רעיון נחמד לפרשת השבוע ../images/Emo63.gif
לצערי הרב הרעיון שכתבתי במשך כשעה נמחק
אז אחזור עליו בקצרה ואולי אמשיך בהזדמנות... האמת שעלו לי כמה רעיונות בקשר לפרשת השבוע אבל צריך לבחור אז בחרתי משהו שחבר שלי אמר לי בשם הרב אלון [מהשיעור שלו] שלפחות אני אתלה באילנות גבוהים
אנחנו חוזים בפרשה מחלוקת בין אברהם לשרה בנוגע לישמעאל האמת שכבר בפרשה הקודמת אנחנו רואים דאגשה של אברהם לישמעאל ב"לו ישמעאל יחיה לפניך" כאשר שרה לא מוכנה כשהיא רואה "את בן הגר המצרית...מצחק" ומבינה מה קורה באן. מה פשר המחלוקת הזו? האמת שידוע לנו על עוד דברים דומים בין האבות לאמהות כמו יצחק מול רבקה שיצחק רוצה לקרב את עשיו ואילו רבקה את יעקב. אם נשים לב לכך שאברהם לא סתם מבקש שישמעאל יחיה אלא "לפניך" שכידוע "לפני ה'" מסמל מעמד רוחני נוכל אולי להבין טוב יותר. יש פה שתי השקפות עולם. השקפה של האבות
והשקפה של האמהות
האבות מסתכלים על הדברים כ"אחישנה" עם יש סיכוי פוטנציאל, זה אפשרי, זה יהיה אז זה כבר כאן. ועכשיו. גאולה עכשיו שלום עכשיו אנשים נחמדים עכשיו וחיות כבני אדם עכשיו. הרי חביב כל אדם שנברא בצלם. לעומתם האמהות מבינות שאמנם "וְהָלְכוּ גּוֹיִם רַבִּים, וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל-הַר-יְהוָה וְאֶל-בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב" אך זה עניין לעתיד שדורש תהליך כפונקציה של זמן. עכשיו צריך לפעול בעיניים של עכשיו. אמהות יותר מציאותיות... וזהם גם מתקשר לברית עם אבימלך שידוע אפילו לאברהם כאדם-לא-אדם עם ידיים לא נקיות שרק מהצטדקותו בתוכחה ("לא ידעתי מי עשה...וגם לא הגדתי לי...וגם אנוכי לא שמעתי" וגם...וגם...וגם...) רואים את כוונותיו ה"טהורות" בברית אך בכל זאת נעשה וחלק מהמפרשים כדיוע קושרים זאת ל"ויהי אחר הדברים האלה" מצטווה הקרבת יצחק. הברית מביאה לידי קורבן. ואם זה לא יצחק אז זו אמא שרה ועמה ההשקפה שלה... אז לפי מי נלך? מה צוונו במות אבותינו ואמותינו? האם "כל אשר תאמר לך שרה שמע בקולה"? או נמשיך לדמיין חלומות? אבא או אמא? ובאופן די צפוי כמובן יש לנו גם מזה וגם מזה... -טוהר- נ.ב. יש לי גם כמה שאלות בפרשה % מה פשר הסדרה היורדת צדיקים-רשעים של דיון אברהם וה'? %למה כדי למנוע את רצון אנשי סדום לבצע אוריה הומואית באורחיו מציע לוט במקום להפקיר להם את בנותיו [מה?] %למה צוער יכולה להנצל בגלל לוט? %למה לא להסתכל אחור בעת הפיכת הבקעה? בנוסף כדאי לשים את הדעת על "רק אין יראת ה במקום והרגוני על דבר אשתי" שבאופן מצער גם המקום שרוממות הזכויות והאנושיות בגרונם, כשאין יראה למשהו מעל האנוש, יכולה תרבות ממוסדת לזרוק את האנושיות הבסיסית עקב פריצת תאווה... ובקיור יש עוד הרבה דברים בפרשה שניתן לדוש בהם אשמח לרעיונות על הנ"ל.
לצערי הרב הרעיון שכתבתי במשך כשעה נמחק