מי אמר שאין בעיה של חוקיות?
ארשה לעצמי להיות משפטן בגרוש לרגע. למיטב הבנתי, גם תקליט ישן שלא יצאה לו גרסה בדיסק, דיסק שכל עותקיו נמכרו והקלטה של הופעה חיה מוגנים בחוק זכויות יוצרים. עניין הוא שכמעט בלתי אפשרי לאכוף את החוקים האלה בעידן הפס הרחב, אז בעלי הזכויות מתאמצים לרדוף רק את אלו שמשתפים מוסיקה פופולרית. זה החוק, אבל יש גם את השכל הישר. מי שיצר תקליט לפני שלושים שנה שאיש כבר לא זוכר, ודאי ישמח לדעת שכמה עשרות או מאות או אלפי אנשים ברחבי העולם שהורידו קובץ זיפ של התקליט שלו, שמעו אותו ואהבו אותו. ברור שזה עדיף על מצב שבו אותו תקליט ישן נותר ידוע אך ורק לאספני תקליטים ספורים. והרי גם ככה האמן לא רואה גרוש מהכספים שמחליפים ידיים במכירת אותם תקליטים משומשים. הזמנים השתנו ואמנים מוותרים על הזכות לקבל תשלום מיידי על המוסיקה שלהם ומפיצים שירים דרך אתר אינטרנט כדי לזכות בהכרה ולעקוף את מנגנוני השיווק והיחצנות שחסמו אותם בעבר. לו אותם מוסיקאים משולי התעשייה שפעלו לפני שלושים שנה היו מקליטים מוסיקה היום, אני משוכנע שגם הם היו פועלים כך. אז אני אומר - בוא נעשה את מה שאתה מציע (אני כבר העליתי בעבר ב-YouSendIt כמה אלבומים כאלו ופרסמתי הודעות בפורומים) אבל בוא לא נעמיד פנים שמדובר במשהו חוקי.