רעיון מקורי ומעניין, מה אתם אומרים?

ספר יקר

New member
רעיון מקורי ומעניין, מה אתם אומרים?

http://www.mako.co.il/pride-news/gl...e31006.htm&sCh=7489373c71380310&pId=786102762

ענקית נעלי הספורט הודיעה כי הספורטאי הבכיר הראשון שייצא מהארון יזכה לשמש כפרנזטור בקמפיין הבא של החברה. "הספורטאי שיעשה זאת יהיה המום נוכח ההזדמנויות הרבות שנייקי תשים על השולחן, כאלו שקשה מאוד לסרב להן"

אגב, הרעיון שמופיע בהמשך הכתבה על 4 השחקנים ששוקלים לצאת יחד מהארון קצת מזכיר לי את מה שהעליתי בפורום בעבר:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1190&messageid=149327620
 

רiאיש

New member
אם להשתמש בביטוי פמיניסטי - "זה מחפצן"

בסופו של דבר אנחנו אומרים שלהט"בים הם כמו כל בן אדם אחר, ואנחנו מבקשים שיתייחסו אלינו בהתאם, יפסיקו להתייחס אלינו כאל ה"הומו" ויתייחסו לאדם שמאחורי הנטייה המינית. באים נייקי ונותנים בונוס כספי עצום בשביל שחקן רק בגלל שהוא... הומו. לא בגלל שהוא שחקן מצטיין (וגם לא בגלל שיש לו אומץ בלתי רגיל. בימנו אדם שיוצא מהארון הוא לא בדיוק רוזה פארקס), לא בגלל שהוא השיג הישג ספורטיבי ראוי לציון חוץ מזה שהוא ההומו הראשון שיצא מהארון בליגה הלאומית. או בקיצור, בגלל שהוא הומו.

נראה לי שעובר קו דק בין מיתוג של חברות כגיי פרנדלי - שהוא דבר חשוב, ושני הצדדים מרוויחים ממנו, לבין הפיכת היציאה מהארון לתכנית ריאליטי שבה "המנצח" (שכל כישוריו הם זה שהוא הומו) זוכה בתקציב פרסום שמן.

מצד שני - מה הבעיה? אם הוא גם יוצא מהארון (בכל זאת זה דורש קצת אומץ) וגם מרוויח משהו מהצד למה לא? ואם הצעד הזה לא נעשה עד עכשיו על ידי שחקן בליגה הלאומית מה רע בקצת תמריץ כספי? בערך כמו משקה חינם בפאב לשתי נשים שמתנשקות.

איכשהו אני מרגיש הרבה יותר טוב עם המודל הציוני שלנו - ג'ניה דודוצקין, קפטן נבחרת הכדורעף שיצא מהארון. והפלא ופלא, בלי שנייקי יציעו לו הזדמנויות "כאלו שקשה מאוד לסרב להן".
 
זאת האפליה- בדיוק לצד השני

השאיפה שלנו היא שיתייחסו אלינו כשווים, לא כמוצגים נדירים שיש לטפח. אנחנו לא טעוני טיפוח ולא דרושה לנו "אפליה מתקנת".

חוץ מזה, שיציאה מהארון שמעליה עולה ריח ניחוח של כסף וחמדנות בעיניי היא צינית ופונקציונלית (ע"ע הראל סקעת). האם אנחנו רוצים לשדר מסר שרק בכסף יוכלו להוציא אותנו מהארון?
 
למעלה