רעיון

HackMachine

New member
רעיון

כמה מאיתנו באמת רציניים בתחום הזה וכמה היו מעוניינים לפתח משחק רציני? אני לא מדבר ספציפית על המתחרה הבא ל WOW אבל ב"רציני" אני מתכוון למשהו שאפשר להתגאות בו כחברה. אפילו אם הוא בתחום ה CASUAL. אני שואל בעיקר מכיוון שהמשופשפים מבינינו יודעים שלפתח משחק ברמה מקצועית דורש יותר מבן אדם אחד ורובנו עדיין לא למדו איך לשכפל את עצמם. אז חשבתי שאולי כולנו נרד מהסוס ונקים קבוצת פיתוח משותפת עבור פרוייקט שכולנו נבחר יחד. מה שאני מנסה להגיד זה שלא יהיה בן אדם אחד שיגיד "אוקיי אני רוצה לעשות ככה ואני צריך אנשים שיעזרו לי לפתח את זה" אלא דווקא שהפרוייקט מבסיסו יבוא מתוך הקבוצה. כמו שאני מכיר את הראש הישראלי רעיונות לא יחסרו לנו ובטוח שנוכל למצוא משהו משותף שכולנו נרצה לפתח. אני גם חושב שעצם זה שכמה אנשים יעבדו יחד המוטיבציה תהיה הרבה יותר גדולה כי אנחנו נדע שהתוצר הסופי יהיה ברמה גבוהה. אני שואל מכיוון שאני אישית לא מכיר הרבה אנשים שמעוניינים בתחום הזה. לפחות לא ברצינות. אז אולי דווקא מפה תבוא הישועה. (אגב, זה בהחלט לא קשור לפרוייקט שדיברתי עליו בפוסט הקודם)

eynetane

New member
כיוון שזה הוצע כאן כבר כמה פעמים,

אז בטוח שיש אנשים שירצו. השאלה היא לגבי רמת המחוייבות שאנשים יכולים לקחת על עצמם לפרוייקט כזה.

HackMachine

New member
לא ידעתי שזה הוצע ../images/Emo13.gif

אני יכול לאמר שאני מאוד נאמן לפרוייקטים שאני לוקח. אני חושב שאם הפרוייקט לא יהיה ברמה גראנדיוזית אז יהיה אפשר לסיים אותו בפרק זמן סביר. היו לי כמה רעיונות בראש אבל זה כבר מחוץ לפורום. כמובן שאני תמיד שמח לשמוע רעיונות/דעות של אנשים אחרים.

HackMachine

New member
אגב מה באמת יצא מזה?

אנשים זזו עם זה או שזה נתקע כרעיון? אגב גם הייתי מעוניין לצרף אנשים שיש להם לפחות ידע מסויים בתכנות או בתכנות משחקים. אני אומר את זה כי אין טעם שיפנה מישהו שמעולם לא תכנת רק כי זה נראה לו "מגניב". אני מחפש אנשים רציניים.

De-Panther

New member
זה בעייתי... אנשים שמתכנתים בשפות שונות או...

בסביבות שונות אנשים שמעצבים בתוכנות שונות וסגנונות או סביבות שונות ואל תשכח - אנחנו ישראלים יש לנו יותר מידיי רעיונות ובעיקר פה גדול
לכן כל אחד רוצה לפתח את הרעיון שלו הרבה פעמים יוצא לי לראות ברשת בכלל ולא רק כאן כלמיני פרוייקטים בסגנון הזה אבל כשאני נכנס לתוך זה אני פתאום מגלה שזה לפלאש או שזה בסי++ - ואני לא יודע פלאש או סי++ שצריך שם אנשים מתחום כזה או אחר - אני לא קשור לאותו תחום וכו' וכו'... אני מאמין שיש עוד הרבה כמוני(לא שלא יודעים פלאש... זה יש מספיק אנשים... אבל שלא יודעים דברים אחרים ולכן נמנעים מזה)

freak2100

New member
ללמוד שפה מסויימת זה לא העניין

העניין הוא לדעת לתכנת, אם יודעים לתכנת אפשר להסתדר עם כל שפה אבל לדעת לתכנת זה לא לדעת שפה אחת, זה יותר מזה למשל מישהו שלא יודע מה זה OOP, יהיה לו קשה ישר ללמוד C++ אבל מי שיודע C++ למשל, יוכל ללמוד JAVA ברגע...

HackMachine

New member
בינתיים קיבלתי פנייה אחת

כך שאנחנו שניים. זה כבר יותר מאחד. הייתי רוצה שהצוות יתחיל לפחות מארבע.

freak2100

New member
אגב, אם תשאל אותי...

מה שחסר במשחקי casual שיש היום, כל המשחקי פלאש האלה שמסתובבים ברשת, זה דווקא משחק online (הכוונה לא למשחק שמשחקים דרך הדפדפן אלא למשחק עם עוד משתתפים...) דברים פשוטים, לא משהו מסובך, אחד נגד השני, או במפתיע דווקא אחד ביחד עם השני. ואני לא מדבר על משחקי קלפים בתורות, אלא יותר.... דברים כמו למשל worms blast אם אתה מכיר, זה אדיר. או כמו כל המשחקי פלטפורמה הישנים, שהיו משחקים ביחד שניים על אותו מחשב (כמו golden axe וכמו sonic (שכמובן לא היה למחשב, אבל העקרון...)) בעקרון זה תחום שלם שלדעתי אפשר לעשות איתו משהו כמובן שזה אומר שמבחינה טכנית, המשחקים לא יוכלו להיות משחקי פלאש בדפדפן. מצד שני, אפשר לעשות שתי גרסאות, אחת להורדה ואחת בדפדפן, שברגסה להורדה אפשר גם לארח משחקים (ולשחק בfullscreen!). כמובן שכל מה שרשמתי זה "מה הייתי עושה אם היה לי זמן פנוי", אבל...

De-Panther

New member
ראיתי לא מזמן בלוג של מפתח משחקים ישראלי שעשה

כמה משחקי פלאש כאלה לאייסיקיו(אני מדבר על משחקי אונליין...) יש באתר של אייסיקיו כלמיני משחקי פלאש שלא חייבים אייסיקיו בשביל לשחק בהם נגד אנשים אחרים ולפי מה שראיתי זה דווקא רץ טוב אז אני מניח שאפשר לעשות דברים כאלה גם בפלאש... אבל אנשים פחות משחקים בזה כי צריך לחכות שיהיה מישהו לשחק איתו... מה שכן חסר לי לפעמים זה משחקונים למספר משתתפים באותו מחשב - כשאני אצל חברים או כשסתם משעמם לכמה אנשים בבית אני והאחות הקטנה חורשים על בבלסטרגל

freak2100

New member
כן, גם משחקים לכמה שחקנים על אותו מחשב

כמו worms blast, king pong 2, worms world party, sonic, liero, heroes 3 וכו'... והרעיון הוא ליצור משחק כיפי שהרבה ישחקו, דוגמה טובה היא למשל gunbound, שזה משחק חינמי שהרבה משחקים (או הרבה שיחקו, אני לא נכנסתי כבר כמה שנים אז אני לא יודע). אבל דברים חביבים כאלה, יותר casual... לא ממש יודע מה יש באתר של ICQ. אני יודע שרועי (מהפורום כאן) פיתח כמה משחקים לICQ...

למעלה