רעיונות לעבודה

buterfly girl

New member
רעיונות לעבודה

היי לכולם! אני ממש אשמח אם תעזרו לי למצוא רעיון לעבודת גמר בסוציולוגיה ..אני מעוניינת בנושא שקשור בדימוי עצמי אם יש למישהו רעיונות לעבודה אני ממש ממש אשמח:) ביי

painapple

New member
היי לך! .)

אני עושה עבודה בפסיכולוגיה.. אבל זה נורא קרוב, את פשוט צריכה לבחור לך נושא ולחפש תעמדות לגביו. דימוי עצמי? של מי יותר גבוה, בנים או בנות בגיל ההתבגרות, מה משפיע על הדימוי העצמי או ההערכה העצמית.. אפשר גם במיגזרים, חרדים או חילונים, משפחות מסורתיות או מודרניות (חרא של נושא א-ל תעשי תטעות שאני עשיתי, אני עכשיו צריכה למצוא אנשים ממשפחות כאלה גם..), הומואים! את יכולה לעשות על היציאה מהארון ואיך זה משפיע על הדימוי העצמי.. על סקס בגיל ההתבגרות ואיך זה משפיע כל הדימוי העצמי, על אנשים עם דימוי עצמי והערכה עצמית נמוכה בחברות מסויימות והאם הדימוי העצמי משתנה עם הגיל ומדוע!! העבודת חקר שלי השפיעה עליי יותר מדי. עימך הסליחה. מקווה שתמצאי לך משהו .) ענבר.

Law Ho

New member
זה נורא מעניין כל הסוציו\פסיכולוגיה

הזה... אבל.... ממה שקראתי בהודעה שלך... זה נראה כאילו העבודה שלך היא מטעם איזה מכון סקר... כאילו את מנסה להכניס לקבוצות!!! את מנסה לעשות הכללות? מה הקטע? לחלק את האנשים לקבוצות ולהשוות ביניהם.... זה התפקיד של מינה צמח.. *אני אשמח אם תפתחי לי את העיניים*

painapple

New member
זאת לא העבודה שלי..

שלי זה בכלל על חולי נפש. נתתי פה דוגמאות למה ששמעתי מהמורה שלי כשהיא הציעה נושאים.. וכן, זה נראה לי כמו הכללה אחת גדולה, לך באמת תבדוק אחד אחד! וזה להשוות בין העמדות של הקבוצות, עמדות-מילת מפתח. בעיקר לסוציולוגיה.. והיי, אני כמעט ומכון סקר! רק שהסקר שלי יכלול בטח קצת פחות אנשים. אוף, חרא של סקר.

זה דומה למה שאני מתכננת לעשות

אך אצלי זה עדיין בגדר רעיון כללי ולא סופי. אני חשבתי על דימוי עצמי מבחינת דימוי גוף. למשל: איך אנשים תופסים את עצמם - יפים או מכוערים? האם אנשים מרוצים מהמראה החיצוני שלהם? מה הם אוהבים בעצמם ושונאים בעצמם מבחינה חיצונית? וכו'... כמובן שיש להבדיל פה בין מינים ובין גילאים. חשבתי לעשות את העבודה רק על בנות, ולהשוות בין גיל ההתבגרות לבין גילאי 40-50. אבל לא נראה לי שאפשר רק על נשים, אלא שחייבים על שני המינים. אנחנו בימים אלה בשלב של למצוא את הנושא הספציפי של העבודה, ועוד כמה שבועות ניסע ל"מכון סולד" למצוא חומר בעבודות משנים קודמות. מעבר לזה יש את הנושאים הנפוצים שעושים עליהן : עמדות לגבי גיוס לצבא (שזה קל לחקור כי את וחברייך עומדים להתגייס). זה נושא שגם קל לפתח אותו לשאלות מחקר רבות. כמו כן יש גם עישון בקרב בני נוער. חשוב למצוא נושא שקל לחקור אותו, ושיש לך גישה קלה לאנשים שאת רוצה לחקור. לכן זה נוח לבחור קבוצות של אנשים שהן נגישות כמו אנשים בגיל ההתבגרות, בניגוד למשל, לקבוצות שיש לך פחות גישה אליהם כמו למגזרים ומיעוטים כמו ערבים ודרוזים, או הומוסקסואלים, אנורקסים וכו'. תקחי בחשבון שאם את חוקרת את הנושא ומתבססת על שאלונים, את צריכה לפחות 30 אנשים שיענו לך על השאלון. וגם צריך לקחת בחשבון שמה שאת חוקרת צריך להיות נושא שאנשים מוכנים להפתח לגביו, ושלא מפריע להם לחשוף את דעתם עליו. וכמובן
- שהנושא יעניין אותך! אם את רוצה, את יכולה לפנות אלי באייסיקיו (שיש בכרטיס האישי שלי) ואני אשמח לשוחח איתך עוד על הנושא. שיהיה

למעלה