רעיונות לאוכל מזין וטעים לסופ"ש

רעיונות לאוכל מזין וטעים לסופ"ש

אילו מאכלים טעימים אתם מכירים ומכינים לקראת שבת.
מטרת המקום הזה לרזות בראש אחר.
לא בראש של דיאטות
לא בראש של אוכל דל קלוריות, דיאטטתי במובן ה"רע" של המילה, תחליפים מופחתי קלוריות.
המטרה לאכול טוב, להנות מהאוכל ולרזות.
לרזות בראש בריא.
אז איזה מתכונים יש לכם על הכוונת שממלאים את הדרישות?
אני אתחיל עם דברים שאני אוהבת ונהנת....
 
סלט עשבים ירוקים עם צנוברים

מצרכים:

1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס נענע קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס סלרי קצוץ
1/2 כוס בצל אדום קצוץ
50 גרם צנוברים קלויים או שבבי שקדים קלויים
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה:
בקערה גדולה מניחים יחד פטרוזיליה, נענע, כוסברה, סלרי, בצל וצנוברים ומערבבים היטב.
מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
מטפטפים מעל טחינה גולמית ומגישים.
 
ירקות כבושים טעימים ומהירים

מכינה כל הזמן - זמין, פציח וטעים ועל הדרך מתפתחת אוכלוסיית חיידקים ידידותיים שמערכת העיכול שמחה לשת"פ איתם:)

ירקות שונים - גזר, גבעולי סלרי, כרוב, כרובית, פלפל - גם חריף, שומר

גזר - חותכים לטבעות
כרוביות - פרחים לא גדולים
פלפל - חותכים איך שבא
כרוב - חוצים ואז כל חצי לפלחים, כולל חלק מה"גזע"
שומר - בדומה לכרוב

מרתיחים מים בסיר - למשל 5 כוסות מים

כשרתח - מצרפים - 1 עד 1.5 כוסות חומץ רגיל 5%

וגם - 1 כף מלח גס על כל כוס מים - במקרה זה 5 כפות.

וגם - לא חובה - 1-2 כפות אבקת קארי לחמוצים. קונים בחנויות תבלינים.

מרתיחים התערובת - שופכים על הירקות. ממתינים קצת שלא יהיו רותחים.

מחטאים צנצנות במים רותחים - ממלאים בירק וממתינים 24-48 שעות לפני שמחסלים.

עם הזמן הירקות יתפסו יותר טעמים - ולכן כדאי להכין כמות גדולה
 
עדשים בטחינה

מתכון של שף דוחול ספדי
1/2 ק"ג עדשים ירוקות/חומות, מושרות במים לכמה שעות (אני מנביטה )
4 שיני שום כתוש, או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים (שמתי שני לימונים זה הספיק)
שמן זית בנדיבות

מלח
מעט כמון (אני מוסיפה גם מעט סומאק)
50 גרם צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה
פלפל ירוק חריף (קצוץ דק וזה מוסיף המון)
כמה כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, (אני בשלתי חצי שעה) מסננים ושוטפים.
מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים טחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה (טועמים) מוסיפים שום ומלח.
טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית.בנדיבות
 
חזה עוף ברוטב עגבניות

חומרים:
2 חזות עוף (להפריד את האונות, לא לשטח)
2 בצלים בינוניים
2 עגבניות קלופות
2 שיני שום
מלח, פלפל, סוכר
קופסה קטנה רסק עגבניות וקצת אבקת צ'ילי
הכנה:
לתבל את החזות, לקמח ולטגן קלות עד שיזהיבו או מחבת פסים
לטגן 2 בצלים חתוכים עד לצבע חום בהיר.
להוסיף 2 עגבניות קלופות וקצוצות דק, לבשל מכוסה על אש קטנה 15 דקות.
להוסיף 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל גרוס, קצת סוכר וכף קטשופ חריף.
להוסיף את חזה העוף למחבת ולבשל מכוסה על אש קטנה כ-10 דקות.
 
פרפלה עם עגבניות צרובות

מתכון של דפנה שמרון
החומרים:
150 גרם פרפלה
300 גרם עגבניות שרי חצויות
1 וחצי כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
1 כף אורגנו טרי קצוץ
פלפל חריף קצוץ דק (לפי הטעם)
8 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
1 כף צלפים
75 גרם גבינה בולגרית 5% שומן מפוררת
מלח

ההכנה:
1. מערבבים את העגבניות עם השמן, החומץ, השום, האורגנו והפלפל, ומתבלים במלח. מניחים בתבנית אפייה שרופדה בנייר אלימניום.
2. צורבים את העגבניה בגריל התנור בטמפרטורה מרבית ל-10-15 דקות,
ומערבבים מדי פעם.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרןץ
4. מסננים את הפסטה ומערבבים עם העגבניות הצרובות, הזיתים והצלפים.
5. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל גבינה בולגרית
 
אורז טעים

אורז טעים מתכון של חברה
אורז פרסי רגיל לחלוטין של סוגת
2 וחצי כוסות אורז
2 בצלים קצוצים דק
צרור וחצי כוסברה (צרורות גדולים)
בערך 10 דבלים קצוצות
חופן צימוקים בהירים
קליפה מתפוז אחד
4 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל בנדיבות
מטגנים קלות את כל המרכיבים, מתבלים, מוסיפים מים רותחים, מקטינים אש למיני-מינימום, שמים מגבת על הסיר ועליה את המכסה, במהודק, מפשילים שולי מגבת על הסיר.
מבשלים 20 דקות, משאירים מכוסה לעוד 20 דקות,
מקפיצים בעזרת שני מזלגות ו"מאווררים" לפני ההגשה.
 

קשר חדש

New member
סלט ירוק

כל סוגי העלים למיניהם: בייבי, חסה, בזיליקום, בצל ירוק, עירית, שמיר, פטרוזיליה, סלרי + תפוח ירוק. התיבול שמן זמן ולימון (ללא מלח). טעים מאד ובריא. אפשר גם נענע וכוסברה (אבל אני אישית לא אוהבת).
כל פעם לוקחת עלים אחרים ומשלבת, כדי שיצא לי טעם אחר ומפתיע לסלט.
 
דומה לסלט עשבים ויחד עם זה שונה

יש לי הרגשה שהתפוח נותן כיוון אחר.
שווה לנסות.
 

קשר חדש

New member
לאסי

במערבל קטן:
בננה (או כל פרי אחר), 2 תמרים ויוגורט 3%.
מערבבים ביחד
ונהנים.
 

Ron W

New member
ברוקולי מאודה וגם חזה עוף עסיסי

גיליתי שלא חייבים סיר אדוי
שוטפים וחוצים לאורך, מניחים כשחצאי הגבעול נוגעים בתחתית,
יוצקים מים בגובה 2ס"מ מהתחתית כך שהתפרחת לא טובלת. קורט מלח לטעם.
אפשר להרתיח מים מראש. 8-10 דקות מהרתיחה ומוכן ירוק ולא מכובס
חטיף או תוספת מלאת בריאות.
הנוזל מכיל ויטמין B ובעל טעם המזכיר מרק עוף, טוב לשתיה חמה.

חזות עוף רצוי לא מומלחים, משרה בשמן זית תבלין עוף/קרי ושום טרי
צורב במחבת חם ללא שמן דקה מכל צד, סוגר מכסה לעוד דקה ומכבה משאיר 10 דקות
הבישול הקל באדוי מותיר את הנתחים עסיסים מבפנים בניגוד לחזה עוף יבש.
 
למעלה