רעיונות

לקשמי77

New member
רעיונות

שלום רב, אני מרפאה בעיסוק , העוסקת זמן מה בתחום השיקום. מעוניינת לקבל ממכם מידע או רעיונות לגבי מסגרות שאתם מרגישים שעידיין חסרות בקהילה. האם יש צורך במסגרות תעסוקתיות נוספות, אילו? מה חסר במסגרות התעסוקתיות הקיימות? או אולי בתחום הפנאי? היכן בארץ חסר? תודה רבה

ערגליה

New member
ברוכה הבאה

אני (ומאמינה שגם אחרים) לא ממש בקיאים מה עושה מרפאה בעיסוק. זה תחום שאני פוגשת במסגרות שונות ועדיין אשמח ללמוד יותר. אנא תפרטי מהו המקצוע, למי (בתחום פגועי נפש) אתם עוזרים, לאילו סוגי בעיות וכיצד? חג שמח.

לקשמי77

New member
תודה על השאלה

תודה על השאלה.....שרבים אכן שואלים אותה ולדעתי נובעת מרב גווניותו של המקצוע. ריפוי בעיסוק כמקצוע, משלב בתוכו ידע רפואי, חינוכי, פסיכולוגי ומתמחה בתפקוד האנושי. בריפוי בעיסוק ניתן לאבחן עם המטופל את צרכיו, נטיותיו ויכולתו בתחומי התפקוד השונים: עצמאות לימודים עבודה וחברה, לשפר את המיומנויות ולהתאים לו את המסגרות האופטמליות לתפקוד משביע רצון בקהילתו. הריפוי בעיסוק בשיקום עוסק בייעוץ למטופל, לבני המשפחה, למטפלים שיקומיים ולמסגרות שיקומיות חדשות בנושאים שונים, העוסקים בתפקוד המטופל השיקומי בתחומי חייו השונים. הטיפול השיקומי בריפוי בעיסוק נעשה במרפאות, ביחידות קהילתיות שונות: תעסוקתיות וחברתיות, בהוסטלים, בבתי ספר, בקליניקות פרטיות ובאוניברסיטה. (מתוך העמותה הישראלית לריפוי בעיסוק) זאת בקצרה על ריפוי בעיסוק בתחום השיקום....:)

sharpantie

New member
רעיונות לתעסוקה

כאב לבת המתמודדת עם פגיעת נפש המכיר את אפשרויות התעסוקה השיקומית חשבתי שכדאי ליזום מסגרת תעסוקה שונה מן המקובל. בדרך כלל המשתקמים מועסקים בעבודות פשוטות שלא דורשות ידע או מאמץ שיכלי.חלק מהמשתקמים לא מעוניינים בתעסוקה מסוג זה משום שמרגישים שיכולתם הקוגניטיבית גבוהה יותר וחשים מושפלים. אני מודע לכך שלא תמיד המשתקמים מסוגלים להתמודד עם עבודה שדורשת מיומנות בגלל ירידה קוגניטיבית. אם היתה אפשרות למצוא דרך להעסיק את המשתקמים בעבודה שתתן להם תחושת גאווה, שתרמו משהו , שעשו משהו מועיל.

לקשמי77

New member
השמה נתמכת

כיום, קיימות בקהילה מס' מסגרות אשר עוסקות בהשמה נתמכת....אשר על פי מיטב ידיעתי מתחילה עוד בשלב האבחון המקצועי, ליווי בקורסים מקצועיים וכלה בליווי במקומות עבודה בשוק החופשי. כדאי לך אולי להיכנס לאתר "קולות" או ליצור קשר עם "בנפשנו"ולבדוק איזה אופציות קיימות בקהילה. חשוב לזכור שהאפשרויות לא מסתכמות בעבודה חרושתית בלבד. בכל מקרה אשמח לשמוע על הצעות למסגרות נוספות חג שמח.

למעלה