רעיונות... בבקשה

shanto

New member
רעיונות... בבקשה

בטח רוב מי שבפורום הזה התנשא כבר במשחק, אם הוא במרוצללים, או בd&d3 או בכל עולם אחר. אני כרגע עובר הרפתקה שחבר שלי עושה לי והיא פשוט מדהימה... היא מתוחכמת, קשה, ודורשת חשיבה כמו שאף הרפתקה שעברתי עד היום לא דרשה. אני כרגע מנסה ליצור הרפתקה, שלא תהיה פשוטה אלא מתוחכמת והתחלתי לבנות רעיון שלא כ"כ התחבר לי. אח"כ חיפשתי באינטרנט בכל דרך אפשרית לרעיון טוב, בסיס, וגם לא מצאתי כלום. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש רעיון, של הרפתקה שהוא עבר או שהוא שמע עליה שהיא לא סתם "הדמויות נופלות למבוך או נשכרות להרוג, למצוא-> מוצאות-> פרס-> סוף" תודה

mormegil

New member
תן להם אויב ידוע מראש

מוגדר היטב ושברור שהוא אויב של הצד הטוב. ואז תפתיע אותם בזה שהוא סתם משרת(אחרי שהם הרגו אותו תתן להם איזה רמז עבה במיוחד כמו מגילה או כדור בדולח או קעקוע או כל דבר אחר שאתה יכול לחשוב עליו) ושהאויב האמיתי לא ידוע להם הם יצתרכו לזכור כל פרט קטן בכל שיחה שלהם עם אחרים וכל דבר קטן שיכול לשמש כרמז כמה שהוא לא נראה רלוונטי כשהם נתקלו בו במקור. האויב הסופי צריך להיות מישהו קרוב אליהם שהם בוטחים בו ובכלל לא יחשדו בו. רק שחקן שמסוגל להגיע למסקנות כמו שצריך יגלה את האויב האמיתי אם הם לא יצליחו הם פשוט ימשיכו להיות מותקפים על ידיו עד שהם ימותו. אם הם לא ינהלו יומן שיחות או יומן קבוצה או שיש להם זיכרון יוצא דופן לפרטים קטנים שנראים חסרי משמעות אז אין להם סיכוי. בקיצור קונספירציה ישנה וטובה אולי זה קצת נדוש אבל זה עובד תמיד...

mormegil

New member
דבר שיכול ממש לגרום

להם לעבוד קשה לפני שהם מבינים את מה שקורה הוא אם הרשע הגדול(לא המשרת)הוא פיצול אישיות של אחד מהם וככה גם נמצא איפה שהם נמצאים.

La Gamba

New member
לי היה את הרעיון של מבוך, פשוט מאוד

זה ריבוע 5 על 5, או 8 על 8. ולכל חדר, יש גישה ל3 חדרים אחרים שצמודים אליו. והעוקץ הוא בעניין שאי אפשר לחזור לחדר, כשמתסכלים בחזרה רואים רק קיר (אשליה טובה). רוב החדרים ריקים, ורוב המפלצות מרוכזות בכמה חדרים, (מאותו סוג), המפלצות בדרך כלל משוגעות בגלל שהמבוך משחק להם במוח, ומיוסרות, ויש רק יצור אחד שיודע את סוד המבוך, והוא מנצל את שאר היצורים במבוך, גוזל את רכושם, וניזון מהם, כך שהמפלצות חיות בפחד. אם השחקנים יתחילו להרוג כל יצור שהם רואים, הם ישארו שם לנצח, ולכן הם צרכים למצוא דרכים לצאת משם. היצור הגדול אינו שומר על אוצרו, אלא מפקיד אותו בחדר אחר, חדר שבו כלוא יצור מטורף על כל הראש (אינו יכול לצאת מכלאו), יצור מטורף אבל די חזק, ברגע שהשחקנים פוגשים אותו, הם בטוחים שהוא המגה רשע. ומופתעים לגלות מתי שהוא אחרי או באמצע הקרב, את הגדול מחפש אחר אוצרו. מהו המבוך הזה? וכיצד הוא נוצר? העיקרון הוא סביר מאוד, הוא שייך לקוסם, שמאכסן שם את המפלצות לצורך חומרים מיוחדים, שהוא זקוק להם לכל מיני לחשים ושיקויים. היצור הגדול מודע לקוסם, אך הם חיים במין הרמוניה כזאת, מכיוון שהיצור הגדול אוהב את החיים הטובים, ויודע שעם מות הקוסם, תיפוג האשליה, וכל המפלצות ישוחררו. מדוע המפלצות אינן ממשיכות עד הסוף ובסוף נתקלים בחדר אחד? למה הם כלואים בחדר עם תמיד יש עוד חדר שהם לא הגיעו אליו עדיין? כל חדר "מתוכנת" לסוג אחד של מפלצות, ברגע שמפלצת מהגזע הנתון נכנסת, האשליה תקפה על כל הדלתות, וליצור נדמה שאין יציאה וכך נקבצים להם חדרים עם אוספי יצורים מאותו הסוג. מה דעתכם?

מירטל

New member
ננסה.

