רעיון עסקי...

• פותח הנושא foxus
  • פורסם בתאריך

foxus

New member
רעיון עסקי...

הכוונה היא שסבא, לצורך העניין, מכין מעין קפסולת זמן לנכדים. בין יתר הדברים הטרויאליים שנצפה למצוא במוצר כזה, יש גם סיפורי רקע על אירועים גדולים בהם היה שותף (מלחמת סיני, קליטת עלייה וכו´), ואנשים גדולים עמם יצא לו לעבוד או לשרת. המוצר מוענק לנכד, מתוך מחשבה שבעוד שנים, כשיתעניין בסיפורים של סבא, יהיה לו גם בסיס היסטורי להבין את התקופה.

אני לא רוצה להתייחס לצד העסקי, אבל

קפסולות כאלה כבר קיימות
כן, כן! גם אם לא בצורה של קפסולה, הלוא יש לנו תמונות ואלבומים והקלטות ומסמכים וסיפורים וזכורנות - כל אלו הם "קפסולות הזמן" שלנו... הייתי שמח לו היה לי מעט יותר, אבל כך יש לי אתגר רב יורת למצוא עוד ועוד חומר. ואם הייתי רוצה להכניס את כל מה שאני רוצה שיישמר לנכדיי ל"קפסולת זמן" שכזאת - היא היתה צריכה להיות מאוד מאוד גדולה... ארנון

foxus

New member
אתה צודק, אבל השאלה היא...

האם התוספת של חומר רקע היסטורי על אירועים להם היית שותף, תורמת להצלחת המוצר הסופי, או שהיא בבחינת תוספת שולית ותו לא.

ודאי שהיא תוספת חשובה../images/Emo70.gif

בכל מה שקשור למחקר המשפחתי, מדובר בעצם בסיפור המשפחתי
הסיפור הוא, קודם כל, מה אנשים מספרים... הסיפור הוא העיקר והתוספות ה"שוליות" הן התמונות, מסמכים, אביזרים וכו´. אנחנו, לצערנו או לשמחתנו, מתחילים מן ה"שולי" ומנסים להבין את ה"עיקר". ארנון

Time Capsule

יש מדי פעם פרסומות של אנשים שמוכנים להכין או לערוך למישהו ביוגרפיה. נתקלתי בזה כשאשתי ז"ל כתבה את האוטוביוגרפיה שלה. נראה לי שלא יהיה קל לאחד את הביוגרפיה אם התעוד הנלוה, אלא במחשב למשל ב CDROM. הבעיה תתעורר אם נניח אחרי מספר שנים מישהו ירצה להסתכל, ולא יהיה כבר מחשב שקורא את הפורמט בו החומר הוקלט. היתה לי בעיה דומה כאשר אחרי פטירת אשתי רציתי לערוך את האוטוביוגרפיה שלה. היא כתבה אותה בתוכנת דוס בשם EINSTEIN, למזלי באנגלית, ואם לא הייתי בקי במדעי מחשב לא הייתי יכול לפענח את זה ולהעביר לוורד. אז איך אתה מתכנן לשמור את החומר, בחוברת עם צילומים.

א77

New member
הסיפור המשפחתי...

ואתן דוגמא טריה מהתנור. הערב פגשתי סו"ס בן דוד שני של אבי, שיכול לעזור בעניין משפחת סבתי מצד אבי ז"ל. הוא גילה לי את שמה של סבתה של אבי. ועוד סיפורים מעניינים, שחלקם שמעתי בעבר בראשי פרקים ותבות, אך מעולם לא התייחסתי. שמעתי על דוד של סבתי, שנעלם ל30 שנה. ועד שבמקרה התגלו עקבותיו ב1962 ע"י החשבונאי של חברת צים [גם מהמשפחה], תוך כדי הפלגה מארגנטינה. גילה אדם לא מוכר שהוא בנו של אותו שנעלם [שבנתיים נפטר לאחר שעשה חיל], לא ידע הרבה על המשפחה. וכו´ וכו´. וכעת אני צריך להעביר הכל לאילן שלי. האדם אותו פגשתי, נהנה מהרעיון של הריבועים והעיגולים שקשקשתי בין המילים הרבות שהוא הכתיב לי. ללא התמרורים הללו, איך היית מסתדר בבלגן הזה? הוא שואל. הוא לא יודע מניין לי הריבועים והעיגולים. אבל הסיפורים היו חשובים במאד. לא פחות, ואוליי יותר מכל השאר.

למעלה