רעיונות להמשך

guinan

New member
רעיונות להמשך

זה הקוד שרשמתי [URL]http://pastebin.com/1eCsi7qy[/URL] . אני צריך רעיונות להמשך ולבדוק אם עשיתי נכון . עשיתי מחלקה מקוננת לשם תיעוד עם הספר מושאל או לא . ורציתי לדעת איך אני בודק אם הספר מושאל או לא . ואיך להמשיך .... הוספתי את השאלות . והמרצה עדיין לא הגיע לסעיף ג

computer helper

New member
הארות

1. תקפיד על שמות הפונקציות והמחלקות כמו שכתבו לך לדוגמה getAuthorName כתבת באותיות קטנות, זה לא קריא ככה. האותיות הגדולות זה מסמן תחילת מילה בדרך כלל. (פונקציה תתחיל באות קטנה)
&nbsp
2. כתוב לך לאתחל את _available ואת _friendName . לא ראיתי איתחול.
3. בסעיף א כתוב לך לממש 2 בנאים, איפה המימוש השני?
4. סעיף ב אומר לך לממש פונקציה, למה עשית מחלקה?
&nbsp
יש עוד כמה הערות שם, אני לא קורא כל כך ג'אווה, ואולי יש לי טעות בהערות , אבל אלו די דברים כלליים..

guinan

New member
נתקעתי עם הפונקציה והאיתחול

יש לי בלאק אאוט עם זה . אייני זוכר איך לעשות פונקציה . ואני צריך לקשר את האתחול לפי זה . שמות הפונקציות אני יסדר עכשיו והוסיף בנאי .

BravoMan

Active member
למה בלאקאאוט?

עשית את כל הפונקציות, רק קצת לא במקום.
&nbsp
למשל, רשמת את getFreindName במחלקה מקוננת, כשכל מה שהיית צריך, זה להוסיף אותה בדיוק כפי שהיא למחלקה Book.
(שים לב לגודל אות גם בשם המחלקה או שיוריד לך ניקוד!)
&nbsp
רשמת גם את isAvailable רק שהוספת לה פרמטר שהיא לא צריכה ואתה לא משתמש בו - ושוב, שמת אותה במחלקה מקוננת, אבל אין שום צורך בזה.
&nbsp
בנוסף להערות של computer helper שהן נכונות, שים לב שבחלק מאיברי המחלקה שכחת את המילה private.
היא לא אופציונלית! ללא המילה הזו, האיברים חשופים לכל מחלקה באותה חבילה (אני מניח שלא ממש לימדו אתכם חבילות).
&nbsp
אגב, אין שום קשר בין פונקציה לאתחול אובייקט.
יצרת כבר שני בנאים שמקבלים פרמטרים ומאתחלים אובייקטים הן ל-book והן למחלקה פנימית.
כל מה שאתה צריך, זה עוד בנאי ל-book רק במקום 3 פרמטרים הוא מקבל 1 - boobk אחר.
&nbsp
שים לב גם, שאם אתה מאתחל איבר מחלקה בערך קבוע, למשל false אתה פשוט יכול לרשום = וערך ליד הגדרת האיבר עצמו, בדיוק כמו אתחול משתנה רגיל בפונקציה.

למעלה