הצעות: א. אל תגלה להם את כל הפרטים בהתחלה- אין דבר משעמם כמו לגלות שהקוסם שמופיע בפרק הראשון בסדרה ונראה עוצמתי כמו אל הוא חצי אל- הרבה יותר מעניין לגלות שהדביל שמסתובב עם החבורה הוא לא, לא? ב.תבנה עולם- עד לפרטים הקטנים- אם הדמויות יזדקקו לחפץ מסויים בכדי להשלים את המשימה אל תתן להם אותו מיד- תבנה קודם סיפור שלם מסביב לחפץ- מי יצר אותו, איך הוא הפך לכזה, למה הוא כל כך חשוב לנו? טבעת העלמות מעין היא סתם חפץ קסום משעמם, טבעת העלמות מעין שיצר הקוסם מוג´ו גוג בכדי להשתלט על העולם, טבעת שדודך האהוב גנב מיצור מתועב, שאתה שומע שפעם אדם כזה או אחר החזיק בטבעת וזה גרם ל... (תמציא לבד, אני לא זוכרת), היא הרבה יותר מעניינת. לסבך את זה יותר? תמציא אגדות לא נכונות- אבל שהשחקנים לא ידעו מה נכון ומה לא נכון! ג. תוסיף שחקנים למגרש- האם הדמויות הן היחידות שמעונינות לבצע את המשימה? אולי יש עוד אנשים שרוצים לבצע את המשימה בעצמם ( כדי לזכות בפרס)? או שיש אנשים שלא יוכלו לסבול את העובדה שהיא תתבצע? תוסיף עוד חבורת הרפתקאנים, כוהנים מטורפים של אל מסויי או כוהנים שלכאורה שפויים לגמרי של אל אחר, גילדת הגנבים, ברון שכן ש... להרפתקאנה המשעממת ביותר ותגלה למה זה גורם.

ארו

New member
עברית :"התנסה כבר במשחק" =

"התנסה" - רכש נסיון. "התנשא" - הביט בזלזול, הרגיש עצמו עליון. וכן. הגשמה עצמית, היא הבסיס לפעילותן של הדמויות. תככים ופוליטיקה, התנקשויות ומזימות. ככה לא כל היום הורגים מפלצות.

נימוס

יש חוק בלתי כתוב (האמת- הוא כתוב בכמה מקומות) שאומר שלא מתקנים שגיאות כתיב של אחרים

רמץ

New member
את הרעיונות הטובים ביותר

וההרפתקאות הטובות ביותר מקבלים מסקירה של דפי הדמות של השחקנים שבשבילם אתה כותב את ההרפתקה. מעבר לבונוס התקפה ולתוספי התכונות, הסתכל במיומנויות שלהם... הדברים הצדדיים שאף פעם לא מסתכלים עליהם: ידע בטבע; התחפשות; מקצוע כדרות... מצא משהו שמדליק בך רעיון. |רעיון| זה לא עוזר? הסתכל על הנטיות, האלים, ההסטוריה של הדמויות, מורים, מנחים, הורים, אויבים מן העבר, אויבים מושבעים של סייר, שבועות של הפלאדין... משהו מעניין?
לא? - הלאה לקסמים. חשוב על כל לחש ולחש ועל סיטואציה שבה הדמות או מטיל לחשים אחר יוכל להשתמש בו. מומלץ להקדיש תשומת לב מיוחדת ללחשים הפחות שחוקים: דיבור עם עצים; גילוי רעל; זיהוי; גילוי מחשבות; הצחוק האיום של טאשה...
אם זה לא עוזר, עבור על החוקים הנוגעים לאותן דמויות בספר החוקים. יכולות מיוחדות בדרגות גבוהות יותר... אם הנזיר (נינג´ה) בחבורה עומד לעלות לדרגה שלישית וללמוד נפילה מואטת, חשוב על סיטואציה שבה יוכל ממש ללמוד את זה (כי מלהרוג גדוד של אורקים הוא בטח לא ילמד את זה...); הפלאדין עומד לקבל את ה´רכוב המיוחד´ שלו? אולי הוא חש בראשו קול שקורא לו כי הרכוב הפלאי שלו בצרות... משהו בסגנון...
כלום? עזוב הכל, לך לאכול, תקבע עם חברים לקולנוע, בינתיים תקרא איזה ספר טוב...
אם עד סוף הלילה לא נדלק אצלך שום רעיון - לך לישון וקווה לחלומות מעניינים.

chipsSalat

New member
רמץ צודק

ברצוני לחזק את דבריו של רמץ - אני מסכים עם כל מילה ובעיקר לגבי המיומנויות - הן מוסיפות המון למשחק. אגב - בחבורה הותיקה שלי יש ביטוי שאומרים לקובייה 1ק20 כשממש צריך את ה-20: "תהי קללת רמץ עלייך" - באופן מפתיע הדבר הטפשי הזה עובד...)

