רעיון משוגע

Betterfly

New member
רעיון משוגע

שלום, התלבטתי לאחרונה לגבי קניית מגרש ולמעשה.. עלה הרעיון ההזוי לבנות את הבית לבד, מהיסוד עד לטפחות. אנחנו חסרי ידע בבנייה אבל חשבתי לי שזה עידן ה"עשה זאת בעצמך"... אז... למה לא? האם זה אפשרי בכלל? האם זה מוזיל במשהו עלויות?... האם יש ספרות מקצועית בעברית בנושא? תודה מראש

fireman

New member
אתה מתכוון לניהול הבניה או ממש לבנות במו ידיך

? אם אתה חסר ידע בבניה אל תחשוב אפילו על האפשרות השניה אם אתה חסר ידע בבניה כדאי שלא תלך גם על האפשרות הראשונה. בהצלחה

בינא

Member
בדיוק למצבים האלה לוקחים מלווה בניה מקצועי

אחד שמכיר ויודע את כל מהלכי התכנון והבניה הפרטית מלפני רכישת המגרש ועד תום שנת האחריות. מה שנשאר זה למצוא אחד כזה העובד באזור בארץ בו אתה מבקש לרכוש מגרש ולבנות את ביתך. היות ותעבוד עם בעל מקצוע שמכיר ויודע, עלויותיו, כולל פקוח טיב בניה, יהיו פחותות בהרבה מאשר עלויות מבנה שתרכוש מקבלן או שתנסה לבנות בבניה עצמית עם קבלן ראשי ללא מלווה כזה. הרעיון שלך אינו "משוגע" בכלל ולמעשה רוב המשתתפים בפורום הזה, עשוים בדיוק כך...או בערך... למידע נוסף תוכל לגלוש לאתר "בית" בו תמצא מידע רב בכל הנושאים ברלוונטיים. www.bayit-il.co.il

ITCHAKG

New member
מלווה בניה לא מתאים במקרה הזה

שלחתי לך מסר עם אינפורמציה שתיפקח את עיניך.

רעיון לא הזוי . אבל יש כמה אבלים

צריך המון זמן פנוי . אתה צריך להיות איש טכני , במקצועות הקרובים לבניה . אם אין לך ידע בחשמל למשל לא תוכל לעשות כלום גם עם ספרים . כאחד שעבר את התהליך הזה - אי אפשר לעשות הכל . ריצוף קרמיקה טיח אלומיניום , כל אלו דורשים מיומנות . גם אם תדע לעשות אותם זה יקח לך המון זמן ולא יצא טוב , טיח למשל לוקח ל 3 אנשים חודש עבודה . לדוגמא אני שיכול לבנות את השלד בעצמי ועשיתי זאת בעבר , אין לי חשק כיום לבנות שלד בעצמי ולחסוך בכך 60,000 ש"ח מה כן אפשר לעשות : לנהל ולפקח על הבניה - כלומר להביא בעלי מקצוע ולהשגיח על עבודתם , תוך כדי לימוד מה צריך לדרוש מכל אחד . אם אתה באמת מוכשר אז לבנות גג רעפים , לצבוע את הבית, לנקות, גינון, טפטפות , פרגולות מעץ , מה שכן אולי אתה יכול לבנות מבנה קל , כלומר גם קירות הפנים וגם קירות החוץ הם מגבס , בקומה אחת עם גג רעפים זה גם יוזיל לך את עלות רצפת הבטון והביסוס .

Betterfly

New member
אוקיי, תודה רבה על התגובות ../images/Emo13.gif

חומר למחשבה... תמיד חשבתי שאפשר ללמוד לעשות כל דבר, גם מספר. אני אישה אגב

צימעס

New member
אני לא בטוחה שלגמרי אי אפשר

אולי דווקא בשיטות בניה מסורתיות (בוץ, קש, אבן) כשעובדים בלי מכונות גדולות אפשר לעשות חלק מהעבודה בעצמכם (אולי להצטרף לאנשי המקצוע). נסי לחפש ברשת אתרים שמדברים על בניה ירוקה, על לבני בוץ, בניה מבאלות ועוד מילים כאלה. יש די הרבה סדנאות בנושאים אלה, כולל התנסות. סביר שלפחות חלק מהעבודה כן תוכלו לעשות בעצמכם. למשל ציפוי הבית מבפנים בלבני בוץ או בטיח בוץ. אפשר לעבוד בלי מפקח, אבל זה דורש מכם ללמוד הרבה את הנושא, וסביר שהמשמעות של זה תהיה יעילות פחותה, טעויות בדרך, אולי אפילו עבודה פחות טובה שתקבלו מאנשי המקצוע, כשהם יודעים שלא יושב להם על הראש מפקח מנוסה. תכנון אפשר לעשות כמעט לבד, ולפנות לאדריכל/מהנדס רק לפיניש, לשרטוט, ולחתימה על הבקשה להיתר (חפשי ברשת "כריסטופר אלכסנדר" לרעיונות ודברים שכדאי להתחשב בהם). השאלה אם אתם רוצים חוויה מרתקת או בית מצוין, או מוכנים להתפשר בכל אחד מהם.

