רעיונות לעליית גג

טוב לי 1

New member
רעיונות לעליית גג

שלום! אנו עומדים בפני רכישת בית דו משפחתי חדש עם חמישה חדרים (חדר הורים+שלושה חדרי שינה) שכולם בקומה השנייה. יש הכנה לעליית גג (מדרגות,מעקה חלונות, והכנה למים וחשמל)בגודל של 40 מ"ר (כאשר רק 22 מ"ר הם מעל 180 ס"מ). אני מתלבטת כיצד לנצל את העליית גג. בדירה לדוגמא ראינו כי הם עשו שם חדר שינה מרווח, מרווח עם כוננת ארוכה לאחסון וחדר למקלחת ושירותים. אמנם זה מאוד יפה, אך אני לא בטוחה עד כמה זה פרקטי (הבנתי שקשה לגור בעליית גג בגלל חום/קור). הקבלן מוכן להכין את כל העליית גג כמו בדירה לדוגמא ב-30,000 ש"ח. אני מתלבטת אולי לנצל את השטח לחדר משחקים או למחסן (?). מישהי אמרה לי שאצלה בבית היא ריכזה בעליית גג את כל הבגדים וכך בחדרי שינה אין צורך בארונות (אך זה מצריך כל פעם לעלות למעלה, נראה לי ממש לא נוח). אני אשמח מאוד לשמוע הצעות כיצד לנצל את השטח הזה כיוון שלצערי אין בבית חדר למטה. אולי יש מקום לציין כי יש לי שלושה ילדים קטנים (מגיל שנה ועד שש). תודה רבה!!!

טוב לי 1

New member
ועוד התייעצות קטנה

ליד המטבח יש מזווה ואני שוקלת האם לוותר עליו ולהגדיל את המטבח או להשאיר אותו לנצל אותו כמקום אחסון. את המכונת כביסה והמייבש אני לא אשים שם בכל מקרה כיוון שאני מעדיפה שהם יהיו ממקומים בקומה השנייה. אשמח לשמוע את דעותיכם. תודה!

זה נורא תלוי

אצלי למשל אין הרבה מצרכים יבשים שעבורם אני צריכה מזווה גדול, אני מעדיפה את המלאי להחזיק בסופר ולקנות רק מה שאני צריכה. אני חושבת שעדיף להגדיל את המטבח על חשבון המקום ומקסימום במטבח עצמו לעשות ארון מזווה ארוך עם מדפים נגללים. הכל יותר נגיש ויותר נוח.

טוב לי 1

New member
תודה! השאלה היא האם לא כדאי לנצל זאת

למשהו כמעין מחסן? השאלה מבחינת המזווה היא האם מבחינה פונקציונלית כדאי לאחסן שם דברים (לאו דווקא קשורים למטבח). כיום יש לנו מחסן גדול, ויש שם המון דברים (אופניים, משחקים של הילדים, ספרים וכו'...) ואני לא יודעת איפה לאחסן אותם. אז חשבתי אולי זה יהיה מקום טוב... מבחינת יופי, אני חושבת שאין ספק שעדיף לוותר על המזווה ולהגדיל את המטבח. לשאלתך, אני דווקא מאחסנת המון דברים יבשים (פסטות, שימורים למינהם, סימילאק וכו') בארון מזווה עם מדפים נגללים וזה מאוד נוח. אני מתנצלת על השאלות המוזרות, פשוט אף פעם לא גרתי בבית פרטי ופתאום אני מוצאת שאי שואלת את עצמי איפה מאחסנים חומרי ניקוי? מטאטא,מגב ודלי? איפה לדוגמא מאחסנים אופניים ?

תשובות ...

לנו יש ארון של אמבין בחדר שירות ושם מאחסנים מטאטא, מגב, שואב אבק וחומרי ניקוי. אופניים במחסן בחוץ של כתר יחד עם כלי הגינה מוצרים יבשים במטבח בארון עם מדפים נגללים משחקים של הילדים, ספרים, בגדים גדולים או קטנים לילד הבא וכד' - בעליית הגג.

טוב לי 1

New member
תודה, עשיתם לי קצת סדר

או יותר נכון נתתם לי רעיונות איך לדאוג שיהיה יותר סדר
אם כך, באמת אוותר על המזווה. אשמח לשמוע עוד רעיונות כיצד לנצל את העליית גג. תודה!

פיטנגו4

New member
לדעתי

אם לא תהיה שם כביסה, והכביסה תתלה ותיובש למעלה, אז לוותר על הקיר ולהגדילת את המטבח. על דלת היציאה אל תוותרו , אבל אפשר גם לוותר על רחבת הכביסה המגוכחת שבחוץ (מי תולה תחתונים מול שביל הכניסה??) עלית הגג שלנו מתפקדת כמחסן. לא לבגדים (?!?) אלא לכל מיני דברים שלא רוצים לזרוק, או שנוכל למסור מתישהו (לול לתינוקות, ספריה ממתכת וכו'), או יהיה בהם שימוש מתישהו. (כו, בטח
בעיקר הארגזים עם הקלסרים מהלימודים...) או שהם גדולים מידי לאכסון בבית (מזוודות)

כרגע תשאירי את זה כמו שזה

זה יופי של מקום איחסון אם יש מדרגות שאפשר לעלות או סולם גבוה ובשלב מאוחר יותר אחרי שהילדים יגדלו קצת תוכלו לשפץ ולעשות עבורכם חדר שינה למעלה. עד אז תדעו אם זה מתאים לכם בכלל ויש צורך.

דורית1900

New member
לא ניתן לשפר בידוד?

עם שלושה ילדים הייתי ממקמת בקומה השלישית את חדר השינה של ההורים, אבל עוברת לשם רק עוד כמה שנים אחרי שהילד הקטן יגדל קצת. בקשר לבידוד אולי בינא יוכל להציע משהו, ואם זיהיתי נכון את התכניות אז הוא מהסביבה... הייתי גם משאירה את המזווה כדי לאפשר מחסן לאופניים וציוד ספורט. אפשר גם לשים שם ציוד קמפינג, את הבריכה לילדים, נעליים עם בוץ, בקבוקי מים מינרלים, כלי עבודה לגינה, אוכל לכלב, ניירות ובקבוקים למיחזור...

למעלה