיות, והלחות, והקור, והזריחה. החוויות שלהם בבוקר שוות את הכל. זה מדהים. - בניית מחסות ללילה/לגשם. - מבוא לחיזוי מזג אויר (לפי עננים, זריחות ושקיעות ועוד). יש מלא חומר באינטרנט וזה חשוב אם באמת מתכוונם לשהות בשטח הרבה זמן. - זיהוי צמחי מאכל וצמחי תועלת (לריפוי ועזרה ראשונה). - עזרה ראשונה בשטח (קיבוע קרסול, חבישות וכו'). - שזירת חבלים מענפים ועלים, ושימוש בהם לכפיתה, קליעת ערסל, סלסלה וכו'. הדבר הכי חשוב הוא ליצור את הצורך. אחרת זה לא הישרדות. הישרדות זה משהוא ממש קטן. זה לאכול. ולשתות. שיהיה לי חם מספיק. והגנה מפני טורפים. זה אתה יכול לעשות לאורך כמה ימים. אם אין לך כמה ימים, אתה יכול להסתפק בללמד אותם דברים שיעזרו להם אם יום אחד הם יצטרכו לשרוד בשטח. מה המטרה של הפעילות, אם מותר לי לשאול?

למעלה