רעיון שעלה לי..

רוני48

New member
רעיון שעלה לי..

שלום שמי רוני ואני בת 16, אני רוקדת כבר מאז שאני מאוד קטנה בסטודיו מקצועי , אני חזקה, גמישה, יש לי טכניקה והכל הכל בשבועות האחרונים פתאום אני חושבת לעצמי בזמן השיעורים וגם סתם ככה כשיוצא לי - למה אני עושה את זה ? למה אני יושבת בשפגט אם אחרי זה אני שבוע תפוסה ? למה אני מחזיקה את הרגל למעלה אם זה כואב לי ? למה אני עושה את כל התרגילי בטן אם זה לא נעים לי ? אני מאוד מאוד מאוד אוהבת לרקוד , אבל פתאום הבנתי שאני עושה משהו שאני לא מאמינה בו .. אני מאמינה שאני לא צריכה לעשות לגוף שלי מה שלא נוח לו ולא נעים לו, משהו שפוגע בו בעצם, משהו שיכול מאוד להיות שיעשה לי בעוד כמה שנים בעיות ברכיים, מפשעות, ועוד ועוד ! אני פתאום מבינה שלפי דעתי רקדנית לא חייבת להיות גמישה ! לא חייבת להיות חזקה ! ובטח שלא צריכה לעשות בשביל זה דברים שמכאיבים לה . לפי מה שאני מאמינה בו ריקוד זה בא מהבטן, זה לבטא את הרגשות שלנו ומבחינתי יכולים להיות אנשים שירקדו רק בעזרת להזיז את האצבעות. אני אשמח אם תגיבו ותגידו לי מה אתן חושבות .. תודה ! רוני

Only Dance

New member
אני במצב רוח שטות -

אם את חושבת שאפשר בריקוד לשבת ורק להזיז אצבעות - לכי על זה זה גימיק טוב זה ימכור ביוטיוב. קאטי

2troubled

New member
היא דווקא מעלה

נקודה מעניינת... ברור שזה קצת קיצוני לומר שלא צריך להיות גמישים או חזקים בשביל להיות רקדנים,אבל בהחלט יש מקום לתהות למה צריך להכאיב כל כך לגוף. יפה לשמוע את ממישהי כל כך צעירה. ולרוני---את צודקת,ריקוד צריך להגיע מבפנים קודם כל. אני רוקדת ואני לא כזאת גמישה אבל אני כן עובדת על הגוף שלי את כן צריכה לעשות דברים שלא "נעימים" לך כמו סטרצ'ינג או תרגילי חיזוק,גם כדי לשמור על הגוף וגם כדי להיות רקדנית מבצעת עם יכולות. אבל את גם כן צריכה לשמור על הגוף ולתחזק אותו כנגד,זאת אומרת,לדעת לנוח כשהוא מאותת לך לא לקחת עוד שיעור קלאסי כי את מפחדת לוותר לעצמך-אם כואבות לך הברכיים לאכול כמו שצריך,לטפל בפציעות וכו' בסופו של דבר צריך למצוא את המידה הנכונה,אצל כל אחד זה שונה...כי אנחנו צריכים לעשות דברים שלא כל כך בא לנו עליהם בשביל הדבר שאנחנו באמת אוהבים. אני חווה את זה כל יום.ממש צריך לזכור למה עושים את זה...(ע"ע ערב סטודיו בת דור 2010....)

dance shadow

New member
מסכימה עם כל מילה

את רוקדת בבת דור? גם אני. איך קוראים לך? יש מצב שאני מכירה אותך חחח

Only Dance

New member
זה כמו שכשאת לומדת -

סתם דוגמא היסטוריה...? אבל צריכה לעשות קצת קורס במתמטיקה כי זה הדרישות של האוניברסיטה... את אל אוהבת מתמטיקה ולא מתחברת אלייה אבל את חייבת לעשות את זה כי זה הדרישות של האוניברסיטה למרות שאת בכלל תלמידת היסטוריה. אין מה לעשות כל דבר בחיים האלה מאלץ וויתורים מסוימים אי אפשר להגיד משהו גורף כל כך .. אני בכלל לא מסכימה איתה כי מבחינתי הכאב הזה הוא חיובי זו העבודה. אבל נגיד שהייתי מסכימה איתה אז לא בצורה הקיצונית שהיא הציגה את זה, אני לא מצפה משום רקדן להיות גמיש כמו מתעלמת אמנותית.. סינית או רוסייה. אבל אני כן מצפה לשפגט, אני כן מצפה לארבסק גבוה. אני כן מצפה לדברים הבסיסיים.. שיראו טוב. לא מצפה לנערת גומי. קאטי

התשובה שלי היא כזאת...

ריקוד זה משהו פנימי, זה כלי להבעת רגשות, ולכן את צודקת במה שאת אומרת. אבל אני חושבת שכשאנחנו עובדים כל כך קשה כדי לפתח את היכולות שלנו זה בשביל להרחיב את השפה התנועתית שלנו ואת הדרכים שלנו לביטוי עצמי. טכניקה מושלמת אמנם לא מספקה בשביל להיות רקדן טוב אבל היא נותנת לרקדן עוד כלים להביע את עצמו ולהעצים את מה שהוא מביע. חוץ מזה שריקוד זאת אומנות במה ולכן נועדה כדי להופיע איתה מול קהל.ואף אחד לא יבוא לראות אותך מזיזה את האצבעות גם אם תכניסי לזה את כל הרגש שבעולם....

שלום לך

תראי,צריך לדעת לעבוד נכון. אם עובדים טוב ונכון ניתן לשפר גמישות וכוח גם בלי שיכאב ובלי להזיק לגוף. בשביל זה תמיד אני ממליצה על עבודה משותפת עם מאמנת אישית ופיזיוטרפיסטית. וכך ניתן לקבל תרגילם שמצד אחד לא יזיקו לגוף ומצד שני יקדמו. אני עובדת כך כבר שנים רבות ולמרות גילי (מעל 30) אני עדיין גמישה עם שרירים טובים. ללא כל כאבים! צריך רק לדעת לעבוד נכון. בקשר להבעת רגשות. אני מסכימה איתך.ריקוד זה לא רק פעילות גופנית. ריקוד זה לא רק גמישות וכוח אלא גם הבעה וכיוצ"ב. אבל זה לא סותר את זה שניתן לשלב.

למעלה