בינא

Member
דווקא אשה יכולה להצליח יותר מגבר

הנכתב כאן נכתב מתוך ניסיון של ליווי ל-2 המינים ולהלן כמה סיפורי ליווי: 1 - גרושה עם 3 ילדים בגיל הנערות שבעלה הבנקאי החליט לא לשלם לה מזונות, החליטה שכדי להחלץ מהמצוקה הכוללת שכר דירה שגרמו להוצאות הולכות ועולות מעבר ליכולתה הכספית החודשית, תרכוש מגרש ותבנה בית עם הסכום שקיבלה בהסכם הגירושין ממכירת הבית הגדול בו גרו. תקציבה היה מוגבל ללא אפשרות של הרחבה לאחר לקיחת משכנתא בגודל מוגבל, בנוסף לסכום שהיה לה. כל המשפחה הגדולה שלה טרחה להעביר לה 2 מסרים: 1) "לא נעזור לך בשקל"; 2) "לא תצליחי במשימה". היא הגיע לליווי לפני רכישת מגרש כאשר באמתחתה 4 אופציות לרכישת מגרשים. כיום היא גרה עם 3 ילדיה בבית משלה על קרקע פרטית רשומה בטאבו כאשר מסגרת התקציב שכללה את רכישת המגרש, תשלומי אגרות, היטלים ומסים, שכר טרחת עורכי דין ושמאים, עלויות הבניה, והליווי שכלל פקוח טיב, נשמרה ללא כל חריגה. 2 - הגיע למלווה מורה לביולוגיה מקיבוץ לפגישה ובפיה הסיפור הבא: היא אחראית על פינת החי בקיבוץ וביקשה לבנות גדר חדשה כדי למנוע כניסה לא רצויה של אנשים לשטח. האחראי על הבניה שהיה מאוד מבוגר, התנגד לבניית הגדר מסיבותיו שלו. מוסדות הקיבוץ החליטו לממן ולבנות את הגדר והאחראי על הבניה הודיע שאם זה ככה הוא מתפטר. מוסדות הקיבוץ פנו למורה לביולוגיה ואמרו לה שהיא חייבת להחליף אותו כי אין לה ברירה. במצב הזה היא הגיע למלווה הבניה וביקשה עזרה. על הפרק הייתה הרחבה של 32 קוטג'ים לחבי הקיבוץ. בתום שנתיים, נבנתה השכונה וכמובן הגדר של פינת החי בנוסף לטיפול השוטף באחזקת כל המבנים בקיבוץ בליווי מלא של המלווה, כולל תקציבי. אחת מחברות הבניה המובילות במשק הישראלי שהייתה שותפה גם לבניה של השכונה והתרשמה מיכולותיה של המורה לביולוגיה, נתנה לה בסוף הבניה הצעת עבודה שהיה לה קשה לסרב לה והיא עברה לעבוד בחברת הבניה הזו לשביעות רצונם המלאה. אין דבר שאינו אפשרי אם רוצים לעשות אותו. רק צריך לדעת לבחור את האנשים והכלים הנכונים לבצוע.

בינא

Member
מדוע יש לאשה סיכוי להצליח יותר מגבר?

כי היא לא ב"מלחמה" להוכיח שהיא יודעת יותר טוב כל הזמן ולכן מקשיבה לעצות וההנחיות ללא התנגדויות מראש. כי אשה בדרך-כלל יותר חכמה ולא נכנסת למצבים שרק פיקח יודע לצאת מהם. כי כושר ההקשבה והריכוז עולה אצלה על כושר ה"התנגדויות"...אבל לא אצל כולן...ויש גם גברים כאלה. כי כאשר מביאים לה מידע חדש, היא תלמד אותו לפני שהיא תנסה למצוא מה לא בסדר בו. ועוד ועוד סיבות...

Betterfly

New member
../images/Emo13.gif אמן...

בן הזוג שלי אגב יהיה ילד טוב וממושמע בדיוק כמוני כך שביחד אני מאמינה שנלך באותו ראש וזה עשוי אף להצליח
(בין אם נבנה לבד ובין אם בסיוע כלשהו...)

avi5199

New member
באמת רעיון משוגע .

לדעתי זה רק מייקר עלויות, או פוגע קשה באיכויות, ולא תקבלי אישור.

למעלה