רמץ

New member
כמה מחמיא... ../images/Emo9.gif

במיוחד הקטע של הקללה... מה המקור למנהג יוצא דופן זה?

chipsSalat

New member
hotel california

חבר שלי עשה פעם הרפתקה (לדעתי הוא התבסס על הרפתקה מוכנה אך אינני יודע מה שמה) כזו: שעה שצעדנו בדרך לעיר, הבחנו לעת ערב בפונדק ישן מאוד ונטוש שדלתו הפתוחה חרקה על ציריה (הוא נראה כמו חורבה רדופת רוחות שעומדת לקרוס). הבחנו במטבעות על הקרקע. אלה היו פיסות נחושת, אך עתיקות מאוד וה-bard שלנו גילה כי הן שוות הון. החלטנו להיכנס בתקווה שנמצא במבנה הנטוש מטבעות נוספים, אך מרגע שנכנסנו למבנה גילינו כמה דברים מדהימים: 1. המבנה הרבה הרבה יותר גדול מבפנים מכפי שהוא נראה מבחוץ. 2. מבפנים המבנה מפואר מאוד ונראה כמו חדש. 3. אין שום אפשרות לצאת מהפונדק (you can check out any time you want, but you can never leave) מרגע זה הדמויות נתקלות ביצורים, מלכודות ואוצרות שונים בבית אך מה שמעניין אותן באמת זה איך לעזאזל אפשר לצאת משם (אגב, בפונדק יש הכל חוץ ממים ומזון...). ההרפתקה מתפתחת לכיוון של הרפתקאת בילוש במהלכה יבינו הדמויות כי הבית הוא יצור עתיק בעל אינטיליגנציה ורצון משלו (ללכוד את הדמויות עד מותן ולרשת את אוצרותיהן ונשמותיהן). הבית מסוגל להגן על עצמו ולא ניתן לצאת באמצעי פשוט כגון לחש פריצה, ריסוק דלת או הטלת כדור אש על אחד הקירות. כיצד בכל זאת אפשר לצאת ? יש לשבור את מקור הכישוף שמעניק לבית את כוחות הקסם שלו. את הדרך המדויקת אשאיר לך - זה יכול להיות ריסוק של אבן קסומה המוסתרת בבית, הריגת יצור מוזר וחזק או משהו מורכב יותר. בכל מקרה - לאחר הסרת הכישוף - יהפוך הבית בתוך דקות לחורבה (כפי שנראה מבחוץ - ויתמוטט כעבור כשעה (כדאי לדמויות למהר ולצאת...) זה הכל. תהנו...

BluePrint

New member
אפשר לבנות עוד

ולעשות מזה ממש Quest בסגנון הישן אם נגיד שמקור הבעייה הם הדיירים: כל אחד מהם רוצה משהוא (חפץ, פעולה, מישהו) והרצונות שלהם מתנגשים וגורמים למקום "לקפוא בזמן", או משהוא דומה. השחקנים יצטרכו לפתור את רשת הקשרים הזאת כך שהקשר האחרון יפתח את הדלת.

רמץ

New member
וואי! איזו מערבולת מוזות תקפה אותי!

יש תיאור של היצור הזה ב-Creatures of the dark של Gurps ויש שם עוד הרבה מעניינים אחרים. וזה גם מזכיר לי פרק מסטאר טרק שהם נכנסים בדלת מסתובבת של מלון מהמאה ה-20... אבל אני לא זוכר מה קרה שם... והקפיאה בזמן שמתאר מפת-מתאר (מצטער, בלו, הייתי חייב למצוא לזה תרגום...) מזכירה לי פרק אחר של סטאר טרק עם הדז´ה-וויים.

BluePrint

New member
אל תשכח את X-Files

בפרק שהם מבקרים בבית על הגבעה שבולע את האנשים. והפרק בStar Trek עם המלון זה בדיוק זה, כי אחרי שהם נכנסים הם לא יכולים לצאת עד שהם "משחקים" את הסיפור של המלון (לפי ספר) עד הסוף. אבל אני דווקא נזכרתי בConquest of Camelot מבית Sierra, שם בשוק בירושליים צריך לעשות הרבה "סחר מכר" בין כל הרוכלים שלא יודעים שלשכן שלהם יש את מה שהם רוצים. כשאתה אומר הפרק של Star Trek עם הDeja-Vuים, אתה מתכוון לפרק ההוא שבו אפשר לראות את ווסטלי קראשר מת 7 פעמים מבלי להריץ אחורה את הקלטת?

רמץ

New member
לא רואים אותם ממש מתים...

בכל פעם שהם מתנגשים בספינה הם נקלעים ללואת הזמן שלוקחת אותם בערך 24 שעות אחורה...

ד ג י

New member
הרפתקה ששחקתי..

קנויה שנקראת הר הדרקון והיא מתחלקת לשלושה חלקי אחת שתיים ושלוש הרפתקה מעולה של חשיבה קרבות וקרבות שדורשים חשיבה ממולץ

pumiforever

New member
כל מי שפירסם הודעה נא לקרא ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אם כמו ש-wolfDragon אמרה, אתם רוצים שאני אוסיף את הרעיון להרפתקאה שלכם לאתר שלי, נא לפנות אלי ב:
ICQ : 167136102 E-Mail : [email protected] DM Site - Write Me
בתודה מראש ...........פומי

למעלה