רעיונות לארוחת ערב

ר-חלי

New member
רעיונות לארוחת ערב

אני כבר די מיואשת כל יום אני שוברת את הראש נכון יש סלט וחביתה ולביבות גבינה וספגטי אבל אשמח לקבל גם רעיונות מקוריים לדברים קלים להכנה משהו כמו עשר עשרים דקות וגם זה לא תמיד ברצף אני מכינה לפעמים הכל נגמר ולפעמים כמו היום הכנתי ספגטי עם בזיליקום - אכלו קרלו שוקולד וזהו .... תודה הסיר נכנס למקרר

דיאנה1

New member
פתיתים ברוטב עגבניות, פנקייק,

עוד סוגים של לביבות חוץ מגבינה - לביבות מירקות שונים, דייסות בטעמים, קורנפלקס בחלב.

anat30g

New member
פשטידת גבינה מתוקה

כבר המלצתי על זה פעם - זה מתכון מעולה שאפשר לנצל בו גבינות שעל סף חמיצות - זה בעצם כמו עוגת גבינה - אבל יש בזה פחות סוכר וגם לא צריך להפריד ביצים והלהקיף - רק לערבב... ולכן זה גם לא יוצא גבוה - ובגלל זה קורים לזה פשטידה ולא עוגה. כשאני עושה את הפשטידה הילדים חוגגים - זה גם מתוק - גם גבינה וגם ביצים... בעבר עשיתי את הפשטידה לפי המתכון המלוח - אבל הקטנים מעדיפים מתוק. http://chagit73.tripod.com/m10.htm המתכון בקישור - בערך באמצע הדף

ענבל29

New member
בחורף נעים ונחמד לאכול מרקים... ../images/Emo96.gif

ואפשר להכין סיר ענק של מרק, שיספיק לכמה ימים, חימום מהיר במיקרו (או בסיר קטן יותר אם אין מיקרו) - ויש ארוחת ערב! אפשר להוסיף למרקים פתיתים, שקדי מרק, קרוטונים, אטריות, אפילו אורז... כך שזו בעצם ארוחה מלאה... חמה וטעימה! כן, אני יודעת שזה "קפה ולא "מרק" (האייקון בכותרת) אבל זה די דומה, בעצם, לא?

anat30g

New member
מרק בערב??

לא שיש לי משהו נגד מרק - אני מאוד אוהבת מרקים בחורף... אבל לתת לילדים מרק בערב - זה אומר שאחרי שהם מסיימים ארוחה ועושים אמבטיה והולכים לישון - אני צריכה לנעול מגפיים על מנת להכנס למטבח המוצף מרק, להוציא את כיסאות האוכל לחצר לשטוף אותם תחת זרם מים, אחר כך לנגב את הקירות, להוריד איטריות מהתקרה, לשטוף את הרצפה... רק כדי למחרת בשש בבוקר ישפכו לי את השוקו... אני חוששת שילדים ומרק זה לא חיבור מוצלח... אפילו שאני עושה מרק סמיך... כמעט נזיד - זה קטסטרופה... ואני חושבת שאני לא היחידה שנמצאת באותו מצב... מישהו מוכן להגיד לי באיזה גיל ילדים לומדים לאכול מרק מבלי לשפוך חצי על חצמם וחצי על הרצפה.. שלא לדבר על איטריות שעפות באויר וגזרים שנמרכים...???

תיורז

New member
ארוחת ערב נותנים לפני

האמבטיה!!! בכל מקרה הם מתלכלכים , לא?

anat30g

New member
הרעיון היה שבערב אני כל כך עייפה

שאין לי כוח לנקות את הבלגן של המרק.... ונכון שכל דבר אפשר ללכלך... גבינה, מעדן... פעם הם זרקו את החביתה אל התקרה והיא נדבקה לה שם... הם כל כך התלהבו מהרעיון שניסו שוב... בקיצור - אני בעד ארוחות אם כמה שפחות אופציה לבלגן...

ר-חלי

New member
גם מרק אוכלים אצלנו

וגם מכינים את הכופתאות ביחד ובכל זאת מכיים יחד את הכופתאות (כל השנה לא רק בפסח) אמא מכינה מרק אוכלים גבינה צהובה וזהו המרק נשאר וכן הבלגן חוגג אבל אפילו מיקה בת השנתיים אוכלת מרק בכפית ואח"כ גם את המיץ מכפית

מירי,

New member
בגיל שנתיים בערך...

נו , זה לא שהכל נשאר נקי, אבל אם בא ללכלך עושים את זה גם עם עגבניה ומלפפון... (וכנראה שתמיד בא ללכלך...)

אמיר.

New member
ואני חשבתי שהילדים שלי ברברים...

אוכלים מרק בליל שבת... וכמעט אין לכלוך (בשבת זה סיפור לנקות - אנחנו שומרי שבת).

אמיר.

New member
והערה לטובת המעון...

מבין הארבעה שלנו.. הכי נקי ומנומס אוכל הקטן (2.5) את זה הוא למד במעון של הישוב צריך להגיד גם מילה טובה. הוא גם אומר תודה בנימוס ומברך כמו גדול... קצת נחת..

באמת כלום עבודה תלוי כמה זמן רוצים

להשקיע. הדרך הקצרה זה לקחת פיתות או הקטנות או רגילות לחצות אותן לרוחבן ואז הבצק הוא דק,עליו למרוח רסק עגבניות טרי או מקופסא ועליו גבינה צהובה בפירורים -ניתן לקנות בסופר גבינה צהובה מפוררת. ועל הגבינה הצהובה מכל הבא ליד או מה שאוהבים:חתיכות פלפלים,תירסים,עגבניות ,זיתים ,טונה עוד ועוד על מה שפיזרנו נשים עוד פירורי גבינה צהובה ונכניס לתנור ל-1/4 שעה או עד שהגבינה מבעבעת. הדרך הארוכה היא להכין בצק אמיתי לבד.

אורלוש

New member
../images/Emo91.gif

אפשר לשנות את פרורי הגבינה בגבינה הצהובה החדשה יחסית של "עמק" (מותר לציין מותגים בפורום?). אני מתכוונת לעמק בטעם פיצה, נמכר בסופר (לא במשקל) ועולה בערך 12 ש"ח. מומלץ מאוד והילדים מתים על זה

למעלה